Ne aflăm în mijlocul unei crize mondiale, la toate nivelurile, generată de pandemia de coronavirus, iar moda nu face excepție. Însă viața merge mai departe, cu speranța că vom reveni cât de repede la normalitatea de altădată. Marii designeri se adaptează și ei, oscilând între dilema de a-și prezenta colecțiile fizic sau digital.

Care sunt tendințele modei pentru primăvara/vara lui 2021? Celebra revistă Vogue a făcut o trecere în revistă a lor, constatând că în acest an avem de-a face cu colecții mai puțin scandaloase, mai reținute, cu o întoarcere la anii ’90, completată de un minimalism curat și cu designuri unisex care se potrivesc perfect cu toate stilurile, genurile și generațiile.

Piese șic, inteligente, forme amestecate în deplină funcționalitate, plus un je ne sais quoi greu de definit, dar ușor de acceptat. Una peste alta, și în 2021 designerii vor continua să-și ducă mai departe misiunea: aceea de a ne face să visăm. Iată care sunt principalele tendințe fashion pentru primăvara-vara lui 2021:

Foto: vogue.fr

Anii ’90

anii 90

Simplu, dar sexy, stiluri unisex, cu linii clare, grafice, transparențe subtile și detalii transpuse în șnurulețe prezente peste tot. Nu e niciun dubiu că anii ’90 își fac o întoarcere spectaculoasă. Un tribut contemporan adus legendarului Helmut Lang, inventatorul luminosului minimalism, care se transformă în rigoarea acestui sezon.

Măști

masti

De-acum înainte, măștile devin parte integrantă a vieții de zi cu zi. De la măștile care acompaniază un body și sunt purtate sub o șapcă, până la vizorul Marinei Serre, la puloverul pe gât, multifuncțional, de la Balenciaga, și la voalurile lui Rick Owens – aceste designuri ne asigură de faptul că nou-intratul obiect în garderobele cotidiene este și trebuie să fie… fashionable.

Bomboane

tinute roz

Vom avea un an „bombonizat”, dacă privim la culorile în trend – tonuri de bomboane cu fructe, de la cireșe la zmeură, care aduc energia și tinerețea rozului în prim-plan pentru această vară.

Argint

tinute argint

Un numitor comun pentru Paco Rabanne, Burberry și Luis Vuitton, nelipsit din noile lor prezentări: strălucirea argintului. Noua garderobă combină energiile noi cu cele clasice, rezultatul fiind o invazie de paiete, spice mișcătoare și nervuri sexy incluse în plase și cristale.

Piele

geci de piele

Uită de sacouri, fiindcă în acest sezon revin gecile de biker, în trei versiuni diferite: cu logo print de la Chanel, sport cu un twist burghez, de la Celine, futuriste și largi de la Louis Vuitton.

Șorturi… scurte

sorturi

Cu cât mai scurt, cu atât mai bine. Șortul este piesa de rezistență a sezonului pentru Dior, Isabel Marant și Miu Miu, care au inclus-o în prezentările lor în versiuni foarte scurte.

Minimalism

tinute minimalism

Minimalismul, strâns legat de anii ’90, cu ținute alb complet, devine esențial pentru sezonul primăvară-vară 2021, incluzând materiale luxoase și linii fine, așa cum ne sunt prezentate de către designerii de la Chloé, Prada și Sportmax.

Rochii romantice

rochii romantice

Valentino, Dior și Isabel Marant sunt abonați la stilul boem romantic. Nici urmă de folclor, însă, doar grație și rochii lungi, transparente, cu mișcări sclipitoare, întru sărbătorirea completă a feminității.

Mâneci bufante

maneci bufante

Ca variațiune a temelor populare, lumea modei continuă să se joace cu umerii și mânecile. În acest sezon avem de-a face cu variante bufante și strânse, în volumetrie exagerată.

Talie joasă

pantaloni talie joasa

Incredibil, dar adevărat: pantalonii cu talie joasă revin! Șoldurile se dezgolesc din nou, grație unor creații îndrăznețe, care ne fac cunoștință cu noua femeie de afaceri, ce debordează de senzualitate și care reinventează ținutele de birou.

Plase

tinute plase

Împachetând silueta într-un stil jucăuș, rochia de plasă revine și ea pe tapet, cu estetica ei din anii ’90. E grafică și minimalistă, cu un grad sporit de flexibilitate ce impune un ritm ultra-contemporan.

Treninguri

treninguri

Treningul a fost inclus și el în zona de vibe a anilor ’90. Efecte sport și materiale tech sunt mixate cu sofisticația couture, îndemnând spre purtarea pantalonilor de trening în oraș, ziua sau noaptea.

Neo logo-uri

neologos

Deși părea că 2020 se duce punând capăt tendinței de logomanie, se pare că sezonul primăvară-vară 2021 a decis că ar putea să mai rămână un pic. Prin urmare avem colaje, petice și efecte neon într-un permanent joc de stil și culoare, pentru ținutele stradale.

Foto: vogue.fr

Citește și: Tendințe în turism pentru anul 2021