O plimbare prin vazduh, in balonul cu aer cald, va fi intotdeauna o alegere inspirata daca vrei sa te simti „la inaltime”, la propriu! Asta daca nu ai… rau de inaltime… sau suferi de claustrofobie, ori ti se face brusc dor de mama ta…
Sunt o multime de destinatii extrem de interesante, cu peisaje ce iti taie rasuflarea, unde te poti bucura de o plimbare de neuitat in inaltul cerului dar, trebuie sa tii cont de faptul ca o astfel de experienta este conditionata atat de relieful zonei, cat si de conditiile atmosferice. Asadar, daca tot ai ajuns in balon, ar fi bine sa savurezi experienta pana la capat… este unica!
Capadocia, Turcia
In inima turciei moderne, se ascunde un peisaj unic ce pare uitat in timp. Un loc cu pesteri, tuneluri si sute de orase subterane sapate, se pare, de hititi, in urma cu peste 3.000 de ani.
Capadocia sau Kapadokya, dupa numele hitit care insemna “regiunea cailor frumosi”, deschide portile catre o lume plina de mister. Locul ascunde povestea unor culturi disparute, istorisiri despre sacru si profan si secretele a sute de ani de razboaie sangeroase.
O data ajuns in acest loc uitat de lume, trebuie sa „urci” in aventura cu… balonul 🙂 Peisajul selenar, cu roca alba, poate fi cel mai bine admirat primavara, in lunile aprilie si mai, sau la inceputul toamnei – in septembrie si octombrie.
Sursa: iStock
Istria, Croatia
Supranumita si “Toscana Croatiei”, peninsula Istria este o combinatie de paduri dese, plaje salbatice, livezi de maslini si podgorii intinse de vita de vie. Un peisaj perfect ce indeamna la o plimbare cu balonul intr-o zi insorita de toamna.
Sursa: internet
Vilnius, Lituania
Micuta capitala a Lituaniei are o savoare aparte si impresioneaza in primul rand prin arhitectura sa straveche, o imbinare interesanta de stiluri, cu influente scandinave, rusesti si germane.
Turistii sunt atrasi de stradutele sale cochete, de catedralele legendare si de cel mai mare oras vechi din Europa de Est, plasat in patrimoniul UNESCO. Orasul este presarat la tot pasul cu turnuri de biserici inalte, de inspiratie baroca, turnuri ce pot fi cel mai bine admirate din balon.
Sursa: Shutterstock
Valea Loarei, Franta
Acest taram de basm al castelelor, artei si istoriei, ofera un peisaj mirific ce merita vazut din balon.
Inscrisa pe lista locurilor din patrimoniul mondial UNESCO, cu somptuase palate renascentiste, cetati si turnuri medievale, fortarete, castele de poveste, ferme fortificate, biserici si manastiri, catedrale si citadele, Valea Loarei este o regiune a superlativelor.
Sursa: France-Montgolfières
Gstaad, Elvetia
Gstaad este un adevarat paradis al iubitorilor sporturilor de iarna, cu nici mai mult nici mai putin de 250 km de partii, parte din ele practicabile si pe timpul verii, datorita ghetarului situat in inima regiunii.
Daca reusesti sa invingi frigul si te hotarasti sa faci o plimbare cu balonul, sunt ferm convinsa ca experienta iti va taia respiratia… la propriu! 🙂
Sursa: France Balloons
Albuquerque, New Mexico
Orasul Albuquerque, New Mexico (SUA) este gazda celui mai mare festival al baloanelor cu aer cald din lume.
Prima editie a festivalului avut loc in anul 1972 cand s-au ridicat in aer doar 13 baloane, iar 28 de ani mai tarziu, in anul 2000, peste 1000 de baloane s-au inaltat in aerul proaspat al unei diminetii de octombrie, ceea ce a reprezentat aproximativ 20% din totalul baloanelor existente in lume.
Deci, nu exista loc mai bun pentru a incerca o experienta de zbor in balonul cu aer cald.
Sursa: Michael E Halstead/Shutterstock
Maasai Mara, Kenya
Rezervatia Naturala a Parcului National Masai Mara din Kenya este locul perfect pentru o experienta safari completa.
Rezervatia este faimoasa pentru Marea Migratie, cel mai impresionant eveniment natural din lume, ce are loc in fiecare an intre lunile iulie si octombrie, cand milioane de gnu si sute de mii de zebre, gazele si antilope pleaca in cautarea apei. Un fenomen exceptional, pe care il poti privi in siguranta, de la inaltime.
Sursa: Shutterstock
Desertul Namib, Namibia (Africa)
Desertul Namib este considerat cel mai batran desert din lume si adaposteste vestitul „Munte de Foc”, renumit prin vestigiile unor străvechi dovezi de viata si de cultura bosimana.
Chiar daca vorbim despre un climatul extrem de arid, in care orice forma de viata pare sortita pieirii, aici s-a format o lume vegetala si animala unica, ce foloseste mecanisme din cele mai ingenioase pentru a supravietui.
O plimbare deasupra “Marelui Gol”, deasupra acestui “loc ce nu exista”, este cu siguranta o experienta de neuitat.
Sursa: Shutterstock
Queenstown, Noua Zeelanda
Muntii cu forme impresionante si lacurile ce impanzesc una dintre cele mai populare statiuni turistice din Noua Zeelanda, ofera un peisaj de vis ce poate fi admirat in toata spelndoarea lui doar din inaltimile cerului.
Daca ajungeti in zona si ii zariti din balon pe Legolas sau pe Galdalf, va rog sa il salutati din partea mea!
Sursa: Shutterstock
Yarra Valley, Victoria – Australia
Pentru ca vobim de zona viticola a Australiei, este lesne de inteles ca peisajul nu poate fi altfel decat unul fermecator.
Locul emana un aer de poveste, cu ferme vechi, sate mici si gradini superbe, paduri de eucalipt si bineinteles, randuri nesfarsite de vita de vie.
Este fara doar si poate o zona turistica renumita pentru degustarile de vin, dar cei ajunsi aici trebuie sa experimenteze zborul cu balonul, cu precadere in lunile in care frunzele de vita de vie prind culoarea aramie a toamnei.
Sursa: Global Ballooning Pty Ltd.