Reîntoarcerea la viața normală de altădată pare din ce în ce mai aproape. Toată lumea își dorește să plece din nou în vacanțe însorite, în care să se bucure de locuri minunate. Și, apropo de soare, printre obiectele de nelipsit pe care le luăm cu noi în vacanțe (și nu numai), și pe care le prețuim foarte tare, atât din punct de vedere practic cât și stilistic, sunt ochelarii de soare.

Mulți designeri nu includ în colecțiile lor ochelarii de soare. Sunt unii care prezintă câte 1-2 noutăți pe sezon, în vreme ce alții acordă o atenție specială acestui accesoriu. Hai să vedem care sunt tendințele în moda ochelarilor de soare pentru acest an:

Rame supradimensionate

Ochelarii mari aduc o notă de glamour, mister și ultra-protecție. De aceea, sunt preferați deopotrivă de vedete și de oamenii obișnuiți. În 2021, aceștia reprezintă alegerea unor branduri mari, precum Dolce & Gabbana, mărimea propusă urmând să acopere… totul, de la frunte la obraji. Modelele D&G au fost prezentate atât în versiune rotundă cât și pătrată, pentru un plus de diversitate.

Dar nu doar Dolce & Gabbana optează pentru ochelarii de soare cu rame supradimensionate. Modele similare se întâlnesc în colecțiile Chloe, Ports 1961, Francesca Liberatore și Fendi.

Rame alungite

Un alt standard al ramelor remarcat la colecțiile din acest an este designul alungit, care oferă o alternativă de efect ramelor supradimensionate. Dacă nu vrei ca ochelarii de soare să-ți acopere toată fața, optează pentru un model cu rame alungite, care conferă figurii un aspect suplu și care nu ocupă prea mult… spațiu.

Descoperă formele alungite în colecțiile elegante de la Koche, cu rame din acetat curat, ce contrastează cu lentilele întunecate. La Miu Miu găsești ochelari de soare cu design rectangular și cu rame din plastic, mai subțiri. Alte versiuni frumoase din această categorie întâlnești în colecțiile Hugo Boss, Burberry și Lanvin.

Aviators… reinterpretați

Ochelarii de soare de tip Aviators sunt un model clasic, cu ramă de metal și o iconică punte nazală dublă. Pentru 2021, tendința este să vedem o reinterpretare a „aviatorilor”. Iar cei care au dat tonul sunt Thom Browne, ale căror colecții stil Aviator au rame aurite și lentile oglindă în același ton – un stil foarte apreciat datorită unicității de tip glamour.

La Max Mara întâlnim „aviatori” cu unghi, lentilele fiind trase ușor spre interior, cu o punte supraînălțată ce adaugă un efect unic. Alți ochelari de tip Aviator vedem la Tod’s, Tom Ford și Versace.

Rame colorate

În sezonul estival ne dorim mai multă distracție și veselie, de aceea întotdeauna un plus de culoare e binevenită. În această tendință se încadrează și ochelarii de soare. Descoperim cu încântare modelele supradimensionate, cu rame neon și lentile colorate ale companiei Versace. O combinație ostentativă, ideală pentru cele care abordează un stil ceva mai dramatic.

Dacă-ți plac culorile, dar preferi un aspect mai soft, vei aprecia modelele de la Salvatore Ferragamo. Acești ochelari de soare au un design futurist, semi-bordurat, cu tonuri de verde, galben sau albastru în ramele acetate. La Miu Miu, descoperim variante rectangulare cu rame de un portocaliu intens sau albastre.

Forme geometrice

În cazul în care ți-ai dorit dintotdeauna o formă a ramelor ochelarilor de soare care să te aducă în zona „nebună” (așa cum făcea Elton John pe vremuri), acum e cel mai bun moment pentru a fi pe val. Pentru că, în acest an, ochelarii de soare sparg orice barieră a formelor.

Cea mai îndrăzneață casă de modă din acest punct de vedere este Valentino. Aici întâlnim, de pildă, o pereche pe jumătate fără rame, cu o formă cu patru laturi și cu lentilele ce par ușor colorate la interior dar care se lungesc la exterior.

La Lanvin, geometria e combinată cu o eleganță de top, sub forma unei perechi de ochelari de soare negre, cu o formă prelungită, pentagonală. Iar dacă cinci laturi nu sunt suficiente, poți alege ochelarii de soare cu rame hexagonale de la Armani. Sunt mai groase, au un design supradimensionat și brațele din forme circulare.

Lentile galbene

Adu un plus de atmosferă solară în fața ochilor cu o pereche de ochelari de soare cu lentile galbene – un alt trend al anului 2021. Lentilele galbene au un vibe de anii ’90, dar rămân în același timp moderne și estivale, adăugând un efect plăcut imaginii personale.

La Ports 1961 găsim un frumos model supradimensionat cu rama curbată, în formă de carapace de țestoasă și cu lentile galbene ce împrumută accentele ramei. Deși majoritatea lentilelor ochelarilor de soare de la Hugo Boss sunt negre, descoperim un model în această colecție cu rame prelungite, din acetat galben, ce se potrivesc perfect cu lentilele galbene.

Alte modele cu lentile galbene găsim și la Salvatore Ferragamo sau Tod’s.

Citește și: Cele mai scumpe genți din lume în 2021