Femeia secolului 21 știe că moda nu mai e doar despre a aborda o ținută. În zilele noastre, iubitoarele de fashion tânjesc după tendințe, vibe și confort în hainele pe care doresc să le achiziționeze și să le poarte. Din ce în ce mai multe femei încep să fie la curent cu ceea ce se întâmplă în lumea modei, iar saloanele de fashion din această toamnă au transmis același mesaj generos: ideea de a arăta bine și de a străluci atunci când intri în încăpere nu mai este strict legată de lumea modei, ci de propria declarație de stil.

Prin urmare, dacă dorești să-ți împrospătezi garderoba și să ții pasul cu noutățile din industria modei, aruncă o privire la aceste 6 tendințe ce vor avea în mod cert o anvergură importantă în anul 2022. Apoi… acționează în consecință!

Shackete

shackets
Foto: asos.com

Șachetele (shackets) sunt piese de îmbrăcăminte la fel de interesante precum le este numele. În fapt, acestea sunt bluze ceva mai groase, care se pot purta pe post de jachete, dar și pe post de cămașă, pe tot parcursul anului. Sunt din ce în ce mai cumpărate, deoarece sunt confortabile, versatile și… la modă. Indiferent de tipul de conformație pe care-l ai, șachetele te ajută să arăți cât mai bine. Nu sunt prea strâmte, dar nici lălâi, etalându-ți forma corpului în cel mai estetic mod cu putință.

Sunt multe tipuri de șachete pe piață – lungi, oversize, overcoat -, materialele variind la rândul lor, și vei fi surprinsă să vezi cât de căutate sunt.

Denimuri

denim
Foto: asos.com

Denimul aduce întotdeauna un vibe clasic, fără să dezamăgească. De-a lungul timpului, numeroase tendințe în fashion au apărut fără a avea puterea de a șterge influența denimului și întotdeauna cererea de produse de îmbrăcăminte din denim este în creștere.

Conform sondajelor, există multe motive pentru care denimul e întotdeauna popular. Unul dintre cele mai bune este acela care se referă la durabilitatea acestui material. Poți purta aceste piese cu orice și, mai mult, le poți purta aproape oriunde – peste ani își vor menține proaspătă imaginea. De asemenea, se potrivesc întotdeauna cu ținuta unei femei moderne, se păstrează și se spală cu ușurință, economisind bani și efort.

Fuste și rochii boho

rochii boho
Foto: asos.com

Se spune că pământul e rotund și istoria se repetă. Același lucru se întâmplă acum cu fustele boeme, un stil ce a făcut furori în anii 60, dar și în tendințele hippie din anii 70.

Astăzi, moda boho reprezintă un segment important al curentului mainstream, iar cei care caută informații despre ea vor vedea că, de fapt, originile ei sunt mult mai vechi și țin de contracultura apărută în secolul 19. Aceste fermecătoare rochii și fuste au, în general, o structură lungă și fluentă.

Dacă în trecut fustele boho erau făcute din saci de bumbac sau din bumbac țesut în casă, producătorii din zilele noastre utilizează doar cele mai bune materiale, modelele având look-uri contemporane, cu tușe vintage.

Rochii bodycon

bodycon
Foto: asos.com

Dacă vrei să abordezi ținute reprezentative, rochiile bodycon sunt aproape obligatorii. În ultima vreme, femeile adoră să-și etaleze formele bine lucrate în ore de prezență la sala de fitness, așa încât o investiție într-o rochie bodycon nu e deloc o alegere greșită. În ultimii doi ani, a existat o cerere crescută pentru acest tip de rochie, prin urmare se preconizează că 2022 va fi anul lor.

Rochiile bodycon îți „îmbrățișează” corpul, punând în evidență formele acestuia și pot fi purtate la petreceri nocturne, la evenimente de scurtă durată și chiar la evenimente business sau se pot purta împreună cu sacouri formale, la meetinguri corporatiste. Le găsești în diverse lungimi și materiale, de la mătase și satin la vâscoză, tricot și bumbac, de asemenea având designuri și imprimeuri variate.

Pantaloni largi

baggy pants
Foto: asos.com

Pantalonii baggy reprezintă noua normalitate. Majoritatea femeilor sunt obișnuite să poarte pantaloni strâmți pe picior, dar dacă privim de jur-împrejur la noile fashioniste, vom remarca din ce în ce mai multe haine largi. Pantalonii baggy se încadrează perfect în această tendință, iar top-urile tank se potrivesc cel mai bine cu acest tip de pantaloni, ținuta fiind pretabilă atât pentru femeile slabe cât și pentru cele ceva mai corpolente.

Ghete Tractor

ghete tractor
Foto: asos.com

Ghetele au fost întotdeauna cu un pas înaintea vremurilor, atunci când a fost vorba de fashion, reprezentând un exemplu clasic și, în același timp, contemporan, de încălțăminte la modă. Numai că există multe variațiuni și opțiuni în privința ghetelor. În prezent, branduri precum Zara și Valenciaga pun accent pe ghetele tractor, și asta deoarece acestea par să fie iubite de toată lumea.

Ghetele tractor au talpa înaltă, zimțată, botul rotund și un design modern. Sunt confortabile și pot fi asortate cu fuste scurte, pantaloni sport sau orice alt tip de pantaloni.

Citește și: Tendințe în moda ochelarilor de soare pentru 2021