Când o femeie vânează perechea perfectă de blugi, ar putea deveni confuză trecând în revistă varietatea de jeanși de pe piață – talie medie, talie înaltă, casual, skinny, evazați, rupți, oversized, conici și multe altele. Înainte de a cumpăra, însă, ea trebuie să știe exact care e cea mai potrivită formă pentru picioarele (și talia) ei.

Blugii reprezintă, de altfel, o componentă nelipsită și fără vârstă a oricărei garderobe. Sunt lejeri, confortabili și pot fi perfect încorporați într-o multitudine de ținute. Totodată, blugii pot deveni la un moment dat cea mai dificilă piesă vestimentară de achiziționat. Să găsești cei mai confortabili blugi, care se potrivesc formei unice a corpului tău și care să te facă să te simți plină de încredere poate fi o sarcină dificilă și, uneori, de-a dreptul descurajantă.

blugi probati
Foto: Artem Varnitsin

Din fericire, există câteva modalități prin care să ușurezi procesul. Continuă să citești pentru a descoperi cum să-ți alegi blugii potriviți și să lași în urmă dezamăgirea și lungile ore petrecute la shopping pentru a te simți minunat într-o nouă pereche de jeanși.

1 Nu te baza pe „ce e la modă

fete in blugi
Foto via thejeansblog.com

S-ar putea ca blugii cu talie înaltă să fie în vogă acum, dar asta nu înseamnă că trebuie să îi și  cumperi. Doar pentru ca un anumit model de blugi este la modă, acest lucru nu presupune că modelul respectiv îți va complimenta corpul. Unele femei arată minunat în blugii la modă, altele nu. Nu te baza pe moda actuală care să-ți dicteze ce pereche de blugi să-ți cumperi. Ignoră tendințele și alege blugii care arată bine pe tine, nu cei pe care îi vezi pe manechine.

2 Ia în calcul elasticitatea blugilor

Blugii sunt făcuți din denim, iar denimul este un material foarte elastic. Când probezi pentru prima dată o pereche în magazin s-ar putea să simți disconfort și pantalonii să te strângă, lucru care te va face să cumperi o măsură mai mare.

Și totuși, să cumperi o mărime mai mare dacă te strâng un pic blugii nu e chiar cea mai bună alegere. Odată ce îi vei purta toată ziua, se vor întinde, devenind largi și deloc atrăgători. Optează pentru perechea ceva mai strâmtă și ai încredere că se vor mula perfect pe pielea ta.

3 Găsește talia potrivită

blugi talie inalta
Foto: Evgeniy Skripnichenko

Există un truc simplu cu ajutorul căruia poți găsi blugii cu talia perfectă fără să îți mai faci griji ca vor fi prea strâmți sau prea largi după ce îi cumperi. Și anume, faptul că nu ar trebui să îți încapă mâna în întregime în spatele taliei blugilor. Dacă îți încape, înseamnă ca talia e prea mare și vor fi largi sau îți vor face mijlocul să pară mai mare. Totuși, ar trebui să îți încapă unul sau două degete în spatele taliei fără probleme. Dacă nu, înseamnă că talia e prea strâmtă și blugii vor fi inconfortabili și îți vor strânge talia și stomacul într-un mod neplăcut.

4 Ai în vedere bifurcația blugilor

Porțiunea dintre picioare se va lăsa la fel de mult ca restul blugilor. Când îi probezi, nu ar trebui să poți apuca cu ușurință porțiunea respectivă de material. Zona dintre picioare ar trebui să se potrivească perfect și să fie fixă pe piele atunci când îi probezi întâia oară; se va lăsa ulterior și zona va deveni mai confortabilă. Dacă materialul nu se pliază pe piele și este larg, nu ar trebui să cumperi acea pereche.

5 Alege blugi bootcut sau cu talie înaltă dacă ai forme pline

Dacă ai o constituție cu forme, optează pentru blugii cu talie înaltă. Cu cât e mai înaltă talia, cu atât mai mare va fi iluzia unor șolduri mici și a unor picioare lungi. Și blugii bootcut (evazați) îți complimentează corpul cu forme, adăugând echilibru și armonie acestora.

6 Încearcă blugii cu modele pentru a da formă

girl jeans
Foto via thejeansblog.com

O mare problemă în rândul femeilor care își cumpără blugi este faptul că par să aibe un corp plat și lipsit de forme în momentul în care îi îmbracă. Dacă ai o constituție ceva mai lipsită de forme, încearcă o pereche de blugi cu model pentru a crea iluzia unei figuri bine proporționate.

Caută o pereche care are un fermoar în plus, nasturi, cusături, desene pe buzunare și alte elemente adiționale. Deși aceste lucruri nu sunt utile și nu ajută la felul în care vin efectiv pe tine, pot oferi textură și o notă de interes care poate da o imagine mai bine proporționată.

7 Încearcă să le faci tiv

Dacă ești mică de înălțime sau cauți blugi treisferturi, poți da de anumite perechi care aparent nu au lungimea potrivită.

Dacă blugii îți vin prea jos la nivelul gleznei, asta nu înseamnă că ar trebui să-i eviți. Dacă îi scurtezi sau dacă le pui tiv, jeanșii vor deveni dintr-o dată potriviți. Iar dacă vrei sa scapi de chinul și frustrarea cumpărăturilor de blugi, folosește aceste sfaturi data viitoare când mergi la mall pentru a învăța cum să cumperi perechea potrivită de jeanși.

Citește și: 7 obiecte pe care o femeie ar trebui să le aibă în permanență în geantă