Designul și estetica se schimbă și se actualizează odată cu trecerea timpului. Vrei ca locuința ta să arate în conformitate cu tendințele actuale? Atunci trebuie să faci unele înlocuiri și modificări necesare pentru a o face să arate modernă. În primul rând, vei cumpăra mobilier de cea mai bună calitate. Și, la final, te vei bucura de calitatea spațiului și de aspectul acestuia după ce îl vei transforma într-unul modern. Iată câteva dintre cele mai bune modalități prin care poți face o locuință să arate modernă.

Minimalismul este cheia

minimalism
Foto: Kelly Wearstler / Trevor Tondro

Primul și poate cel mai important pas în crearea unui aspect modern pentru orice locuință este să adopți minimalismul. Acest lucru înseamnă să scăpi de tot ceea ce este inutil și îți aglomerează spațiul. Începe prin a-ți organiza locuința, scăpând de tot ceea ce nu ai nevoie sau nu folosești. O abordare minimalistă nu numai că va crea un aspect curat și spațios, dar va facilita și menținerea aspectului locuinței în timp.

Folosește o paletă de culori neutre

culori moderne
Foto: James Merrell / Future

Locuințele moderne adoptă adesea o paletă de culori neutre, cu accente de culoare adăugate prin lucrări de artă sau piese de accent. Ia în considerare vopsirea pereților într-o culoare neutră, cum ar fi alb, bej sau gri deschis. Acest lucru va crea un aspect atemporal și sofisticat pe fondul căruia vei dezvolta cu ușurință diverse combinații cu mobilierul și decorațiunile. Dacă dorești să adaugi culoare, fă acest lucru cu piese de accent, cum ar fi pernele, tablourile sau fotografiile.

Încorporează mobilier și decorațiuni moderne

deco moderne
Foto: spacejoy.com

Mobilierul și decorul pe care le alegi pentru locuința ta pot avea un impact considerabil asupra esteticii generale a acesteia. Rămâi la linii curate și modele simple atunci când selectezi piese de mobilier. Caută piese realizate din materiale precum sticla, metalul sau lemnul pentru a adăuga textură și interes. Când vine vorba de decorațiuni, alege obiecte funcționale și elegante, cum ar fi vazele unice sau lămpile de efect.

CITEȘTE ȘI  De astazi ma gasesti si pe Instagram

Lumină, multă lumină

Iluminatul este o parte esențială în crearea unei locuințe moderne. Ia în considerare instalarea de întrerupătoare cu potențiometru și stratificarea iluminatului pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare. Folosește lumina naturală în avantajul tău, alegând tratamente pentru ferestre care permit ca lumina soarelui să se filtreze din abundență. Dacă lumina naturală este limitată, investește în corpuri de iluminat de bună calitate pentru a crea un spațiu bine luminat și primitor.

Adoptă modele geometrice

modele geometrice
Foto: designcafe.com

Modelele geometrice reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga atractivitate și textură în decorul locuinței. Caută covoare cu modele geometrice, perne sau obiecte de artă murală cu linii curate și forme simple. Folosirea modelelor geometrice poate adăuga o notă modernă oricărei încăperi.

Încorporează elemente naturale

elemente naturale
Foto: spacejoy.com

Includerea elementelor naturale în locuință este o modalitate excelentă pentru a crea un aspect modern, atât cald cât și primitor. Adaugă plante de interior, accente de lemn sau elemente de piatră în spațiul interior al locuinței. Acestea contribuie la crearea unui sentiment de echilibru și armonie.

Îmbrățișează spațiul deschis

open space
Foto: spacejoy.com

Una dintre caracteristicile definitorii ale locuințelor moderne este utilizarea spațiului deschis, al open space-ului. Dacă este cazul, și există posibilitatea, gândește-te la eliminarea pereților sau a ușilor pentru a crea un plan mai deschis. Vei avea astfel un sentiment de „flow” și continuitate care-și va pune amprenta asupra aspectului modern al locuinței.

Menține locuința curată și organizată

Nu în cele din urmă, pentru a obține cu adevărat un aspect modern al locuinței, este important să o păstrezi curată și organizată. Fă ordine și curățenie în mod regulat, scapă de lucrurile de care nu ai nevoie și gândește-te că o locuință modernă trebuie să plece de la ideea primordială că este curată și nu lasă o impresie de dezordine.

CITEȘTE ȘI  Tendințele coloristice ale anului 2021, conform celor de la Pantone

Citește și: Culori la modă în 2023 pentru decorarea locuințelor