Orizontale sau verticale, asa-numitele dungi „marinar“ se vor numara intotdeauna printre preferatele din garderoba noastra…  Fie ca vorbim despre pantofi, accesorii, costume de baie, tricouri, fuste, pantaloni, palarii, genti sau umbrele cu dungi, e limpede ca ele nu pot lipsi din peisajul estival. Cu atat mai mult cu cat dungile sunt foarte usor de asortat – la aproape orice – si nu se vor demoda NICIODATA! ☺

Stripe-pattern-trend-in-2013
colaj 1.001

Prin iluzia optica pe care o creeaza, dungile pot „mari“ sau „subtia“ orice tip de silueta. Daca stii cum sa te joci cu ele, sa experimentezi diverse latimi, culori, pozitionari si croiuri, vei obtine un efect cat se poate de placut chiar si fara sa ai in dotare o silueta de top-model. Ideea ca femeile cu forme nu pot purta dungi este de mult apusa, iar vedetele ce „abuzeaza“ de ele – desi, uneori, centimetrul este intins la maximum pe posterioarele lor – stau marturie ca daca dungile sunt puse acolo unde si cum trebuie, efectul poate fi… de rasunet international! ☺

Colaj 5 MA.002

Folosindu-se de niste simple… dungi, Jean Paul Gaultier a facut istorie in moda, dar si in lifestyle!

b6cf545f8b5f5004c37526c3b033b46e
Colaj 3.003

Si nu, nu este atat de greu pe cat pare, iar daca urmezi cateva reguli simple, vei iubi moda navy pentru totdeauna. Eu, una, o ador!

Colaj 5 MA.004

Colaj 5 MA.005

Asadar, dungile pot sa apara pe absolut orice piesa vestimentara sau accesoriu, atat timp cat le alegi pe cele care ti se potrivesc. Cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont este ca latimea dungilor sa fie invers proportionala cu dimensiunile tale si ca, puse pe orizontala, dungile maresc, iar pe diagonala sau verticala subtiaza considerabil.

Iata ce trebuie sa alegi, in functie de silueta:

  • Daca ai o silueta rotunda, atunci ti se potrivesc dungile verticale, subtiri, pentru simplul motiv ca alungesc optic silueta.
  • Silueta clepsidra – ai un corp de invidiat si tot ceea ce trebuie sa faci este sa te joci cu dungile si sa iti accentuezi formele armonioase.
  • Daca ai forme pline, dar frumos proportionate, poti purta dungi orizontale acolo unde vrei sa maresti si dungi in diagonala acolo unde vrei sa subtiezi optic silueta.
  • Pentru silueta para, recomandate sunt dungile late in partea de sus si cele subtiri in partea de jos a corpului.
  • Daca esti subtire si inalta, dungile orizontale, late, vor crea un efect de „rotunjime“ daca sunt puse acolo unde ai cea mai mare nevoie. ☺
  • Minionele pot alege dungi verticale – cu efect de alungire a siluetei.
  • Curaj! ☺