Care sunt principalele elemente de care ții cont atunci când îți cumperi un sutien? Designul, materialul sau mărimea? Dacă răspunsul se îndreaptă către primele două, atunci s-ar putea să fi procedat greșit. Iar dacă ești genul de femeie care preferă mai degrabă să afișeze o imagine atractivă, în detrimentul purtării unui sutien potrivit, atunci e foarte posibil ca acest lucru mai degrabă să-ți dăuneze. Iată care sunt posibilele consecințe negative ale purtării unui sutien greșit:
Dureri de sâni

Primul și cel mai sesizabil efect al purtării unui sutien greșit este acela că pot apărea dureri de sâni. Iar acest lucru e cauzat de faptul că sutienul este prea strâmt. Dacă porți o mărime prea mică, sânii vor ieși din cupe și, în dorința de a regla situația, vei avea tendința de a-i îndesa la loc. S-ar putea să funcționeze, dar, la fel de bine, s-ar putea să apară și durerile.
Dureri de spate, de umeri și de gât
Al doilea efect negativ are în vedere gâtul, umerii și spatele. Iar acesta are, din nou, legătură cu faptul că porți un sutien prea mic. Dacă bretelele sutienului sunt prea subțiri, vor pune presiune pe omoplați și pe zona gâtului. Iar dacă banda din zona pieptului e prea strânsă, efectele se vor resimți în coloana vertebrală, rezultând dureri de spate.
Lăsarea sânilor

Acest lucru se întâmplă atunci când porți un sutien prea mare. În acest caz, cupele nu pot cuprinde în întregime sânii, sutienul nu-i va susține, iar aceștia vor fi supuși în permanență efectului gravitațional. Identifică măsura exactă necesară și cumpără-ți sutiene în consecință, pentru a-ți păstra sânii cât mai fermi pe o perioadă cât mai îndelungată.
Ținuta incorectă
Ținuta incorectă, generată de un sutien greșit, se concretizează în adoptarea unor posturi care să compenseze inconfortul de sub haine. De exemplu, dacă sutienul pe care-l porți e prea mic, vei avea tendința de a sta gârbovită pentru a te simți mai bine. Pe termen lung, acest lucru îți va afecta ținuta și te va cocoșa la propriu, dăunând imaginii generale.
Iritații de piele
Purtarea unui sutien prea strâmt pe tot parcursul zilei presupune o circulație minimală a aerului în sona sânilor. Transpirația nu se va putea evapora, ci se va acumula, iritând pielea. Sânii stâlciți în sutien se vor irita și e posibil să apară mâncărimi, fapt care, automat, va duce la iritații de piele.
Riscul apariției cancerului de sâni

Cancerul apare atunci când țesuturile organismului încep să se multiplice în mod anormal. Purtarea de haine strâmte este una dintre cauzele care duc la formarea celulelor canceroase. Prin urmare, pentru a preîntâmpina apariția unor astfel de probleme, evită să porți sutiene prea strâmte, care să exercite în mod constant presiuni asupra sânilor.
Concluzia este să fii întotdeauna atentă la sutienele pe care le cumperi și să nu cazi în păcatul de a alege imaginea în detrimentul confortului, pentru a nu suferi mai târziu.