Puține sunt lucrurile care-ți schimbă cu adevărat viața în bine, după ce le aduci în casă. Unul dintre acestea, la care mă pot raporta în termeni sublimi este espressorul Eletta Explore, de la De’Longhi, un aparat care-ți oferă ocazia să savurezi cele mai delicioase și variate rețete de cafea și care te invită zilnic să faci călătorii aromate prin lumea cafelei, propunându-ți peste 50 de rețete de cafea, atât calde cât și reci.

Eletta Explore – un espressor rapid și puternic

Eletta Explore este un espressor automat, care dispune de o tehnologie avansată de spumare a laptelui, atât pentru băuturi calde, cât și pentru cele reci. Are și o tehnologie unică de extracție la rece, care-ți permite să faci un cold brew în mai puțin de 3 minute. Are un râșniță integrată, cu 13 setări, ce-ți asigură o doză optimă de cafea proaspăt măcinată pentru fiecare băutură. Are și – era să zic televizor! – un ecran tactil color, de 3.5 inci, care oferă o selecție simplă și intuitivă a rețetelor. Plus o funcție specială pentru paharele de călătorie, care-ți umple cana preferată la nivelul potrivit, astfel încât să poți lua cafeaua cu tine oriunde te duci. Pe scurt, Eletta Explore, de la De’Longhi e un mic geniu al cafelei, care odată întrat în casă creează dependență.

Rețete preparate cu Eletta Explore

De când îl am, nu a trecut o zi fără să încerc o rețetă nouă, sau să revin la una dintre preferatele mele. Pentru că este o plăcere să faci cafea cu acest espressor, pentru că este foarte ușor de folosit și de curățat, și are o varietate impresionantă de rețete, pentru toate gusturile și ocaziile. Iată doar câteva dintre preferatele mele:

CITEȘTE ȘI  Cele mai bune rase de câini pentru apartament

Espresso Affogato: O rețetă simplă, dar delicioasă, care combină cafeaua cu înghețata. Este perfectă pentru zilele calde de vară, când vrei să te răcorești și să te energizezi în același timp. Tot ce trebuie să faci este să pui o cupă de înghețată de vanilie într-un pahar, și să torni peste ea un espresso fierbinte, preparat cu Eletta Explore. Vei obține o băutură cremoasă și aromată, yummy până la stele și înapoi.

Minty Choc Cold Brew Cappuccino: O altă rețetă răcoritoare și revigorantă, care îți trezește simțurile. Este o combinație de cold brew, lapte spumat rece, sirop de mentă și ciocolată rasă. Pentru a o prepara, ai nevoie de Eletta Explore, care îți face cold brew în doar 3 minute, cu tehnologia sa de extracție la rece. Adaugi apoi lapte spumat rece, cu sistemul LatteCrema Cool, care îți oferă o spumă catifelată și rece, la temperatura ideală. Adaugi și un strop de sirop de mentă, pentru un plus de prospețime, și presari ciocolată rasă, pentru un plus de răsfăț. Rezultatul este un cappuccino rece și delicios.

Peach Coldbrew Latte: O rețetă exotică și aromată, care îți amintește de vacanțe și soare. Este o combinație de cold brew, lapte spumat rece, sirop de piersică. Pentru a o prepara, folosești genialul Eletta Explore, care îți face cold brew rapid și ușor, grație aceleiași tehnologii de extracție la rece. Apoi, adaugi lapte spumat rece, cu sistemul LatteCrema Cool, care îți livrează o spumă fină și rece, la temperatura perfectă. Adaugi câteva picături de sirop de piersică, pentru un plus de aromă și dulceață, și decorezi cu felii de piersică proaspătă. Rezultă un latte rece și parfumat, pentru care starea de spirit a zilei îți va mulțumi.

CITEȘTE ȘI  Resurse de pe Terra care se împuținează pe zi ce trece

Perfetto: O rețetă clasică și elegantă, care îți arată cât de bună poate fi o cafea simplă, dacă este preparată corect. Este un espresso perfect, cu o aromă intensă și un gust echilibrat. Pentru a-l prepara, Eletta Explore îți macină boabele de cafea proaspăt, cu râșnița sa integrată, care are 13 setări, pentru a se adapta la orice tip de cafea. Apoi, îți extrage cafeaua la temperatura și presiunea optime, pentru a-ți oferi un espresso cremos și savuros. Rezultatul este… perfetto!

Eletta Explore, cadoul perfect de Crăciun

Sunt doar câteva dintre rețetele pe care le-am preparat eu cu Eletta Explore, dar mai sunt multe altele, pe care le găsești pe site-ul lor. Acolo ai mai multe informații despre acest espressor, care este cadoul cel mai frumos și cel mai potrivit pentru sărbătorile de iarnă. Mie una mi-a făcut anul mai bun, mai plăcut și mai aromat. Mi-a oferit momente de relaxare și de bucurie, pe care le-am împărtășit cu familia și prietenii. Mi-a oferit ocazia să fiu creativă și să mă distrez, preparând diverse rețete de cafea. Încearcă-l și vei vedea cum îți schimbă viața în bine!