Se cunoaște faptul că Pantone Color Institute este un organism foarte respectat atunci când vine vorba despre predicțiile în legătură cu Culoarea Anului. Nu e de mirare, așadar, că această companie lansează la începutul fiecărui an un soi de preview al culorilor care urmează să fie „la modă” pe parcursul lunilor care urmează. Recent, Pantone a dat publicității raportul fashion Color Trend pentru primăvara-vara lui 2021.

Așa cum bine știm, culorile care devin populare în lumea modei sunt indicatori-vectori ale nuanțelor ce se vor face remarcate în alte zone ale activității curente, precum designul interior. Dacă stăm cu ochii pe culorile din fashion vom cunoaște cum va evolua anul din punct de vedere coloristic.

Așadar, în ce culori văd cei la Pantone viitorul apropiat? După cele multe luni de stat acasă, timp în care întreaga omenire a trecut printr-o criză medicală globală, Pantone prevestește zile mai vesele – și tendințe coloristice solare, în consecință. Un foarte cald galben-auriu, un albastru seren și un galben optimist se numără printre culorile aduse în discuție de Pantone pentru acest an.

„Infuzate cu o autenticitate veritabilă, a cărei importanță e în continuă expansiune, culorile pentru primăvara/vara 2021 combină confortul și relaxarea cu stropi de energie ce încurajează schimbarea în bine a stării generale.”, a declarat Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute. Iată mai jos câteva dintre culorile spre care ne vom îndrepta în mod special atenția în acest an, eventual luându-le în calcul pentru a le integra nu doar în garderobă, ci și în propriile locuințe:

Marigold, Pantone 14-1050

Cei de la Pantone spun că acest portocaliu-auriu profund „împrumută o prezență caldă”. Pentru a introduce această culoare solară și saturată în locuința ta, trebuie să găsești materiale textile în consecință. De pildă, pernele marigold, aruncate pe ici pe colo, vor da căldură livingului, fiind ușor de înlocuit atunci când tendințele coloristice se vor schimba.

Cerulean, Pantone 15-4020

Acest albastru celest are menirea de a aduce în viață și în suflet cerul senin dintr-o zi însorită de primăvară. Ia în calcul să-ți zugrăvești dormitorul sau baia în această culoare liniștitoare și relaxantă.

Rust, Pantone 18-1248

Pantone admite că nuanțele ruginii bogate sunt mai potrivite pentru paletele coloristice de toamnă, însă această culoare terestră va fi foarte populară în primăvara lui 2021. Nu scăpa din vedere vasele de teracotă sau pledurile, carpetele și lenjeriile de pat ruginii.

Illuminating, Pantone 13-0647

Pantone definește această culoare drept „un galben optimist”. E o nuanță electrică, menită să atragă atenția, prin urmare folosește-o în doze mici în decorațiunile interioare. O piesă de rezistență, precum o veioză sau un vas, va fi suficientă pentru a lumina încăperea.

Buttercream, Pantone 11-0110

În completarea paletei de tendințe coloristice ale anului, Pantone a adăugat și o paletă de culori neutre, „clasice, de bază”, care vor continua să fie la modă și în 2021. În loc de albul strălucitor, acest bej Buttercream va deveni culoarea favorită a multora. Ia-o în calcul dacă ești în căutarea unei nuanțe de alb care… să nu fie alb, pentru bucătărie sau living.

Citește și: În trend: amenajarea locuinței în culori neutre