Cotswolds este o regiune din Anglia de o frumusețe uluitoare, o zonă care te transportă instant într-o lume de o frumusețe atemporală, completată de un peisaj idilic. Amplasată în inima Angliei, această destinație cu chintesență britanică este renumită pentru satele sale pitorești care par desprinse direct din paginile unei cărți de povești. Hai să pornim într-o călătorie virtuală prin Cotswolds și să descoperim bijuteriile ascunse care fac din această regiune un vis devenit realitate pentru călători. Iată care sunt satele-vedetă din Cotswolds:

Bibury – un paradis perfect de pus pe cărțile poștale

Bibury

Prima oprire ne duce în fermecătorul sat Bibury, adesea descris ca fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Anglia. În timp ce te plimbi pe străzile sinuoase, vei remarca deîndată căsuțele fermecătoare împodobite cu flori colorate, poduri de piatră pitorești și liniștea râului Coln care șerpuiește prin sat. Nu rata ocazia de a vizita Arlington Row, un șir de căsuțe vechi ce au aparținut ghildei țesătorilor, care datează din secolul al XVII-lea și care captează esența farmecului atemporal al satului Bibury.

Bourton-on-the-Water – Veneția din Cotswolds

Bourton-on-the-Water

Pregătește-te să fii captivat de romantismul pur al satului Bourton-on-the-Water, supranumit „Veneția din Cotswolds”. Plimbă-te de-a lungul malurilor râului Windrush în timp ce admiri podurile de piatră pitorești care se întind peste cursul său blând. Cufundă-te în farmecul unic al satului, explorând magazinașele sale încântătoare, ceainăriile și faimosul Model Village, o replică la scară redusă a satului însuși. Această localitate evocă un real sentiment de liniște și seninătate care îți lasă un semn de neșters în suflet.

Castle Combe – Un pas înapoi în timp

Castle Combe

O vizită în satul de basm Castle Combe te va transporta înapoi în timp. Recunoscut ca fiind unul dintre cele mai pitorești sate din Anglia, acesta este un paradis sub forma unor case din piatră, acoperișuri cu țigle și grădini pline de flori. În timpul plimbării prin sat, te vei simți ca pe un platou de filmare, trecând pe lângă fermecătoarea cruce amplasată într-o piață din secolul al XIV-lea, pe lângă biserica medievală și pe străzile șerpuitoare mărginite de casele de culoarea mierii. Lasă-te purtat de frumusețea atemporală a satului Castle Combe, fiindcă el face toți… banii.

CITEȘTE ȘI  Cele mai frumoase plaje din Croația

Stow-on-the-Wold – Eleganță istorică

Stow-on-the-Wold

Următorul obiectiv al călătoriei este orășelul istoric Stow-on-the-Wold, așezat pe un vârf de deal înconjurat de alte dealuri. Piața veche a localității este un centru activ, cu pub-uri confortabile, magazine de tip boutique și ceainării primitoare. Stow-on-the-Wold debordează de istorie și personalitate, cu clădirile lui frumoase din piatră, aleile medievale și emblematica biserică St. Edward’s Church. Atmosfera caldă și primitoare a orașului te va face să te simți ca acasă.

Lower Slaughter – Serenitate dezvăluită

Lower Slaughter

Liniștitul sat Lower Slaughter te cucerește încă de când îi vezi primele case. Această bijuterie ascunsă este cuibărită de-a lungul malurilor râului Eye, fiind adesea descrisă drept unul dintre cele mai frumoase sate din Cotswolds. Vei intra în ambianța liniștită a satului în timp ce explorezi ulițele cu căsuțe vechi, cu fermecătoarea moară de apă și emblematica pasarelă de piatră care traversează râul. Lower Slaughter emană seninătate, fiind locul perfect pentru a reflecta și a aprecia frumusețea naturii.

Broadway – Bijuteria din Cotswolds

Broadway

Farmecul și eleganța satului Broadway, denumit adesea „Bijuteria din Cotswolds”, cucerește pe toată lumea. Într-o plimbare de-a lungul pitorescului High Street, vei fi întâmpinat de o serie de clădiri din calcar, de magazine de tip boutique, galerii de artă și ceainării pitorești. Oprește-te fără ezitare pentru a explora îndeaproape Broadway Tower, o nebunie magnifică din secolul al XVIII-lea, situată pe un deal din apropiere, din vârful căruia ai vederi panoramice asupra peisajului din jur. Cu frumusețea sa atemporală și atmosfera rafinată, Broadway este un sat care fură inima oricui.

Chipping Campden – Minuni arhitectonice

Chipping Campden

Ultimul sat din această aventură britanică în Cotswolds este încântătorul Chipping Campden, renumit pentru remarcabilul său patrimoniu arhitectonic. Strada principală din Chipping Campden se mândrește cu o mulțime de clădiri medievale, perfect conservate, care prezintă bogata istorie a localității. Minunează-te de grandoarea bisericii St. James, o capodoperă a meșteșugului medieval, și plimbă-te prin fermecătoarea piață, care a fost un important centru comercial timp de secole. Minunățiile arhitectonice din Chipping Campden fac din această localitate o destinație de neratat în special pentru pasionații de istorie.

CITEȘTE ȘI  Cele mai bune locuri pentru observarea balenelor

Concluzie

Fiecare dintre aceste superbe sate din Cotswolds oferă o experiență unică și de neuitat, pe parcursul căreia timpul pare să se oprească și grijile să se topească. Această regiune încapsulează cu adevărat esența Angliei rurale, cu dealurile sale ondulate, căsuțele pitorești și localnicii primitori.

Foto: Canva Photos

Citește și: Cele mai frumoase sate și orășele din Alpi