Te-ai întrebat vreodată care este, cum arată și cât costă cea mai scumpă casă din lume? Dacă da, ai ajuns în locul potrivit pentru a afla răspunsul. Dar, înainte de a analiza lista următoare, te avertizăm că, în cazul în care ți-ai pus în minte să achiziționezi o locuință aflată pe ea, trebuie să ai în cont cel puțin 248 milioane de dolari. Așadar, lucrurile fiind clare din punct de vedere financiar, hai să trecem în revistă un top 7 al celor mai scumpe case din lume:

7 Four Fairfield Pond – 248 milioane dolari

Four Fairfield Pond

Nu putea să existe o listă a celor mai scumpe case din lume fără ca aceasta să aibă inclusă una situată în New York. Și asta deoarece știm cu toții cât de scumpe sunt locuințele acolo. Four Fairfield Pond este casa proprietarului Renno Group, Ira Rennert.

Ocupând o suprafață de 63 de hectare, casa în sine include 29 de dormitoare, 39 de băi, o sufragerie de aproximativ 28 de metri pătrați, la care se adaugă, în exterior, un teren de baschet, o pistă de bowling, terenuri de squash și nu în cele din urmă, 3 piscine.

Pentru ca întreaga locuință să beneficieze de curent electric este nevoie de cantități foarte mari de energie, motiv pentru care aceasta deține propria centrală electrică. Iar pentru cei pasionați de mașini, Four Fairfield Pond vine la pachet cu un garaj (era să spunem hangar) ce poate adăposti fără probleme circa 100 de mașini! Suficient?

6 Odeon Tower Penthouse – 330 milioane dolari

Odeon Tower Penthouse

Cu o valoare estimată la 330 de milioane, Odeon Tower Penthouse se află în topul celor mai scumpe case din lume. Iar pentru această sumă colosală poți achiziționa un apartament de 10.668 mp, situat la ultimele etaje ale celei mai scumpe clădiri din Monaco.

Apartamentul a fost proiectat de achitectul Alexandre Giraldi și dezvoltat de Grupul Mozococo. Imensul penthouse se desfășoară pe mai multe etaje și deține propriul lift privat. Dacă aceste lucruri nu te-au impresionat încă, ce părere ai despre toboganul cu apă ce se „varsă” într-o piscină infinity cu priveliște de 360 de grade asupra orașului?

Dacă ești burlac și ai această sumă la dispoziție, pune mâna pe acest apartament în momentul în care va fi din nou pus pe piață, pentru că este una dintre cele mai impresionante locuințe din lume.

5 Les Palais Bulles – 390 milioane dolari

Numit și „Palatul Bulelor”, Le Palais Bulles a fost construit undeva în perioada 1975-1989, după proiectul arhitectului maghiar Antti Lovag. Porecla lui provine de la seria de camere rotunde,  toate oferind superbe priveliști către Marea Mediterană.

Lovag și-a tras inspirația pentru designul acestei proprietăți din aspectul celor mai vechi locuințe omenești –  casele roșiatice din lut; totuși, pe lângă look-ul nemaiîntâlnit, locuința a fost actualizată vremurilor noastre, având facilități menite să garanteze un confort sporit: trei piscine, grădini superbe și un amfiteatru cu 500 de locuri săpat într-unul dintre dealurile de pe proprietate.

„Palatul Bulelor” este deținut momentan de Pierre Cardin, designer-ul de modă francez (născut în Italia). Pierre folosește această locuință drept casă de vacanță și, bineînțeles, datorită aspectului său uimitor, este un loc spectaculos pentru organizarea de petreceri și diverse evenimente: de exemplu, aici a avut loc o prezentare de modă a casei Dior, mai exact linia vestimentară ce prezenta articole de croazieră.

4 Vila Les Cèdres – 450 milioane dolari

Vila Les Cèdres

Pe locul patru al listei noastre se află Vila Les Cèdres, situată în Saint-Jean-Cap-Ferrat, Franța. Cu o valoare totală estimată la 450 de milioane de dolari, această casă se aproprie cu ușurință de imensa sumă de jumătate de miliard de dolari.

Vila Les Cèdres a fost construită în anul 1830 și achiziționată în anul 1904 de Regele Belgiei, Leopold al II-lea. În anul 2017, această locuință era cea mai scumpă casă disponibilă pe piața imobiliară, însă de atunci a fost detronată de următoarele trei proprietăți din această listă.

Proprietatea este situată pe o suprafață de aproximativ 35 de hectare, numele ei provenind de la numeroșii cedri aflați pe terenurile respective.

Casa în sine măsoară aproximativ 5.486 metri pătrați și are în dotare nu mai puțin de 14 dormitoare. Printre aspectele ei spectaculoase amintim de piscina olimpică, dar și de grajdul imens, capabil să adăpostească până la 30 de cai.

Interiorul proprietății impresionează prin candelabre de cristal, lemn aurit, picturi în ulei ce datează din secolul al 19-lea și nu în cele din urmă, o bibliotecă cu lambriuri din lemn în care se află în jur de 3.000 de cărți.

3 Vila Leopolda – 750 milioane dolari

Vila Leopolda

Această vilă este deținută de Lily Safra, văduva bancherului libanezo-brazilian Edmund Safra. Proprietatea se află în zona Alpilor Francezi din regiunea Coastei de Azur și ocupă nu mai puțin de 50 de hectare de pământ.

În componența superbei Vila Leopolda se găsesc 11 dormitoare, 14 băi, o seră, un heliport, o bucătărie de vară și una dintre cele mai frumoase piscine din lume. Faima proprietății provine din faptul că în anul 1955 aceasta s-a transformat în platou de filmare pentru producția Să prinzi un hoț (To catch a thief), regizată de Alfred Hitchcock.

Numele proprietății este inspirat de primul său proprietar, regele Leopold al II-lea al Belgiei. Locuința a fost renovată în anii 20 de către arhitectul american Ogden Codman Junior.

2 Antilla – 1 miliard dolari

Antilla

Antilla, a doua cea mai scumpă casă din lume, se află în Mumbai (India), valoarea ei fiind estimată la colosala sumă de un miliard de dolari. Aceasta a fost proiectată și construită de firma de arhitectură Perkins & Will (cu sediul la Chicago), în parteneriat cu Hirsch Bender Associates, o firmă specializată pe zona designului ospitalier.

Proprietatea a fost construită pentru Mukesh Ambani, cel mai bogat om din India. Acesta este președintele și directorul general al Reliance Industries Limited, o companie inclusă în topul Fortune Global 500.

Clădirea cu suprafața totală de 121.920 de metri pătrați se află în cartierul Cumballa Hill din Mumbai și se ridică spre cer pe 27 de etaje, fiind proiectată pentru a rezista unui cutremur cu magnitudinea de până la 8 grade Richter.

Șase dintre cele 27 de etaje ale locuinței sunt dedicate exclusiv pentru mașinile proprietarului, existând inclus, de asemenea, și un atelier auto pentru acestea. Printre uimitoarele facilități ale clădirii amintim de sala de cinema cu 50 de locuri, un templu, 9 lifturi, un spa, trei heliporturi, un salon de înfrumusețare, o sală de bal, un studio yoga, o cameră cu… înghețată și, pentru că o singură sală de cinema cu 50 de locuri nu era suficientă, în clădire se regăsesc și altele mai mici.

Pentru a avea grijă de toate aceste facilități și pentru ca lucrurile să meargă ca pe roate, Antilla are nevoie de un personal de aproximativ 600 de persoane.

1 Palatul Buckingham – 2.9 miliarde dolari

Buckingham
Foto: rabbit75_cav

Pe locul întâi al acestei liste, cu titlul de „cea mai scumpă locuință din lume”, se află Palatul Buckingham. Acesta este deținut de familia regală a Marii Britanii și este doar una dintre proprietățile luxoase ale Coroanei.

Palatul se află în Westminster, Londra, fiind alcătuit din nici mai mult, nici mai puțin de 775 de dormitoare, 78 de băi, 92 birouri și 19 săli de ceremonii. Încă din anul 1873, această proprietate a fost resedința oficială a capetelor încoronate ale Marii Britanii.

Dacă ne referim la mărimea acestei locuințe, Palatul Buckingham ocupă aproximativ 252.374 mp, numai grădina sa întinzându-se pe 40 de hectare. Totuși, în ciuda dimensiunilor sale impresionante și a statutului de cea mai scumpă locuință din lume, Palatul Buckingham nu este și cel mai mare palat din lume.

Pe piața imobiliară se estimează că, în cazul în care Palatul Buckingham ar fi pus la vânzare, ar valora aproximativ 3 miliarde de dolari, însă acest lucru este aproape imposibil, având în vedere atașamentul Casei Regale pentru această clădire istorică.

Citește și: Cele mai scumpe mașini din lume