Cumpărarea de mobilier pentru casă poate fi o experiență interesantă și, pentru unii, plăcută, dar, în același timp, poate fi și extrem de copleșitoare. Cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, devine ușor să te pierzi într-un ocean de decizii și alegeri. Cu toate acestea, cu puțină planificare și pregătire, poți găsi rapid cea mai bună mobilă pentru locuință, piese de mobilier care nu numai că arată grozav, ci satisfac și nevoile practice. Hai să vedem câteva ponturi în acest sens:

Atenție la materialele din care e făcut mobilierul

masa lemn
Foto: derbyshires.com

Articole de mobilier precum noptierele, măsuțele și mesele de sufragerie pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale diferite – furnir, plăci aglomerate, lemn și chiar acrilic. Dacă țintești piese de mobilier care să aibă o viață îndelungată, ar trebui să alegi lemnul adevărat, care conferă soliditate și durabilitate. În acest caz, nu cumpăra piese acoperite cu lemn sau făcute din orice altceva decât lemn masiv, de preferință pin, stejar sau cedru.

Altfel, materialele diverse au puncte forte și puncte slabe, așa că este important să alegi un material care să se potrivească nevoilor tale. De exemplu, dacă ai copii sau animale de companie, este posibil să vrei să optezi pentru un material ușor de curățat și durabil, cum ar fi pielea sau microfibra.

Atenție la spațiu

Un alt factor esențial de luat în considerare atunci când cumperi mobilier este dimensiunea și dispunerea spațiului din locuință. Înainte de a face orice achiziție, ar trebui să măsori spațiul în care dorești să plasezi mobilierul și să te asiguri că acesta se va potrivi perfect. De asemenea, ar trebui să iei în considerare fluxul camerei și modul în care mobilierul îl va afecta. De exemplu, o canapea voluminoasă într-o cameră de zi mică poate face ca spațiul să devină înghesuit și aglomerat.

CITEȘTE ȘI  Top 7 cele mai bogate femei din lume

Atenție la confort și funcționalitate

confort
Foto: moor.ro

Confortul și funcționalitatea sunt factori cruciali de luat în considerare atunci când cumperi mobilier. Asigură-te că mobilierul pe care îl alegi este confortabil și funcțional. De exemplu, dacă achizițonezi o canapea, ar trebui să iei în calcul numărul de locuri, adâncimea și nivelul de confort al acesteia. De asemenea, proiecteaz-o vizual în propria locuință și gândește-te la modul în care aceasta își va îndeplini scopul în spațiul pe care-l va avea alocat.

Atenție la cusături

cusaturi
Foto: via Pinterest

În privința articolelor de tapițerie realizate parțial din lemn, ar trebui să verifici dacă cusăturile se aliniază uniform pe toată piesa. Mobilierul fabricat din lemn poate fi realizat din diferite tipuri, dar cusăturile aliniate semnalează nu doar o manoperă mult mai bună, ci și faptul că întreaga piesă este realizată din materiale de calitate superioară, incluzând aici atât părțile din lemn, cât și cele de tapițerie.

Atenție la modul de asamblare

asamblare
Foto: Sergey05

Modul în care sunt asamblate piesele este mai important decât crezi. Concluzia este că piesele asamblate cu cuie și lipici nu sunt nici pe departe la fel de solide și puternice ca piesele făcute din șuruburi și dibluri. În unele cazuri, va trebui să plătești ceva mai mult pentru acest tip de piese, dar cu siguranță investiția este una care merită făcută, mai ales dacă dorești să păstrezi mobilierul pentru o perioadă lungă de timp.

Atenție la calitatea arcurilor

Atunci când cumperi un pat cu saltea e absolut obligatoriu să verifici calitatea arcurilor (în cazul în care e vorba despre o saltea pe arcuri), observând cât de apropiate sunt acestea. Pentru a avea parte de un confort optim, ai nevoie de o saltea care are arcurile foarte apropiate între ele, deoarece acest lucru îți va oferi mai mult sprijin în timpul somnului. Atunci când arcurile nu sunt apropiate, se formează goluri de susținere, lucru care în timp creează un disconfort din ce în ce mai mare.

CITEȘTE ȘI  Despre business si inspiratie in tinutele de primavara, cu Maria Andrei

Nu cumpăra exclusiv online

magazin mobila
Foto: bizjournals.com

Achiziționarea de mobilier online este convenabilă și comodă, dar este important să vezi mobilierul în persoană înainte de a face o achiziție. Cumpărăturile în magazin îți permit să atingi și să simți mobila, ceea ce-ți oferă o idee mai bună despre calitatea și confortul acesteia. Gândește-te, de pildă, că vrei să cumperi o canapea: e obligatoriu să testezi înainte dacă aceasta e confortabilă și se potrivește stilului și dorințelor tale. În plus, dacă faci cumpărături online, citește recenzii și verifică politica de returnare înainte de a face achiziția.

Alege cel mai bun moment pentru a cumpăra

În mod normal, cel mai bun moment pentru a cumpăra seturi de mobilier pentru camera de zi este fie în luna ianuarie, fie în iulie. Acest lucru se datorează faptului că februarie și august sunt lunile în care majoritatea magazinelor primesc piese noi, ceea ce înseamnă că sunt nerăbdători să își vândă inventarul înainte de a recepționa noua marfă. Indiferent dacă magazinul este mare sau mic, cel mai probabil acesta va oferi reduceri în lunile ianuarie și/sau iulie.

Citește și: Cum să-ți amenajezi interiorul în stil rustic contemporan