Santorini e una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, perla Cicladelor fiind o destinație rânvită de toți cei care au în plan să viziteze tărâmurile zeilor olimpieni. Un decor de carte poștală, cu peisaje uluitoare și culori vii, cu case albe și cupole albastre, cu apusuri de soare de neuitat.

Barca este mijlocul ideal de a naviga printre insulele grecești și de a descoperi locuri de o frumusețe impresionantă – golfulețe ascunse, plaje de neratat, situri istorice și alte o mulțime de lucruri. Dacă ești în Santorini și ai posibilitatea să faci incursiuni cu o ambarcațiune prin arhipelagul insulelor Ciclade, aruncă un ochi la cele patru propuneri de mai jos, care-ți vor oferi tot atâtea experiențe spectaculoase. Fie că le vei trăi într-un grup restrâns sau în particular, pe un iaht, pe un catamaran sau pe un velier.

Croazieră privată pentru momente de tip dolce vita

santorini caldera

Pentru un moment romantic în doi sau pentru a petrece cu prietenii, urcă-te la bordul unui iaht cu care să mergi într-o scurtă croazieră privată în jurul insulei Santorini. Nu vei găsi nimic mai intim, fiindcă pe acest iaht frumos vei explora golfulețele izolate și plajele secrete ale arhipelagului. Din largul mării, descoperi locuri istorice precum capela Sfântului Nicolae sau farul Veneția. Tot de pe iaht vei vedea celebrele sate tradiționale cu case albe cocoțate pe stâncile din Santorini, dar și peșterile și formațiunile stâncoase caracteristice peisajului din Marea Egee.

Cu barca poți ajunge la Plaja Roșie, care, grație culorii sale, datorată bogăției de minerale și fier din sol, este un loc neobișnuit, surprinzător și incredibil de frumos. Ai chef de snorkeling? Plaja Albă oferă cadrul ideal pentru a observa fundul mării și viețuitoarele de acolo. De asemenea, Palea Kameni, izvorul termal al vulcanului, oferă un spa natural excelent pentru piele.

Fie că mergi dimineața sau la sfârșitul zilei, important e să petreci câteva ore magice în caldera din Santorini. Înoată în apele cristaline ale Mediteranei, fă plajă pe punte, învață despre istoria acestui arhipelag vulcanic și, bineînțeles, dacă alegi croaziera de seară, vei avea parte de momente superbe urmărind apusul soarelui în mare.

Tip de ambarcațiune: iaht cu motor / Durata: 5 ore / Se pleacă de la: Plaja Vlychada / Masă servită într-o tavernă tradițională de pe insula Thirassia.

Excursie în Santorini la bordul unui velier

iaht santorini

Ce poate fi mai plăcut decât să petreci dimineața pe o barcă cu pânze, să te bucuri de soare și să te scufunzi în apele limpezi ale Mării Egee? Pe acest frumos monoscaf cu vele, vei avea parte de o zi minunată prin peisajul vulcanic al arhipelagului Santorini.

Escapada marină îți va dezvălui o varietate de plaje și golfulețe frumoase: Red Beach, plaja roșie care e obligatoriu de văzut în Santorini, White Beach (Plaja Albă), cu pietricele albe, stânci imaculate și ape cristaline, ideale pentru scufundări, Messa Pigadia Beach – un golfuleț izolat pe care cei mai aventuroși îl pot explora, Palea Kameni – izvoarele termale, colorate în portocaliu de la activitatea vulcanică, un alt loc de neratat, în care e recomandabil să te scalzi.

Palea Kameni
Palea Kameni

Navighezi și spre senzaționala insulă Nea Kameni, inima activă a vulcanului Santorini, sau spre insula sălbatică și nelocuită Aspronissi. În largul insulei Santorini te bucuri de priveliștea farului Akrotiri, cel mai vechi din Grecia, sau de Stânca Indiană. Croaziera cu vele în jurul calderei va face și o oprire pentru un delicios grătar cu fructe de mare, servit la bord.

Tip de ambarcațiune: velier / Durata: 5 ore / Se pleacă din: Santorinior, str: Marina de Vlychada / Experiență personalizată garantată!

Croazieră în Santorini pe un catamaran

Red Beach, din Santorini
Red Beach, din Santorini

O experiență unică, pe un catamaran de lux cu care navighezi prin caldera din Santorini. Acest tip de ambarcațiune, atât cu motor, cât și cu vele, are două corpuri de navă paralele între ele. Călătoria te va purta la cele mai frumoase plaje și vei avea parte de cele mai spectaculoase priveliști din Santorini. Plaja Vlychada, Plaja Roșie, Plaja Albă, Messa Pigadia… Căpitanul aruncă ancora în cele mai frumoase locuri din acest arhipelag vulcanic magnific.

Un alt lucru de senzație la această croazieră cu catamaranul în Santorini este că te vei bucura de un festin delicios în mijlocul Mediteranei. Echipajul propune o escală într-un golf izolat din insula Nea Kameni, inima activă a vulcanului. În acest cadru extraordinar, vei avea parte de o masă 100% grecească, pregătită și servită la bordul catamaranului. Fileuri de pește sau de pui, crustacee, salată grecească, tzatziki și alte preparate sunt servite împreună cu un vin Santorini sau o bere grecească.

De pe punte poți admira frumoasele sate de pe coasta insulei Santorini, cu casele lor tradiționale albe cu cupole albastre – priveliște tipică și spectaculoasă. Pe parcursul excursiei, înoată în apa portocalie și sulfuroasă a izvoarelor termale din Palea Kameni, iar pentru ca această croazieră cu catamaranul să fie și mai… magică, alege orele de seară, fiindcă vei vedea (în față) un apus de soare uluitor, în vreme ce în spate, insula Santorini se va acoperi treptat cu o sublimă lumină aurie.

Tip de ambarcațiune: catamaran / Durata: 5 ore / Se pleacă de la: Plaja Vlychada / Croazieră în grupuri mici, pentru o experiență intimă.

Croazieră de lux în caldera

santorini catamaran

Departe de aglomerația tipică insulei Santorini, această croazieră de lux cu vele te aduce la bordul unui catamaran echipat cu tehnologie modernă, cu facilități confortabile și rafinate. Ambarcațiunea e dotată cu echipament de scufundări și cu snorkeling, așa încât vei putea oricând descoperi fascinanta lume a adâncurilor în timp ce, la bord, echipajul pregătește un grătar suculent, cu carne și fructe de mare, dolmadakia, salată grecească, tzatziki… preparate delicioase pe care le vei savura cu vin sau bere.

Expediția în caldera include insula nelocuită Aspronissi, un adevărat refugiu pentru păsările migratoare. Vei trece și pe lângă Akrotiri, un sat cocoțat pe extremitatea sudică a insulei Santorini, iar această croazieră magnifică de lux se va încheia cu o oprire la izvoarele termale din Palea Kameni.

Tip de ambarcațiune: catamaran / Durata: 5 ore / Maxim 15 pasageri la bord pentru o croazieră de lux all-inclusive.

Foto: Canva Photos

Citește și: 6 locuri „secrete” din Santorini