Daca in preistorie hainele trebuiau sa aiba, in primul rand, un scop practic – acela de a oferi confort termic si protectie impotriva conditiilor de mediu in general -, ele s-au tranformat in timp intr-un mesaj nonverbal. Si asta pentru ca, de la un mediu ostil, de “pestera”, am ajuns treptat la un stil de viata modern, care ne fereste aproape de toate lucrurile care ne pot afecta.
430667Hainele au dat o dimensiune statutului social, au vorbit prin culori si forme, au devenit o carte de vizita, iar tinuta ne-a pozitionat imediat pe o treapta sau alta a societatii.
Untitled.001Iar daca ne dorim sa comunicam corect prin intermediul stilului personal, ar trebui sa ne educam in acest sens iar hainele sa devina o modalitate controlabila de a ne imbunatati starea de spirit. Legatura intre modul in care ne imbracam si starea de bine este una foarte importanta. Sa ai grija de tine este o forma de respect pe care o ai fata de propria persoana, dar si fata de ceilalti, prin modul in care infatisarea ta ii poate influenta.

Este bine sa ne conectam la tot ce este nou, iar schimbarea garderobei ne face bine, este o rasplata pe care o meritam din cand in cand. Este un adevarat boost neuronal, care ne alimenteaza circuitele si ne da mai multa forta!
New-trends-in-internet-marketing-for-smaller-enterprises-1024x652Beneficiile adoptarii unui anumit stil vestimentar – sau ale schimbarii lui in bine – se vor simti nu doar in procesele chimice de la nivelul creierului, dar si in viata sociala. Si asta pentru ca, ne place sau nu, oamenii ne judeca in doar cateva secunde: oamenii bine imbracati – a nu se citi scump, ci ingijit si curat -, par mult mai competenti in comparatie cu cei care adopta o costumatie neglijenta.

Bunica mea avea o vorba: “Nu se stie niciodata in ce imprejurare te vei gasi sau cu cine te vei intalni, asadar… fii pregatita pentru orice, oricand”!

Iar Oscar Wilde spunea: “You can never be overdressed or overeducated. Niciodata nu vei fi prea bine imbracat sau prea educat.”

Credite foto: WEB