Sărbătorile de iarnă reprezintă una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Una în care se presupune că trebuie să fim mai buni și în care căutăm să oferim celor dragi cadouri frumoase și cât mai aproape de sufletul lor.

Cum a apărut tradiția oferirii cadourilor de Sărbători

De fapt, știi cum a apărut tradiția oferirii darurilor de Crăciun? Creștinii consideră acest obicei drept un omagiu simbolic adus celui Trei Magi de la Răsărit care au avut grijă de micuțul Isus. În Noul testament, Magii sunt descriși aducând daruri nou-născutului – aur, tămâie și mir. Dar oferirea de daruri în această perioadă a anului are rădăcini și mai vechi.

lemons and gin

Păgânii din Europa și din Orientul Mijlociu ofereau cadouri cu ocazia festivalurilor hibernale, între acestea fiind la loc de cinste Saturnalia – sărbătoarea romană care-l omagia pe Saturn, zeul agriculturii și care începea pe 17 decembrie și dura o săptămână. Pe parcursul acestei sărbători în care romanii dădeau frâu liber spiritului petrecăreț (unul dintre obiceiuri fiind să bea în exces) ei își făceau unii altora diverse cadouri, de la figurine de ceramică la fructe, nuci și lumânări festive. Petrecăreții se salutau unii pe alții cu voiosul „Io Saturnalia!”, care este considerat antica urare echivalentă cu… Crăciun fericit!

Lucrurile au continuat de-a lungul secolelor, cu apariția tradițiilor de Sărbători, cu împodobirea bradului (despre care poți să citești aici) și cu apariția lui Moș Crăciun (despre care am povestit aici). Acum aș vrea să vă vorbesc însă despre un cadou special pe care îl poți face în acest an celor dragi sau… ție însăți. Am descoperit recent bijuteriile din aur ale celor de la Lemons and Gin și m-am îndrăgostit de ele!

Less is more, de la Lemons & Gin

Lemons and Gin este un boutique local cu bijuterii din aur, adept al conceptului slow fashion. Un brand care propune o colecție restrânsă de produse atemporale, ce funcționează pe principiul mix & match, într-o perioadă în care posibilitățile de a purta ținute sofisticate și de a savura un cocktail sunt din ce în ce mai limitate, bijuteriile rămânând, cu toate acestea, un simbol al eleganței feminine, prezent în toate aspectele ale vieții cotidiene.

lemons and gin

Un brand tonic, care urmează sintagma lui Leonardo da Vinci, „simplitatea este sofisticarea supremă” și care-și dorește să vorbească despre bucuriile simple ale vieții, despre spiritul festiv, împărtășire și independență. Fiindcă pentru femeia modernă sunt importante sănătatea, eleganța, dar și motivele de sărbătoare alături de prieteni sau de ea însăși. Accesoriile de aur sunt un touch discret și de efect pentru orice ținută, mai ales într-o perioadă în care petrecem atât de mult timp într-un cadru intim.

Eu una mi-am dăruit de la Lemons and Gin o pereche de cercei care-mi amintesc de Mediterană și de zilele călduroase petrecute la țărmul ei și care se încadrează perfect în conceptul „less is more”, care nu trimite aurul în zona opulentă ci în cea discretă și elegantă.

lemons and gin

Dacă intri pe site-ul Lemons and Gin vei descoperi multe bijuterii care te vor face să… strălucești elegant atunci când savurezi un pahar cu gin și care pot reprezenta un cadou de efect pentru aceste Sărbători. Și încă ceva: până pe 31 decembrie, ai 5% reducere la oricare două produse pe aceeași comandă sau 10% pentru 3 (sau mai multe) produse comandate.