Oricât ar părea ea de exclusivistă, viața unui star e grea dacă te gândești că, la urma-urmei, vedeta trebuie să renunțe în bună măsură la propria intimitate. Nu poți sta liniștit la o terasă cu o băutură rece în față sau să mănânci un gelato pe faleză fără să fii atacat de grupuri gălăgioase de fani. Însă, odată cu faima vin și banii, iar odată cu banii vine luxul – fie că vor să scape de paparazzi sau să stea cu bună știință direct în văzul lumii, vedetele au zeci de destinații de vacanță din care să aleagă, fără să se uite la sumele cheltuite.

Unii turiști au făcut din acest lucru o vânătoare de comori, în care fiecare selfie cu vedetele întâlnite prin vacanțe devine de neprețuit. Deși costurile sunt considerabil mai mari în aceste destinații de top, o astfel de vacanță poate fi o escapadă superbă, în special dacă suvenirurile cu care pleci acasă sunt, de fapt, fotografii alături de cele mai apreciate staruri ale lumii. Începe să economisești de pe acum dacă vrei să vizitezi următoarele opt destinații – nu știi niciodată când te vei întâlni cu di Caprio sau Madonna.

Jennifer Aniston — Cabo San Lucas

Cabo San Lucas
Cabo San Lucas / Foto: Cyprus Niko

La doar două ore de zbor de Los Angeles se află Cabo San Lucas, locul perfect pentru vedetele  care doresc să evadeze măcar pentru câteva zile. Acest oraș turistic, aflat în vârful sudic al peninsulei Baja California din Mexic, este cunoscut pentru plajele sale superbe, sporturile nautice și viața de noapte animată. În vacanțele lor aici, starurile (printre care se numără și „prietena” Jennifer Aniston) se pot bucura de multitudinea de plaje și stațiuni pe care le oferă Cabo, dar și de obiectivele sale impresionante, muzeele interesante și celebra piață centrală. Dacă toate aceste atracții nu îți stârnesc interesul, savurează o margarita rece pe nisipul fierbinte, departe de tot zumzetul citadin. Relaxarea e garantată!

Brigitte Bardot — Saint-Tropez

Saint-Tropez
Saint-Tropez / Foto: Andras Haudek

Saint-Tropez este un celebru oraș de coastă de pe Riviera Franceză, din sud-estul țării. Destinație destul de populară în întreaga lume, renumită pentru petreceri exclusiviste și plaje superbe, Saint Tropez atrage vedetele ca un magnet – una dintre „clientele” vechi fiind însăși Brigitte Bardot. Câteva dintre atuurile pe care Saint-Tropez le pune pe tavă sunt mesele rafinate, varietatea de muzee fascinante, plajele relaxante, plimbările pe faleză și excursiile cu barca în largul Mediteranei.

În cazul celebrităților care își doresc să scape de câteva zeci de mii de euro, există posibilitatea de a închiria diverse iahturi pentru petreceri incendiare în largul mării. Dacă ții morțiș să petreci alături de vedete, Club 55 este un loc favorit al acestora. În schimb, dacă preferi o atmosferă ceva mai liniștită, ia la pas cartierul La Ponche, ale cărui străzi pietruite expun trecutul unui domol sat de pescari. Bărcile pescărești au fost înlocuite în zilele noastre de iahturi masive, însă farmecul din Vieux Port (Portul Vechi) rămâne același.

Madonna — Rio de Janeiro

jesus rio
Foto: dndavis

Rio de Janeiro, imensul oraș de pe litoralul Braziliei este renumit în special pentru plajele Copacabana și Ipanema, statuia lui Hristos Mântuitorul (38 de metri) de pe muntele Corcovado și Muntele Sugarloaf, un masiv de granit cu telecabine ce urcă până în vârful său. Carnavalul de la Rio este considerat cel mai mare festival din lume, iar amploarea sa este redată de paradele fascinante, unde carele alegorice, costumele extravagante și dansatorii talentați de samba condimentează întreaga atmosferă. Rio de Janeiro este așadar locul perfect atât pentru a te relaxa pe plajă, cât și pentru a experimenta o cultură total diferită. Nu e de mirare că este un hot spot pentru celebrități – Madonna considerându-l printre locurile favorite de petrecere a vacanței.

Megan Fox — Maui, Hawaii

Maui
Maui / Foto: wingmar

Maui este o insulă de vis din Pacificul Central, parte a superbului arhipelag Hawaii. Cel mai înalt vârf vulcanic al insulei este Haleakala, acesta făcând parte din parcul național omonim, alături de piscinele și cascadele din Ohio Gulch. Pentru a ajunge la aceste frumuseți naturale va trebui să urmezi întortocheata autostradă Hana, la rândul ei de o frumusețe aparte.

Maui oferă evadarea perfectă pentru vedetele (de pildă, Megan Fox) care doresc să-și petreacă vacanța intrând în contact cu natura, relaxându-se ore întregi pe plajă. Bineînțeles, la plecare își vor etala negreșit bronzul natural, împreună cu strălucirea sănătoasă a pielii. Câteva dintre atracțiile pe care le oferă insula sunt vulcanii, parcurile naționale, plajele întinse, hotelurile de cinci stele și, desigur, nu ar fi Hawaii fără un luau – petrecerea tradițională hawaiiană, cu dans hula și ghirlande cu flori numite lei. Aloha!

Michael Douglas — Aspen, Colorado

aspen
Aspen / Foto: Jonathan Ross

Aspen este o celebră stațiune de schi, aflată în Munții Stâncoși din Colorado. Această este însă o destinație vizitată pe tot parcursul anului, oferind momente de recreere în aer liber atât iarna cât și vara. Aspen este renumit datorită restaurantelor și buticurilor de lux, dar și pentru repere turistice precum Opera Wheeler, construită în anul 1889. Pe lângă schi, vedetele se pot bucura și de plimbări cu sania trasă de câini, excursii la pas, cină sub clar de lună plină și Powder Tours. O astfel de escapadă pare de vis, mai ales atunci când îți permiți toate aceste lucruri. Nu e de mirare, așadar, că Aspen este un magnet pentru conturile babane ale vedetelor, între care Michael Douglas se numără la loc de cinste.

George Clooney — Lacul Como

como clooney
Vila lui Clooney, de pe malul Lacului Como / Foto: Associated Press

Lacul Como, situat în regiunea Lombardia din nordul Italiei, este atracția principală a stațiunii de lux de la poalele Alpilor. Acesta are forma unui Y răsturnat, cu trei ramuri subțiri care se întâlnesc în stațiunea Bellagio. În partea de jos a brațului sud-vestic se află orașul Como, o localitate superbă, considerată gazda arhitecturii renascentiste. De asemenea, în zonă circulă și un funicular din care te poți bucura de priveliști superbe, destinația finală fiind orașul muntos Brunate. Despre George Clooney nu se poate spune că își petrece vacanța aici ci că a devenit de câțiva ani un localnic de-a dreptul, după ce a achiziționat o superbă vilă pe care a transformat-o în locuință permanentă.

Tom Cruise — Mykonos

Mykonos
Chora, Mykonos / Foto: madzia71

Mykonos, parte a arhipelagului Cicladelor din Marea Egee, este paradisul celor care vin în Grecia pentru a o ține din petrecere în petrecere. Tom Cruise deține multiple proprietăți spectaculoase aici, fiind un mare fan al vacanțelor grecești în extra-sezon – deoarece aceste luni sunt mult mai liniștite în Mykonos: vedetele își pot petrece timpul făcând snorkeling, lenevind pe plajă, vizitând Mica Veneție sau fotografiind morile de vânt.

Plajele faimoase, precum Paradise și Super Paradise, au baruri din ale căror boxe răsună muzică pe tot parcursul zilei, iar cluburile atrag numeroși DJ de renume mondial. În plus, petrecerile continuă cu mult după răsărit, deci viața de noapte se prelungește într-un perpetuum de distracție și voie bună. Probabil cele mai emblematice repere ale insulei sunt clădirile albe cu acoperișuri albastre și florile de culoare roz, după cum nici morile de vânt nu se lasă mai prejos: aici vei găsi un șir de astfel de construcții ce datează din secolul 16.

Leonardo di Caprio — Coasta de Azur, Antibes

Antibes
Antibes / Foto: Flavio Vallenari

Antibes este o stațiune luxoasă situată pe Coasta de Azur, între Cannes și Nisa. Orașul său vechi cu ziduri din secolul 16, împreună cu Fort Carré alcătuiesc o atmosferă istorică savuroasă, devenită celebră. Antibes a luat naștere din vechiul port comercial grecesc Antipolis, fiind puternic fortificat de Vauban în secolul 17 și proclamat în secolul 21 „orașul favorit al Hollywood-ului”.

Pentru turiștii cărora le face plăcere să se plimbe pe faleze, admirând cele mai frumoase iahturi, portul de agrement Vauban trebuie vizitat neapărat. Viața de noapte este incitantă, magnetizând turiștii cu cluburile animate, vizitele la cazino și sesiunile de shopping nocturne. În cazul în care ai epuizat deja buticurile de lux și restaurantele rafinate, Antibes oferă și ocazia de a practica toate tipurile de sporturi nautice posibile, pentru un plus de adrenalină și de noutate.

Citește și: Cele mai scumpe orașe din lume în 2022