Odată cu valul 2 al pandemiei (cu speranța că nu va exista și al treilea) trecem prin diverse perioade de izolare, carantină sau, vorba poetului englez, lockdown, motiv pentru care ne vedem nevoite să ne petrecem tot mai mult timp în propria locuință. Nu e o situație ideală, dar să încercăm să rămânem pozitive (în gândire) și negative în teste și să încercăm să ne organizăm câteva ritualuri de frumusețe în care să avem în prim-plan sănătatea pielii și părului, Plus, desigur, cea a minții.
Pentru multe femei, izolarea elimină timpul pe care-l pierd zilnic în drumurile de colo-colo prin oraș, timp pierdut în trafic sau în alte situații inutile. De aceea, utilizarea inteligentă a acestui timp, acum câștigat, prin aplicarea unei măști pe păr sau prin vizionarea unui episod nou din serialul favorit de pe Netflix, poate însemna un plus adus vieții personale. Cu alte cuvinte, sugestia este ca în lockdown să petreci mai mult timp cu tine însăți și să reduci nivelul de stres acumulat în zilele aglomerate. De aceea, îți propunem câteva ritualuri de frumusețe de aplicat în plină izolare la domiciliu:
Hidratează-te mai mult

Nu subestima niciodată ideea de a bea apă pe parcursul întregii zile. Dacă ai avea trecute pe o foaie de hârtie pe care să o ții în permanență în fața ochilor beneficiile aduse de un pahar cu apă băută la intervale regulate, ți-ai cumpăra în fiecare zi baxuri peste baxuri de apă plată.
Băutul de apă în mod regulat pe parcursul zilei îți face pielea mai strălucitoare și mai frumoasă, dar și dinții mai sănătoși. Medicii dermatologi recomandă să „mănânci” multă apă în fiecare zi. Da, s-o mănânci! Fructele bogate în apă, precum pepenele galben, și legumele precum castraveții, sunt ideale. Știai că, de pildă, pepenele galben e 97% apă? Dacă mănânci fructe și legume bogate în apă, absorbția apei în organism se va face cu atât mai bine. Și, desigur, încheiem acest capitol cu sfatul pe care îl auzi extrem de des: bea minim 2 litri de apă pe zi! Iar dacă nu-ți place apa plată, adaugă în ea limetă proaspătă și mentă.
Împrietenește-te cu măștile de păr

Un aspect important în special pe parcursul lunilor reci ale anului. Utilizarea în mod regulat a unei măști de păr hrănitoare va îmbunătăți suplețea și starea podoabei capilare. Specialiștii susțin că măștile de păr aplicate iarna au numeroase beneficii. Și asta pentru că în anotimpul rece starea părului se poate modifica de la schimbările de temperatură (trecerea de la frigul de afară la căldura din interior), existând posibilitatea uscării acestuia. Părul devine astfel fragil și casant, iar una dintre metodele prin care își poate reveni este să aplicăm tratamente în mod regulat. Problema este că, pe timp de pandemie, saloanele de cosmetică e posibil să fie închise, prin urmare trebuie să ne descurcăm singure.
Aplicarea unui balsam e un lucru bun, doar că uneori e nevoie de mai mult, iar în acest caz o eficiență mai mare o au măștile de păr, care acționează mai adânc, în moleculele firelor. Aplică o mască de păr cel puțin o dată pe săptămână, ba chiar de două ori dacă părul tău și-a pierdut strălucirea și suplețea.
Controlează-ți nivelul de stres

Stresul are o influență foarte nocivă asupra frumuseții. În timpul primului lockdown, din primăvara lui 2020, multe femei s-au plâns de faptul că a început să le cadă părul și pielea și s-a uscat peste măsură. Motivul? Stresul. Stresul face ca organismul să se focuseze pe buna funcționare a organelor interne, reducând atenția acordată pielii și părului. Iar acest fapt duce la deshidratarea și degradarea pielii, a unghiilor și a părului.
În acest caz, din nou, apelăm la părerile specialiștilor, care recomandă să controlăm nivelul de stres prin diverse mijloace. Unul dintre acestea este să te antrenezi pur și simplu pentru a rămâne calmă. Da, acest lucru se poate face cu antrenament, urmând ca, în timp, să devii din ce în ce mai bună. E ca și cum ai lucra la sală: devii mai puternică ridicând greutăți în fiecare zi. Prin urmare, trebuie să fii mai calmă făcând zilnic ceva ce te… calmează. Iată câteva sugestii:
- Fă-ți o rutină zilnică
- Nu te uita prea mult la știri (o dată pe zi e suficient)
- Notează-ți temerile într-un jurnal
- Fă mișcare, de orice fel, în fiecare zi (yoga e o metodă excelentă, de asemenea)
- Sună zilnic o prietenă sau o rudă apropiată cu care-ți place să stai de vorbă
O mențiune în plus ar trebui făcută în legătură cu privitul știrilor, în special în perioada de lockdown. E important să fii informată, dar nu ai nevoie de mai mult decât atât. De aceea, o dată pe zi e suficient să privești știrile, dacă se poate, cu cel puțin două ore înainte de a merge la culcare. Partea emoțională a creierului, denumită amigdală, e cu 50% mai reactivă atunci când nu dormi bine. Iar impactul negativ al știrilor terifiante din această perioadă ți-ar putea afecta somnul, pentru a deveni apoi mai anxioasă și mai stresată.
Folosește loțiune de corp

Când vine iarna și începem să punem pe noi straturi peste straturi, e ușor să uităm că existăm și de la gât în jos, în special atunci când, stând în izolare, întâlnirile și convorbirile pe care le avem sunt prin intermediul camerei video. E important, așadar, să ne facem timp pentru hidratarea pielii și îndeosebi a tenului, fiindcă, așa cum spuneam mai sus, pielea are tendința de a suferi în sezonul rece.
Ba mai mult, specialiștii susțin că dacă rămânem în casă în perioada de iarnă (forțate de pandemie), efectul va fi cu atât mai puternic deoarece aerul din locuință este mai uscat decât cel din exterior. Interioarele locuințelor și birourilor sunt încălzite, aerul e recirculat indoor, rezultatul fiind o atmosferă uscată, cu efecte negative asupra pielii.
Soluția este să facem un efort pentru a ne hidrata pielea în fiecare zi. Folosește o loțiune hidratantă și împrietenește-te cu uleiurile de piele, pe care să le folosești de îndată ce ai închis robinetul dușului și pielea este încă umedă și caldă. În acest moment, uleiul rece va acționa închizând porii și captând umezeala în interiorul pielii.
Masaj facial în timpul filmului

Un masaj facial pe care să ți-l faci singură este cel mai bun mod pentru a elimina tensiunea facială și a te de stresa. Execută-l în mod regulat (oricât de rapid ar fi) și tenul tău va avea numai de câștigat în privința circulației sangvine. Un alt beneficiu – dacă masajul e făcut cum trebuie – este că acesta contribuie la drenajul limfatic, lucru ce ajuta pielea să respire și să arate mai strălucitoare. În plus, mușchii faciali se relaxează.
Pentru această rutină nu ai nevoie decât de propriile degete, iar cel mai bun moment în care poți să-ți faci un masaj facial este în timp ce te uiți la filmul sau serialul preferat. Nu-ți va lua decât două minute, deci e foarte simplu să-l execuți zilnic.