Dacă vrei să-ți împrospătezi garderoba și să faci puțină lumină în șifonier, atunci, cel mai bine ar fi să începi prin a face o curățenie pe rafturi și printre umerașe. Astfel, iți vei da seama ce trebuie pus „la păstrare”, ce trebuie înlăturat de îndată și de ce ai avea nevoie urgent.

Cea mai frecventă greșeală pe care o poți face, atunci când pleci la cumpărături în necunoștință de cauză, este să achiziționezi piese vestimentare sau accesorii care sunt similare celor pe care le ai deja ori de care nu ai neapărat nevoie, și atunci… investiția, fie ea și la preț redus, nu se justifică. Este bine să-ți faci o scurtă lista cu „must have-uri” – lucruri de care chiar ai nevoie – listă care iți va fi de mare ajutor mai ales atunci când pleci la shopping cu un buget prestabilit.

garderoba

De asemenea, ar fi bine să te documentezi – din revistele și de pe site-urile de specialitate – despre ce anume se poartă și dacă din sezonul anterior sunt piese – pe modele și culori – în care merită să investești pentru că vor fi „la modă” și în sezonul următor.

Dacă ultimele tendințe în modă nu sunt neapărat preocuparea ta numărul unu și nu ții să te îmbraci doar cu cele mai noi realizări de la un brand sau altul, atunci este bine să investești în piese clasice – cele care, indiferent de propunerile designerilor și marketingul de rigoare, nu își pierd valoarea de la un sezon la altul.

O altă dilemă, cu care ne confruntăm cu toții, este accea a accesoriilor. Dacă prin dulap mai găsești câte ceva de îmbrăcat, cu siguranță este mult mai greu să asortezi piesele între ele atunci când le-ai purtat deja, de câteva ori, în diverse combinații. Și atunci, poate că, în loc să-ți cumperi o rochie nouă, merită să investești într-o pereche de pantofi – mai ales că niciodată nu sunt suficienți – o geantă sau un colier, piese care pot fi purtate la cât mai multe ținute ori pot transforma cu totul o ținută mai veche, aceasta recăpătându-și imediat strălucirea.

CITEȘTE ȘI  O altfel de "bijuterie"
stylish

Nu uitați că moda trece, stilul…nu! Cu el te naști sau ți-l educi, și că lucrul cel mai important este să porți hainele care îți vin ție bine, în care te simți confortabil, pe care ți le permiți și care-ți fac trebuință. Lucrurile care „zac” în dulap, unele nepurtate, reprezintă o investiție nereușită.

Dacă vrei să faci o extravaganță și, la un moment dat, să-ți cumperi o piesă vestimentară și accesorii mai scumpe, este bine să fii sigură că ai cum să le porți, asortezi ori locuri unde să mergi cu ele… Și să știi că durata lor de viață este oarecum limitată, putând fi purtate doar de câteva ori.

În concluzie, cele mai bune investiții sunt reprezentate de piesele „basic”, iar sezonul reducerilor este cel mai potrivit pentru astfel de achiziții.

Dacă nu ai în șifonier o fustă neagră, o cămașă albă, un sacou interesant, o pereche de pantaloni negri, conici, sau o pereche de jeanși – mai ales că au o revenire în forță -, este bine să pleci la shopping. Cu siguranță, vei găsi oferte foarte atractive!

pantofi

Încălțămintea este întotdeauna o alegere bună atunci când găsești, pe numărul tău, modelele care te avantajează. Nu uita că pantofii – și accesoriile, în general – reprezintă o carte de vizită ce vorbește despre tine. Trebuie să fie de calitate bună, dar și întreținuți corespunzător, pentru a fi „scoși în lume”.

Dacă ai în garderobă o mulțime de piese albe sau negre, e bine să știi că nu se demodează așa ușor ca altele, dar și că puțină strălucire nu strică niciodată, iar faptul că sunt non-culori iți dă confortul asortării lor cu aproape orice altă culoare a accesoriilor.

CITEȘTE ȘI  Tu alegi: BOSS prezintă campania primăvară/vară 2024

Nu renunța la piesele military, la rochiile cu motive florale sau la cele tip cămașă. Rămân în tendințe, și atunci e bine să le ai oricând la-ndemână! Alege piese versatile, cât mai ușor de asortat și purtat în combinații ingenioase, dar și cât se poate de practice!

Dacă pleci la „vânătoare de oferte”, atunci nu cumpăra din primul magazin, verifică toate ofertele, probează tot ce crezi că te-ar interesa și abia apoi mergi la casă… Shopping plăcut și garderobă veselă!

Foto: Canva Photos

Citește și: Cele mai scumpe branduri de haine