Cum să nu fii îndrăgostită de genți? Geanta e un accesoriu care nu trebuie să lipsească din nicio ținută, iar obsesia de a avea una cât mai frumoasă, cât mai bine lucrată, cât mai… la modă este absolut normală. Probabil ai cheltuit în trecut sume impresionante pentru a achiziționa o geantă de designer sau pur și simplu pentru una care ți s-a părut că ar arăta fantastic asortată la unele dintre ținutele tale. La urma-urmei… cât de mult ai fi dispusă să cheltui pentru o geantă?

O întrebare ce dă naștere, în mod firesc, la alta: care sunt cele mai scumpe genți din lume? Și la ce sume s-ar ridica valoarea acestora? Iată o listă actualizată pentru anul 2021, în care am inclus primele 7 modele, în ordinea descrescătoare a prețurilor:

7 Geanta Judith Leiber Precious Rose (preț: 92 000 dolari)

Judith Leiber Precious Rose Bag

Această geantă a fost realizată în ideea de a arăta ca un trandafir aflat în perioada lui de maximă înflorire. S-au folosit materiale de super-calitate, de la cureaua din metal, la pielea pentru geanta în sine. Dar ceea ce o face atât de scumpă este faptul că a fost complet acoperită cu pietre prețioase. Mai exact, 1196 safire roz, 800 turmaline și 1016 diamante.

6 Geanta Louis Vuitton Urban Satchel (preț 150 000 dolari)

Louis Vuitton Urban Satchel

Ți se pare cumva că arată ca o geantă recuperată din ghena de la colțul blocului? Ei bine, ea chiar este făcută din… gunoaie, iar fanii Louis Vuitton nu ar trebui să se supere că am folosit acest termen. În cuvinte mai puțin… dure, se poate spune că la crearea genții Urban Satchel s-au utilizat obiecte precum pachete de țigări, învelișuri de gumă de mestecat și sticle de apă. De ce costă, totuși, 150.000? Pentru că arată diferit și pentru că este… Louis Vuitton.

 5 Geanta „Diamond Forever” Chanel (preț 261 000 dolari)

„Diamond Forever” Chanel

Nimic nu poate să „bată” clasicismul acestei genți de excepție. Este făcută din cea mai fină piele și are incluse 334 de diamante, cu un total de 3,65 carate. Cureaua genții e realizată din aur alb, iar valoarea ei totală se ridică la suma de 261.000 de dolari. Geanta are un tiraj limitat, de numai 13 exemplare, 5 dintre acestea aflându-se în Statele Unite.

4 Geanta Hermes Matte Crocodile Birkin (preț 379 000 dolari)

Hermes Matte Crocodile Birkin

Această geantă a fost creată în onoarea actriței și cântăreței Jane Birkin. Este făcută din piele de crocodil, iar cataramele ei sunt decorate cu diamante albe, de 10 carate. Geanta arată fabulos, iar dacă îți permiți să porți una, probabil te vei simți regina lumii. Dacă, totuși, 379.000 de dolari e o sumă prea mare pentru tine, nu-ți face „griji”: Hermes are și o variantă mai ieftină, la „doar” 5000 de dolari.

3 Geanta Lana Marks Cleopatra (preț 400 000 dolari)

bingbing

O geantă extrem de scumpă, favorită a mutor vedete care pășesc pe covorul roșu al diverselor festivaluri și ceremonii. În general, în fiecare an se creează o singură „Cleopatră”, iar fiecare dintre ele diferă în privința culorii și designului. În prezent, Li Bingbing, o cântăreață din China, deține cea mai scumpă geantă Cleopatra, care este făcută din piele de aligator american și are încrustate 1600 de diamante de 40 de carate. De asemenea, aur roz și diamante roz au fost folosite pentru a scrie pe geantă numele lui Li Bingbing.

2 Geanta Hermes Birkin Blue Bag by Ginza Tanaka (preț: 1,9 millioane dolari)

Hermes Birkin Blue Bag by Ginza Tanaka

Hermes a avut în plan să facă o geantă Birkin împreună cu Ginza Tanaka, un foarte cunoscut designer japonez, iar rezultatul este pur și simplu uluitor. Geanta e realizată din platină și are încrustate 2000 de diamante, ce strălucesc la fiecare mișcare. Mai mult, creația are o cataramă din diamant, ce se poate scoate și folosi drept colier sau brățară. Un alt diamant, în formă de pară, de 8 carate, e prezent în partea centrală, fiind, de asemenea, detașabil, pentru a fi purtat ca broșă.

1 Geanta Mouawad 1001 Nights Diamond (preț 3,8 millioane)

Mouawad 1001 Nights Diamond

Geanta Mouawad e cea mai scumpă geantă creată vreodată, ea fiind prezentă în acest sens și în Cartea Recordurilor. Nu te-ai fi așteptat la altceva de la compania Emirati Luxury, care a creat alte cinci obiecte ce au intrat deja în Cartea Recordurilor pentru prețurile lor. 10 profesioniști au lucrat timp de 8800 de ore pentru a termina această adevărată operă de artă.

Geanta în formă de inimă este făcută din aur de 18 carate, dar valoarea ei este dată, de fapt, de prezența diamantelor: nu mai puțin de 4517. 4356 dintre acestea sunt diamante incolore, 56 sunt roz, iar 105 sunt galbene.

Citește și: Cele mai dorite modele de genți ale ultimilor ani