Recunosc… Iarna nu este intotdeauna pe gustul meu. Si, nu, nu spun asta doar pentru ca termometrul si gradele lui cu minus ma forteaza uneori sa ascund cate o tinuta reusita pe sub o haina luuuuunga si calduroasa, ori pentru faptul ca, parul meu, proaspat aranjat in „bucle lejere”, dispare „in glorie” ascuns de cate o caciula cu mot… Ci doar pentru faptul ca nu-mi ajunge ziua, lumina, pentru tot ce am de facut si, atunci, cel mai bun remediu pentru o situatie „la limita” este linistea pe care mi-o da cuvantul „acasa”!

Da, acasa, deoarece stiu ca acolo imi voi recapata energia si pofta de viata, uitand de frig, zloata sau trafic infernal! Pot lucra, frumos, la acele proiecte pe care nu le pot duce la capat cu volanul in brate!

Este destul de simplu sa-ti creezi un mediu relaxant, cald si primitor, in care sa te simti in largul tau. Nu ai nevoie decat de putina imaginatie si de un pic de… inspiratie.
Nu trebuie sa te apuci sa zugravesti peretii in culori tari sau sa schimbi canapeaua din piele cu una din catifea pufoasa, ci doar sa-ti amintesti ca detaliile fac intotdeanua diferenta.

Pentru „a incalzi” atmosfera, poti miza pe mici decoratiuni in culori calde (galben, rosu, portocaliu), pe detalii cu texturi specifice anotimpului rece sau poti integra plantele naturale in decor – mai ales ca, oricum, trebuie sa le aduci de afara, in casa, pentru a le proteja pe timpul iernii.

O patura crosetata, o perna ce pare imbracata intr-un pulover gros, de iarna, un covor moale sau o draperie colorata iti va transforma livingul in locul perfect pentru serile friguroase… Evident, un animalul pufos si cat se poate de viu in peisaj are si el avantajele lui „termice” – si nu numai…

deco iarna.003

deco iarna.004

deco iarna.005

deco iarna.006

deco iarna.007

unnamed

Un ceai cald – servit intru-un set din portelan, ce pare crosetat – cateva lumanari cu parfum de portocala, vanilie sau scortisoara si… gata, hibernarea este aproape 🙂

deco iarna.001

deco iarna.002

Sursa imagini: uggaustralia.eu