Coasta Amalfi este un amestec permanent de rafinament și simplitate. Pe lângă orașele ei, această regiune a Italiei este renumită pentru bucătăria excepțională, iar atât localnicii cât mai ales turiștii adoră să mănânce în locuri care nu sunt renumite doar pentru preparatele extrem de gustoase, ci și – în cazul Coastei Amalfi – pentru locația superbă, care oferă complementar priveliști magnifice asupra Mării Mediterane. De la un fermecător restaurant cu terasă din Sorrento la un elegant local cu stele Michelin din Ravello, în mod cert vei arde de nerăbdare să încerci aceste experiențe pe parcursul viitoarei tale vizite pe Coasta Amalfi:

Villa Maria Restaurant

Villa Maria
Foto: amalficoast.com

Restaurantul Villa Maria are vedere la o frumoasă grădină cu terase, cadrul perfect pentru o masă romantică. Poți lua masa în sala elegantă sau pe terasă, ambele oferind o vedere spectaculoasă la dealul Ravello și la marea ce se întinde dedesubt. Peisajul din jur inspiră meniul, iar fermierii și grădinarii oferă restaurantului produse organice excepționale. Printre preparatele de sezon se numără ravioli de homar, biban de mare la grătar și risotto cu fructe de mare. Există și o excelentă varietate de deserturi, inclusiv cele clasice, precum tiramisu și semifreddo.

Adresa: Hotel Villa Maria, Via Trinità, 84010, Ravello

La Pergola, Sorrento

La Pergola, Sorrento
Foto: relaischateaux.com

La Pergola, e un fermecător restaurant cu terasă din Sorrento, un loc ideal pentru a lua o cină romantică. Terasa este frumos decorată cu coloane, mobilier delicat și viță de vie atârnătoare. Restaurantul e axat pe mare și grădini, meniul oferind o combinație încântătoare de arome. Poți încerca preparate precum caracatiță la grătar cu piure de fasole, risotto cu cerneală de calamar și lasagna cu anghinare și burrata.

Adresa: Hotel Bellevue Syrene, Piazza della Vittoria, 5, 80067, Sorrento

Zass, Positano

Zass
Foto: ilsanpietro.com

Te bucuri de priveliști spectaculoase de pe faleză, cu vedere la Praiano și la întreaga coastă, în timp ce iei masa la Zass, un restaurant cu stele Michelin. Terasa este decorată într-un fermecător stil clasic mediteranean, în timp ce mâncarea se bazează pe interpretări contemporane și moderne ale trecutului. Recolta locală determină meniul, rezultând preparate pline de savoare, care țintesc în bună măsură vegetarienii – de la specialități precum spaghetele pregătite cu roșii locale la risotto cu dovlecei.

Adresa: Il San Peitro di Positano, Via Laurito, 2, 84017 Positano

Ristorante Il Refettorio, Conca dei Marini

Il Refettorio
Foto: monasterosantarosa.com

Ristorante Il Refettorio este un restaurant cu stele Michelin, situat în incinta șarmantului complex Monastero Santa Rosa Resort & Spa, construit în secolul al XVII-lea. Savurează bucătăria italiană contemporană în timp ce iei masa pe terasa romantică de pe faleză. Bucătarii aleg ingrediente de sezon din grădina organică de legume și ierburi ale complexului și creează mâncăruri pline de prospețime, inclusiv roșii coapte la soare cu burrata. Gustă preparate ușoare, care pun în prim-plan fructele de mare locale, precum ravioli cu creveți regali și fusilli cu calamari mici.

Adresa: Via Roma, 2, 84010, Conca dei Marini

Un Piano Nel Cielo, Praiano

Un Piano Nel Cielo
Foto: casangelina.com

Un Piano Nel Cielo este un restaurant elegant din cadrul proprietății de tip boutique Casa Angelina. Aici iei masa undeva deasupra malului mării, savurând preparate sezoniere din bucătăria campaniană, în timp ce privirea ți se îndreaptă spre uimitoarele stânci de pe Coasta Amalfi. Delicioase preparate din pește, de la fragedul calamar sărat la spaghetele cu homar. Poți opta pentru un meniu de degustare cu mai multe feluri de mâncare pentru a experimenta cu adevărat talentele culinare ale chef-ului.

Adresa: Via Gennaro Capriglione, 117, 84010 Praiano

Belvedere Restaurant, Ravello

Belvedere Restaurant
Foto: theluxevoyager.com

Restaurantul Belvedere se află în clădirea palazzo din secolul al XI-lea a emblematicului hotel Belmond Caruso. Construit la înălțime, are vedere la golful Salerno, oferind priveliști care îți taie respirația. Bucătarul Mimmo di Raffaele și echipa sa oferă o experiență culinară stelară, servind mâncăruri mediteraneene proaspete, locale, într-o sală de mese elegantă, dar și pe terasa panoramică. Printre specialități se numără tagliolini cu cerneală de calmar și homar, linguine alla vongole și salată panzanella.

Adresa: Piazza San Giovanni del Toro 2, 84010, Ravello

Citește și: 5 castele superbe din Italia în care poți să te cazezi