Dăruirea de bijuterii e o tradiție veche de când lumea. Dintotdeauna, oamenilor le-a făcut plăcere să ofere celor dragi cadouri frumoase, iar bijuteriile au fost mereu în prim-plan. Dar… dincolo de a ne pune problema ce fel de bijuterie este pretabilă pentru a fi oferită, cu diverse ocazii – un lănțișor de Valentine’s Day sau un inel aniversar la împlinirea a 20 de ani de căsnicie? – cu siguranță că, atunci când trebuie să dăruim o bijuterie, ne întrebăm și care e cel mai potrivit mod în care s-o facem?

inel de logodna
Un mod clasic de a dărui o bijuterie sau… să ne punem imaginația la lucru? / Foto: Emir Memedovski

De ce bijuteriile reprezintă un dar unic

Pe lângă faptul că bijuteriile reprezintă un cadou de valoare pe care îl faci celor dragi inimii tale, ele au și o semnificație mai adâncă, simbolizând dovada existenței iubirii, laolaltă cu declarațiile de impact care le acompaniază.

Bijuteriile sunt un cadou simbolic și pentru cineva care ajunge la anumite borne ale vieții, fie că vorbim de absolvirea unei școli, de logodnă, nuntă, zi de naștere. Întotdeauna există o poveste în spatele unei bijuterii oferite.

În plus, bijuteriile – și valoarea acestora – au o mare putere de convingere. Făcând cadou o bijuterie arăți persoanei care ți-e dragă ideea că ai făcut o „investiție”, în sensul că dragostea pe care i-o porți se poate concretiza în faptul că ai face orice pentru persoana respectivă.

Fără-ndoială că cel mai prețios și mai simbolic cadou pe care îl primește o femeie de-a lungul vieții este inelul de logodnă, în momentul în care este cerută în căsătorie. Inelul de logodnă arată nu doar dragostea pe care i-o poartă partenerul, ci și faptul că el este convins de ideea de a se căsători.

Și nu e vorba doar despre doi îndrăgostiți, care-și dăruiesc bijuterii. Relația cu mama, cu cea mai bună prietenă sau cu sora ta este un motiv suficient de bun pentru a dărui un inel sau un alt fel de bijuterie. Dar, revenind la întrebarea de la începutul articolului: care e cea mai bună modalitate de a oferi o bijuterie, dincolo de cea clasică și directă? Iată câteva idei… creative:

Cum să oferi bijuterii într-un mod creativ

Descoperirea surpriză

Dacă se apropie ziua de naștere a celui/celei drag(e) sau, poate, Ziua Îndrăgostiților, respectivul/respectiva se gândește deja la eventualitatea primirii unui cadou. Unul dintre cele mai bune moduri prin care să-l/să o surprinzi este să-i pui bijuteria în locul în care se așteaptă cel mai puțin. Așadar, în loc să îi oferi bijuteria în mod clasic, în cadrul unei cine elegante, las-o undeva unde știi sigur că o va descoperi și bucură-te împreună cu el/ea de efectul produs.

Gândește-te cât de distractiv va fi să o găsească lângă aparatul de cafea sau în frigider, lângă sticla cu suc de portocale. Garantat nu se va mai gândi nici la cafea, nici la portocale. Iar dacă te gândești că ar putea să arunce din greșeală cutiuța, găsește alternative mai… directe, și pune-o în pantofi sau sub pernă. Ideea e să cauți un loc neașteptat, în care descoperirea unei bijuterii să creeze efectul „wow!”.

Livrată de către o persoană neașteptată

bichon cu perle
De ce să nu-l rogi pe prietenul blănos să dăruiască în numele tău? / Foto: ysbrandcosijn

Aceasta e o altă metodă surprinzătoare prin care poți oferi o bijuterie persoanei dragi. Găsește pe cineva de încredere, despre care destinatarul darului nu s-ar gândi niciodată că ar putea fi folosit drept mesager. Dacă aveți copii mici, aceștia pot fi o opțiune foarte simpatică.

Altfel, poți ruga un prieten pe care iubitul/iubita ta nu l-a cunoscut niciodată să facă acest oficiu atunci când vă aflați într-un loc public. De pildă, prietenul tău poate folosi o replică de genul „Scuzați-mă, v-a căzut ceva!”, înmânând cutiuța cu bijuteria celei/celui care trebuie să o primească.

O alternativă amuzantă este ca mesagerul să fie animalul vostru de casă. Leagă-i cutiuța de gât și trimite-l la destinatar. Iar dacă nu aveți câine sau pisică, dar aveți acvariu, ai putea să lași bijuteria pe fundul acestuia pentru ca destinatarul să-l descopere atunci când îl hrănește pe Nemo.

În interiorul unui alt cadou

inel in ciocolata
Bijuteriile și ciocolata merg mână-n mână / Foto: robbinsbros.files.wordpress.com

Un cadou e minunat, dar două cadouri sunt de-a dreptul fantastice. În loc să oferi direct bijuteria, găsește și un alt cadou pe care să i-l dăruiești și în interiorul căruia să aibă surpriza de a descoperi prețiosul obiect. Iată câteva opțiuni:

  • Un organizator de bijuterii
  • O cutie cu bomboane de ciocolată (bijuteriile și ciocolata formează o combinație foarte potrivită)
  • O geantă (cine nu are nevoie de o geantă?)
  • O plantă sau un buchet imens de flori
  • Un cadou pe care știi că și-l dorește

Prezentare pe farfurie sau în… avocado

inel in avocado
Dăruirea bijuteriilor într-un avocado a devenit o modă / Foto: today.com

Probabil ai văzut filme în care cineva oferă un inel într-un pahar de șampanie, într-un desert sau în alt preparat. E o idee care se potrivește unei seri romantice, dar include o doză de pericol, câtă vreme destinatarul ar putea să… înghită cadoul fără să vrea. În schimb, în cadrul unei cine la un restaurant unde cunoști chelnerul, îl poți ruga să așeze bijuteria pe o farfurie și să scrie un mesaj pe marginea ei, cu ciocolată topită. Apoi să-i prezinte farfuria acoperită pentru a spori surpriza, aducând-o la desert.

Într-un ornament de sărbători

inel craciun
Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă poți dărui o bijuterie… direct în bradul de Crăciun / Foto: Pinterest

Dacă dăruiești un colier sau o brățară de sărbători, poți pune bijuteria în interiorul unui ornament de sticlă, pe care-l poți cumpăra de la magazinele de decorațiuni interioare. Poți adăuga în interior zăpadă artificială sau confetti colorate, pentru a scoate în evidență darul.

Și în loc să-l înmânezi direct, poți agăța ornamentul, de pildă, în bradul de Crăciun sugerând destinatarului să-și caute cadoul. De asemenea, te poți folosi și de alte obiecte ce se utilizează de regulă de Sărbătorile de iarnă (un Moș Crăciun cu un sac în care se pot pune obiecte mici sau o coroniță de brad).

Orice metodă aleasă pentru a dărui o bijuterie este binevenită atâta vreme cât gestul  e sincer și din inimă. Iar alegerea bijuteriilor, deși se poate dovedi uneori o acțiune dificilă, devine floare la ureche când vine vorba despre bijuteriile de la Lemons and Gin, unde găsești o varietate de giuvaieruri din aur galben, de la inele și brățări la cercei, coliere sau pandantive, cu sau fără pietre, toate marca Lemons and Gin.

Citește și: Tendințe pentru iarna 2021 – Bijuterii