Supranumite „aspirinele” feng shui-ului, oglinzile pot crea adevărate minuni într-o locuință, atunci când sunt plasate și utilizate cum trebuie. Un feng shui inteligent face uz de oglinzi pentru a da impresia de un spațiu mai mare și mai luminos, atrăgând astfel un plus de energie și calm. Corectarea erorilor de design în privința oglinzilor va genera, prin urmare, un aport energetic sporit.

Desigur, e foarte important să știm ce trebuie făcut mai exact în privința oglinzilor, deoarece o plasare aleatorie a acestora, indiferent de cât de frumoase sunt, poate duce, în final, la un feng shui energetic dăunător.

Pentru a înțelege cum funcționează magia oglinzilor, trebuie să vedem care sunt cele mai bune și cele mai nefericite locuri în care să plasăm oglinzile în cadrul locuinței:

Oglinda de la intrare

oglinda intrare
Foto: yellowbrickhome.com

O oglindă plasată la intrarea în locuință generează un feng shui bun, și asta din mai multe motive:

  • aduce mai multă lumină într-un spațiu, de regulă, strâmt
  • are un aport practic, permițând verificarea finală a propriei ținute înainte de a ieși din casă
  • conferă o idee de lux, dacă rama oglinzii e unică sau are un design aparte

Oglinda plasată în fața scării

oglinzi scara
Foto: oglinzi scara

Holul poate beneficia de prezența oglinzilor, la fel de bine ca intrarea, iar acest lucru se aplică atât la holurile mari cât și la cele mici. În cazul în care ai scări interioare, cea mai bună idee este să plasezi o oglindă în fața acestora. De ce? Scările sunt întotdeauna considerate o provocare în privința feng shui-ului, indiferent de locul din casă în care sunt situate. Plasarea unei oglinzi care să reflecte scările va replica energiile instabile ale acestora, echilibrându-le.

Oglinzile plasate față în față

Dacă o oglindă de dimensiuni mari arată foarte bine în orice spațiu, deoarece adaugă frumusețe, lumină și spațiu (în special dacă are o ramă specială), plasarea a două oglinzi față în față este o adevărată provocare, care va genera un joc foarte activ al energiilor și o mișcare haotică, lucru care dezechilibrează feng shui-ul. Cu alte cuvinte, aceasta nu este deloc o idee bună.

CITEȘTE ȘI  Cum să-ți faci locuința să arate modernă

Oglinzile în living

oglinda living
Foto: Pinterest

Livingul poate beneficia de un număr divers de oglinzi amplasate în moduri diferite, iar dacă alegerea e făcută corect și înțelept, varietatea acestora e acceptată. Poți crea, de pildă, un perete cu oglinzi, similar cu o galerie – acesta poate arăta senzațional și poate genera un feng shui pe măsură. Asigură-te, însă, că acest perete se află în dreapta octogonului bagua, principalul simbol de referință din feng shui, și că oglinzile sunt plasate suficient de sus încât nimeni să nu le folosească pe post de… oglindă clasică, ci doar să reflecte lumina.

Oglinda deasupra șemineului

oglinda living
Foto: wtsenates.info

Una dintre cele mai bune utilizări ale oglinzilor – una foarte tradițională – este amplasarea unei oglinzi mari deasupra șemineului (în caz că există unul). În termeni energetici, această oglindă are darul de a „calma” energiile năvalnice generate de foc. Amplasarea ei e importantă în special dacă șemineul se află în zona bagua care se află în opoziție cu elementul feng shui al focului, de pildă în partea de vest sau de nord-vest a zonei bagua.

Oglinzile în sala de mese

oglinzi dining room
Foto: wtsenates.info

O oglindă în camera în care se ia masa este un excelent exemplu de utilizare a acesteia în slujba feng shui-ului, în primul rând pentru că va dubla (din punct de vedere energetic) cantitatea de mâncare. Așadar… abundență și bunăstare, ca să nu vorbim și de un plus de lumină, la rândul ei, foarte benefică.

Oglinzile în baie

oglinzi baie
Foto: feng-shui.lovetoknow.com

Oglinzile din baie sunt, desigur, o necesitate. Unica situație în care îți vei dori o oglindă mai mică în baie este atunci când baia se află într-o zonă bagua căreia nu-i place elementul acvatic reprezentat de oglinzi. Altfel, cu cât oglinzile sunt mai mari, cu atât mai bine își vor face treaba și vor crea o acțiune energică de reflectare a luminii din jur.

CITEȘTE ȘI  Is Friday, Black Friday!

Oglinda deasupra patului

oglinda tavan
Foto: Pinterest

O oglindă plasată deasupra patului nu e un bun element de feng shui. Dincolo de sensul practic și de un eventual neplăcut accident generat de ideea de a avea un obiect greu deasupra capului, oglinzile au darul de a circula în mod constant multe energii. Iar acesta e genul de mișcare ce ar trebui evitată pe deasupra capului (sau a spatelui) atunci când organismul are nevoie de reîncărcarea nocturnă.

O altă poziționare greșită a oglinzii în dormitor este atunci când aceasta reflectă patul. Din punct de vedere feng shui, această amplasare este neapărat de evitat.

Oglinzile în bucătărie

În afară de cazurile în care sunt mici și decorative, plasarea oglinzilor în bucătărie este de evitat. Oglinzile aduc energii acvatice, în vreme ce bucătăria este domeniul focului. Aceste două elemente se războiesc și creează energii conflictuale într-o zonă care ți-ai dori să fie veselă și armonioasă.

Oglinzile în biroul de acasă

oglinzi birou
Foto: architecturaldigest.com

Cea mai proastă poziționare a unei oglinzi în biroul de acasă este în spatele tău. Ca soluție, poți pune oglinzile din birou în mod asemănător cu cele pe care le-ai pus în living. Atenție la ceea ce reflectă oglinzile și lângă ce zonă bagua le plasezi. De asemenea, nu pune o oglindă față în față cu ușa biroului.

Citește și: 7 plante de apartament ușor de întreținut