Acasă este locul în care cunoaștem liniștea, pacea și locul cel mai relaxant după o zi lungă și obositoare. Cu toate acestea, atunci când petrecem timp în casă, neglijăm deseori calitatea aerului. Crezi că doar aerul de afară te poate afecta? Total greșit. Aerul din casă este aproape la fel de contaminat ca cel de afară.

Dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului în interior, cum ar fi acasă sau la birou, respiri aer impur, care este dăunător. Calitatea aerului din interior se referă la caracteristicile mediului înconjurător care îți pot afecta sănătatea. Dacă aerul din casa ta are o calitate scăzută, poți fi afectat atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Și atunci apare necesitatea achiziționării unui purificator de aer. Iată zece motive pentru care ai nevoie de prezența unui asemenea „gadget” în locuința ta:

De ce avem nevoie de un purificator de aer

purificator aer
Foto: LightFieldStudios

1. În primul rând, este o opțiune bună pentru persoanele care suferă de alergii, acestea fiind afecțiuni care pot fi declanșate prin cea mai mică expunere la praf sau impurități. Există diferite tipuri de alergeni care pot provoca discomfort persoanelor predispuse la alergii. Prin urmare, purificatoarele de aer garantează un mediu lipsit de alergeni, acasă sau la birou, oferind un aer curat.

2. Persoanele care adoră animalele de companie, și care au unul sau mai multe în locuință, pot fi afectate de alergii cauzate de particulele de piele moartă, păr și blană, lucru ce ar putea duce, în final, la probleme mai grave de sănătate. Prin urmare, dacă ai un animal de companie, poți lua în considerare achiziționarea unui purificator de aer care să ajute la filtrarea acestor impurități și care să împrospăteze aerul din casă.

3. De asemenea, dacă locuiești cu cineva care suferă de afecțiuni respiratorii, cum ar fi astmul, impuritățile și alți alergeni din locuință pot provoca infecții pulmonare. În cazuri grave, acestea pot duce la dificultăți serioase de respirație. Acesta este un alt bun motiv pentru care ar trebui să instalezi un purificator de aer: menținerea unei bune calități a aerului va ajuta la eliminarea unor posibile probleme de sănătate.

4. Purificatoarele de aer sunt importante pentru locuințele din apropierea zonelor în care se efectuează construcții, lucrările provocând de obicei foarte mult praf. Aceste particule de praf pot deveni din ce în ce mai deranjante, provocând iritarea ochilor și agravarea sinuzitei. Cu ajutorul unui purificator de aer poți elimina majoritatea acestor particule având, implicit, un aer mai curat.

5. Purificatoarele de aer ajută la curățarea mucegaiului, care nu numai că provoacă un miros neplăcut, dar poate prezenta și un pericol pentru sănătate. Din acest motiv, poți instala un purificator de aer pentru a scăpa de sporii de mucegai și pentru a respira un aer curat.

6. Fumul de țigară, gazele de eșapament și alte instalații care emană noxe pot provoca anumite boli. Există multe particule care pot irita plămânii, iar prin instalarea purificatorului de aer poți reduce posibilitatea de a fi afectat de țigări sau de fumatul pasiv.

7. Dacă ești însărcinată, ești predispusă la diverse complicații din cauza inhalării microbilor și a altor particule străine. De asemenea, acestea pot afecta și fătul. Având în vedere aceste lucruri, te poți gândi la instalarea unui purificator de aer, care se va dovedi încă din prima zi un bun prieten pentru orice gravidă.

8. Dacă locuiești într-o casă în care depozitezi anumite produse chimice, este foarte important să instalezi un purificator de aer, care te va ajuta să protejezi pe termen lung atât casa, cât și pe tine însăți. Acesta va îndepărta particulele chimice dăunatoare, din spray-uri, vopsele și alte substanțe ce produc vapori.

9. Poate că nu vei observa acest lucru, însă dacă ai biroul la domiciliu, calculatoarele sunt adevărați magneți de praf, lucru care afectează calitatea aerului. Prin urmare, aerul impur va da naștere la diferite probleme de sănătate, în special boli respiratorii. Așadar, iată un alt motiv pentru care ai nevoie de un purificator de aer care să iți protejeze casa de impurități și care să te ajute să fii productiv atunci când lucrezi de acasă.

10. Pe lângă motivele enumerate mai sus, purificatorul de aer te ajută să îți dezvolți un stil de viață mai sănătos. Există numeroase studii care atestă beneficiile unei bune calități a aerului pentru o viață sănătoasă. În consecință, trebuie să instalezi un purificator de aer pentru a obține un aer curat și sănătos.

Prin urmare, aerul curat este nu numai important, ci esențial pentru toți dintre noi. De altfel, chiar și cel mai curat mediu conține anumite particule dăunătoare care pot provoca probleme de sănătate sau care pot agrava probleme deja existente. Purificatorul de aer te va ajuta să scapi de toate particulele nocive și de alte impurități. De asemenea, acesta poate elimina rapid mirosurile, polenul și alți poluanți din spațiul interior. În concluzie, pentru a obține un stil de viață mai sănătos, ia în calcul achiziționarea unui purificator de aer.

Citește și: 5 obiecte inteligente care nu ar trebui să lipsească dintr-o baie modernă