Sunt momente în care ne dorim atât de mult să purtăm ceva comod în picioare, încât nu avem în fața ochilor decât o pereche confortabilă de sneakers, care să ne scape de „suferințele” unei zile obositoare pe tocuri. Să recunoaștem: sneakers-ii sunt simpatici, confortabili și atât de variați încât, practic, sunt mii de modele din care poți alege. Și, culmea!, chiar dacă nu ești, neapărat, o fană a sneakers-ilor, toamna lui 2020 și tendințele ei, s-ar putea să te transforme într-una. Au trecut zilele în care sneakers-ii erau purtați exclusiv în momentele în care făceai sport, acest tip de încălțăminte intrând, și căpătând succes, pe zona de fashion.

Fie că îți plac modelele grosolane sau ești adepta celor finuțe, în mod cert vei găsi ceva care să te satisfacă și care să fie „în trend” pentru această toamnă. Iar dacă ne ajută vremea, poate chiar vei apela mai mult la sneakers și mai puțin la cizme. Așadar, hai să vedem câteva modele de sneakers care sigur îți vor atrage privirile în toamna lui 2020, aruncând o privire și asupra tendințelor din această zonă:

Culori vii

Tendințele verii au virat către culorile vii, iar cele ale toamnei nu fac rabat de la acest lucru, chiar dacă tonurile sunt doar uuuun pic mai pale. Iubești culoarea? Vei alege atunci un model în care una sau mai multe culori își fac de cap, ieșind din muțime.

De exemplu, acest model Vans Ward Lo, e o variantă îndrăzneață, nu peste măsură de colorată, echilibrată de albul din talpă și șireturi.

vans ward lo

O altă variantă ar fi acești sneakes APL Phantom, în Rose Gold/Fusion sau Pink/White, culori mai degrabă neutre, impulsionate de rozul incandescent. Purtați la o ținută minimalistă, vor scoate în evidență accentul de culoare, care va deveni astfel o declarație de stil.

These APL Phantom Sneakers

Viitorul e aici

Tendințele legate de sneakers-ii toamnei 2020 par ieșite din mașina timpului. Nu a celui trecut, ci a viitorului. Îți amintești de Marty McFly din filmul Back to the Future? Avea un vibe aparte. Care se regăsește în culorile și luminozitatea sneakers-ilor actuali, laolaltă cu câteva nuanțe neutre. Așa că oricum vei alege să urmezi acest trend, vei fi cu un pas înaintea celorlalți.

Optează, așadar, pentru o pereche de New Balance Fresh Foam Roav V1, ale căror călcâie par aidoma unor aripi. A visat cineva acum câteva decenii că în secolul 21 vom avea încălțări propulsate de un reactor?

New Balance Women's Fresh Foam Roav V1 Sneaker

Iar dacă ții cu tot dinadinsul să treci la negru atunci când vine toamna, aruncă-ți o privire la acest futuristic model de Reebok Charli Cohen Zig Kinetica, unul care poate fi achiziționat și în variantă rose.

Designuri noi

Poate că ții foarte mult la Convers-ii tăi clasici, dar toamna aceasta propune concepte care se încadrează în generalul „cool”. Orice gen de „cool”, asortabil perfect cu ținutele anotimpului (fie că vorbim de blugi cu pulovere pe gât sau de rochii de toamnă midi).

În acest sens, orientează-te către modelul Puma Provoke XT, care promite multe. Nu doar că se poate asorta cu culorile aprinse și cu trendul futuristic, dar vin și cu un vibe sport de top.

Puma Provoke XT

Pe de altă parte, dacă Nike este brandul care te atrage mai mult, Nike Air Bella 2 e un model excepțional pentru antrenament și sală.

Nike Air Bella 2

Fană retro?

Nu toată lumea se vrea, însă, cât mai repede în viitor. Iar fanii ținutelor retro, adaptate la condițiile moderne, sunt foarte mulți. Anii 70 încă ne bântuie, iar industria sneakers-ilor nu pot face abstracție de asta. În consecință, în această toamnă vei descoperi și multe modele vintage, care mai de care mai interesante.

Ce părere ai, de pildă, despre acești Soludos Rainbow Waves, ai carei broderie tip curcubeu aduce o schimbare teleportată parcă din urmă cu 40 de ani?

Soludos Rainbow Waves

Sau, pentru cele care preferă să nu se complice prea tare, acest model Reebok Club C85 e un vintage clasic, cu un vibe ce cu greu poate fi depășit.

Reebok Club C85

Ecologismul la modă

Moda și sustenabilitatea merg mână în mână în ultima vreme, iar în această tendință se încadrează și sneakers-ii prietenoși cu mediul înconjurător, lansați în toamna aceasta sub umbrela a tot felul de branduri. Nu există nicio scuză în a nu face un efort cât de mic pentru ca planeta să nu sufere, atunci când vine vorba (și) de ceea ce purtăm.

Făcuți din sticle de plastic reciclabile, bumbac organic și cauciuc sălbatic, sneakers-ii Veja V-12 Lace Up se încadrează în zona eco-friendly, având totodată și un look foarte atractiv.

veja V-12 Lace Up

De asemenea, acești Cariuma Canvas, produși în Brazilia, pot deveni rapid favoriții oricărei iubitoare de ecologie, mai ales că, pentru fiecare pereche cumpărată, compania promite că va planta doi copaci.

Low Rose Red Canvas

Citește și: Tendințe fashion pentru toamna-iarna 2020-2021