Fie ca au reprezentat un simbol al statutului social, un element sexy ce avea sa alimenteze multe fantezii sau o expresie a feminitatii si a frumosului, pantofii cu toc au fost o piesa nelipsita din garderoba femeilor, din Egiptul Antic si pana in zilele noastre.

Pantoful stiletto – un pantof elegant si extrem de sexy dar, sa recunoastem, destul de inconfortabil – a fost fotografiat pentru prima data in anii ’40 si purta semnatura designerului francez André Perugia.
Dar abia mijlocul anilor ’50 avea sa aduca popularitate pantofilor stiletto, odata cu colectia semnata de Roger Vivier pentru Christian Dior. Chiar si asa, la vremea respectiva, stiletto erau purtati de „fetele rele”.

Sfarsitul anilor ’70 a marcat momentul in care stiletto au devenit o arma a feminitatii. A fost meritul lui Blahnik pentru revenirea in forta a pantofilor stiletto, chiar si in momentele in care platformele faceau adevarate “ravagii” in moda – si la propriu, si la figurat!
Sara Jessica Parker
Insa, suprematia lor a fost declarata abia la sfarsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90, cand Christian Louboutin si Jimmy Choo au desavarsit acest model fara varsta, cu toc clasic, cui.
Jimmy Choo 3

Christian louboutin

Un pantof stiletto poate „accesoriza” orice tinuta, aducand un plus de incredere si senzualitate.
Must have pentru o rochie de coktail sau pentru o tinuta eleganta, de seara, si nelipsiti din combinatiile casual, cu jeans skinny sau boyfriend, stiletto este, poate, singulul model pe care trecerea anilor si a trendurilor, nu il vor aseza pe un raft prafuit.
004

003

002

006

005

001

Credite foto: WEB