Nu e de mirare faptul că în lume există inele care au valori de peste un milion de dolari. Desigur, pentru un om de rând e greu de crezut că un „simplu” inel poate costa peste 60 milioane de „verzișori”, dar, nu-i așa?, trăim într-o lume a contrastelor și, pe undeva, fie că ne intrigă sau nu, și asta face parte din culoarea ei. Inelele din lista de mai jos sunt cele mai scumpe bijuterii de pus pe degete, iar ele includ, evident, diamante. Pentru că, vorba… cântecului, „diamantele sunt pentru totdeauna”:

7 Chopard Blue Diamond Ring – 16.26 milioane de dolari

chopard

În lista celor mai scumpe inele din lume Chopard Blue Diamond Ring se situează pe locul 7, fiind vândut cu 16,26 milioane de dolari. Inelul are un fascinant diamant albastru, de formă ovală, el fiind din aur alb, de 18 carate. Dar, pe lângă piesa de rezistență de mai sus, inelul în sine are încorporate și alte diamante albe, mai mici.

Diamantul albastru despre care aminteam, provine dintr-un depozit de bor, responsabil pentru acea izbitoare nuanță azurie, ce arată ca o combinație între nuanțele acvamarin deschis și azuriu aprins. Acest inel este produs de compania elvețiană Chopard Jewelry, binecunoscută în întreaga lume pentru eleganța bijuteriilor sale.

6 The Vivid Yellow Ring (Dream Diamond Ring) – 16,3 milioane de dolari

The Vivid Yellow Ring

Vivid Yellow Ring, aflat pe locul locul 6 în lista celor mai scumpe inele din lume, este, la rândul lui, o minunăție, la o licitație fiind cotat la prețul de 16,3 milioane de dolari. Acesta e inelul perfect pentru o persoană care iubește culoarea galbenă, asta deoarece diamantul său galben este cel mai scump de acest fel din toate timpurile, fiind vândut la o licitație de bijuterii specială de către casa de licitații Sotheby’s din Geneva.

Vivid Yellow Ring este uriaș, având, în fapt, unul dintre cele mai mari diamante din lume. Emite și reflectă culori care îl fac să semene cu o narcisă, atât în privința culorii, cât și a formei. Este supranumit „Diamantul de vis” fiind lesne de înțeles care este motivul.

5 Perfect Pink Diamond – 23,2 milioane de dolari

Perfect Pink Diamond

În goana după cele mai scumpe inele din lume, aflăm că Perfect Pink Diamond Ring se află pe locul 5. Diamantul de 14,23 carate al acestui inel este o bijuterie vândută la o licitație a casei Christie’s, în Hong Kong, pentru un preț record la vremea lui.

Acest inel este atât de spectaculos încât se poate spune că cel mai bine i-ar sta pe degetul unei prințese. Tăiat în formă de dreptunghi, diamantul are o nuanța rară (și impresionantă) de roz. În lume există doar 18 diamante cunoscute ce cântăresc mai mult de 10 carate și care au fost vândute la o licitație.

4 Winston Blue Diamond Ring – 23,8 milioane de dolari

The Winston Blue Diamond Ring

Winston Blue Diamond Ring apare pe locul 4 în lista celor mai scumpe inele din lume, iar diamantul acestuia este fără pereche. Este pur și simplu un diamant perfect, de culoare albastru intens, cel mai mare de acest fel! Iar prețul său a fost de 23,8 milioane de dolari, justificabil dacă ne gândim că această frumusețe are 13,22 carate, un record mondial.

Diamantul în formă de lacrimă sau, mai degrabă, în formă de migdală, arată perfect. Ba mai mult, inelul și diamantul se îmbină perfect. Diamantul folosit pentru acest inel provine din Africa de Sud, Winston Blue Diamond fiind certificat de Institutul American de Gemologie pe 25 martie 2014 și botezat după numele lui Harry Winston, un renumit bijutier sud-african.

3 The Graff Pink Diamond Ring – 46,2 milioane de dolari

The Graff Pink Diamond Ring

Graff Pink Diamond Ring are un inel de 24,78 carate simbol al luxului și eleganței. Acum 63 de ani, acest inel cu diamant a fost vândut pentru suma de 46,2 milioane de dolari. Iar acest lucru se întâmpla în Hong Kong, la o licitație Sotheby’s, vânzătorul fiind un celebru bijutier al vremii, Harry Winston, despre care vorbeam la modelul anterior. Interesant este că, la licitația menționată, inelul a obținut aproape dublu față de prețul estimat.

2 Pink Star Diamond Ring – 72 milioane de dolari

Pink Star Diamond Ring 1

Al doilea cel mai scump inel din lume este Pink Star Diamond Ring. Acesta are încastrat un diamant de 72 de milioane de dolari, cel care l-a vândut fiind Isaac Wolf, un renumit bijutier. A fost un diamant atât de scump încât mulți participanți înstăriți, care au dorit să-l cumpere la licitație au fost nevoiți să rămână, dezamăgiți, cu mult în urma cumpărătorului. Provenit din Africa de Sud (minat în 1999), diamantul roz arăta inițial ca un scarabeu uriaș, având 132,6 carate în starea sa naturală. 20 de luni au fost necesare pentru a-l decupa și lustrui, pentru a-l finisa într-o formă ovală și pentru a-l reduce de la 132,6 carate la 59,60 carate.

Inelul a fost supranumit „Visul roz”, iar. în acest moment aparține lui Henry Chaneg Kar-Shun, președintele companiei de diamante Chow Tai Fook din Hong Kong. Acesta l-a redenumit, CTF Pink Star, în amintirea tatălui său., Dr. Cheng Yu-Tung..

1 Wittelsbach-Graff Diamond Ring – 80 de milioane de dolari

Wittelsbach-Graff Diamond Ring

Ei bine, există un inel al cărui preț ajunge la 80 de milioane de dolari. Iar acesta se numește Wittelsbach-Graff Diamond Ring și e cel mai scump inel din lume creat vreodată. Diamantul a fost descoperit la sfârșitul secolului al XVII-lea în regiunea Kulloor Mine Guntur din India. Are 31,06 carate, o culoare gri-albăstruie și e de o claritate perfectă. Trei experți au lucrat la tăierea diamantului pentru a obține forma ideală.

Diamantul a aparținut inițial regelui Filip al IV-lea al Spaniei iar în vremurile noastre a fost admirat de mii și mii de oameni la Muzeul Național de Istorie Naturală din India. De-a lungul istoriei a făcut parte, în diverse momente, din colecțiile de bijuterii ale coroanei austriece și bavareze, dar în prezent se află în colecția șeicului Hamad bin Khalifa Al Thani, tatăl Emirului din Qatar.

Citeșe și: Cele mai scumpe genți din lume în 2021