Dincolo de importanta pe care o au pentru sanatatea ochilor nostri, ochelarii de soare trebuiesc alesi in functie de forma fetei. Sunt un accesoriu cool care protejeaza ochii de razele ultraviolete si actioneaza ca o arma pe termen lung impotriva ridurilor, dar cu toate acestea, pentru a pune in evidenta trasaturile naturale, trebuie sa tii cont de forma fetei tale, dupa cum urmeaza:

Fata patrata
In acest caz, trebuie sa cauti ochelari cu rame care sa iti indulceasca trasaturile. Ramele trebuie sa fie subtiri si circulare, iar cei mai recomandati sunt ochelarii “aviator”.
1-2

Fata in forma de inima
In acest caz, fruntea este mai lata decat barbia, iar ochelarii nu trebuie sa evidentieze si mai mult fruntea. Se recomanda ochlearii supradimensionati, cu rame rotunde sau patrate.
2-2

Fata rotunda
Poti alege ochelarii “sport” (pentru a accentua pometii), ramele patrate sau dreptunghiulare. Si ramele de pisica sunt potrivite, fiind late in parti si construind un contrast intre latimea lor si barbie.
3

Fata ovala
Persoanele cu chip oval sunt norocoase pentru ca pot alege aproape orice tip de ochelari de soare. Totusi, cei mai recomandati sunt ochelarii de soare cu rame mari si cu tenta unghiulara.
4