Toată lumea își dorește o vacanță romantică. Mai ales când te afli deja într-o relație care decurge bine și în care dragostea e la ordinea zilei. Există locuri în care, odată ajuns, nu doar că simți cum te cuprinde mai abitir puterea dragostei, dar chiar există șansa să te reîndrăgostești. Multe locuri, pentru că lumea e mare și, pentru romantici, e făcută din iubire. În caz că te gândești să evadezi împreună cu partenerul într-un asemenea loc, după ce mai dispar din efectele pandemiei, iată o listă cu cele mai bune sugestii:

Paris (Franța)

montmartre
Foto: Mylene Ching-a-long

Când spui Paris, te gândești, probabil, la cel mai romantic loc de pe pământ. Cel puțin, cu asta se lăuda cândva Parisul. Și chiar dacă „zăpezile de altădată” nu mai sunt chiar atât de „albe”, și-a păstrat aura lui de oraș al iubirii, Situat pe râul Sena, în nordul țării, în inima regiunii Île-de-France, Parisul atrage îndrăgostiții cu mâncare bună, vinuri și atmosferă.

Ia cina la lumina lumânărilor la un restaurant din apropierea Turnului Eiffel, plimbă-te pe Champs Elysee și bea o cafea privind lumea, colindă străduțele din Montmartre sau distrează-te în Cartierul Latin. Sunt atât de multe activități romantice pe care le poți face în Paris, încât… practic, nu există limite.

Toscana (Italia)

toscana
Foto: RomoloTavani

Superba regiune Toscana, din centru/nordul Italiei e cunoscută pentru peisajele, tradițiile, istoria, moștenirea artistică și continua influență culturală asupra lumii întregi. Privită drept locul în care a apărut perioada Renașterii, casă a multor personalități marcante ce au influențat istoria artei și științei, Toscana e locul în care merită să-ți petreci cel puțin o vacanță în timpul vieții.

Spiritul romantic al Toscanei rezidă în vilele, podgoriile, orășelele istorice – practic, totul te va impresiona aici, de la peisajele de vis la preparatele culinare și vinurile regiunii. Odată ce vei ajunge în Toscana vei înțelege pe loc de ce multe filme au avut acest loc ca „platou” de filmare și de ce regiunea italiană are un magnetism aparte, care te îndeamnă să nu o părăsești niciodată.

Seychelles

seychelles
Foto: Pinterest

Imaginile cu cina romantică la apus de soare, cu picioarele în apa cristalină a unei plaje cu nisip alb provin, de regulă, din Seychelles, acest arhipelag cu 115 insule, aflat în mijlocul Oceanului Indian, la nord-est de Madagascar. E drept, e nevoie de un buget ceva mai consistent ca să ai parte de o vacanță de clasă în Seychelles, dar în mod cert aceasta va face toți banii, fiindcă acest loc e unul dintre cele mai romantice în care poți ajunge cu partenerul, dincolo de faptul că e alegerea perfectă pentru petrecerea lunii de miere.

Maldive

Maldives
Foto: haveseen

Pandemia a dus Insulele Maldive la rang de destinație de charter, arhipelagul aflat, de asemenea, în Oceanul Indian, devenind un fel de Mamaia a românilor înstăriți, pe perioada în care covidul și-a făcut de cap în țară. Un lanț dublu de 26 de atoli, ce se întinde de la insula Minicoy la arhipelagul Chagos, cu alte cuvinte un alt paradis exotic ce se poate transforma în locația perfectă pentru o escapadă romantică.

Totuși, ar trebui făcută o mică precizare: dacă alegi Maldive ca destinație de vacanță, studiază un pic în prealabil unde îți rezervi cazarea, fiindcă nu orice hotel îți va transforma visul în realitate. Investește ceva mai mult și alege o insulă privată, care se va ridica în mod cert la înălțimea pretențiilor.

Veneția (Italia)

venetia
Foto: ShutterOK

În mod cert, cu toată aglomerația ei (din perioadele normale ale omenirii), cu toate inundațiile (din perioadele ploioase) Veneția este unul dintre cele mai romantice orașe ale lumii. Un grup de 118 insulițe, despărțite de canale și interconectate prin poduri – acesta este scenariul în care se desfășoară frumusețea arhitectonică a unui oraș istoric.

O plimbare cu gondola este reprezentarea maximă a romantismului oferit de Veneția. Dacă îți place spectacolul, lasă gondolierul să cânte O sole mio!, în timp ce străbate canalele orașului. Cinează într-un restaurant de clasă și pierde-te pe aleile Veneției, admirând șarmantele biserici și piațete.

Taj Mahal (India)

taj mahal
Foto: pius99

Taj Mahal, mausoleul de marmură albă din Agra, este simbolul iubirii pure. Practic, acesta este cel mai mare monument ridicat din dragoste, cu o poveste impresionantă: împăratul Shah Jahan l-a construit în memoria celei de-a treia soții a lui, Mumtaz Mahal, căreia i-a purtat o imensă dragoste și care a părăsit prematur această lume.

Taj Mahal este cunoscut drept „giuvaierul artei musulmane din India”, fiind una dintre cele mai admirate capodopere ale moștenirii arhitectonice mondiale. Vizitarea lui (cu speranța că prinzi o perioadă mai puțin aglomerată) te va aduce într-o atmosferă aparte, ce poate fi prelungită apoi cu o experiență indiană autentică, în orașul Agra. Sau în „Triunghiul de Aur” al Indiei.

Hawaii (SUA)

hawaii
Foto: ademyan

Arhipelagul Hawaii este una dintre cele mai importante destinații pentru petrecerea lunii de miere. Ce-i drept, din România e mai greu să ajungi în Hawaii (se află în mijlocul Pacificului), dar nu imposibil, câtă vreme îți dorești o destinație recunoscută pentru romantismul ei. Fie că te vei afla în Maui sau în marea insulă principală (ce poartă numele arhipelagului), Hawaii oferă oportunități fabuloase pentru orice cuplu. Plaje tropicale, jungle exotice, resorturi de lux, surfing, viață sălbatică și, în general, o atmosferă care îți va induce ideea de paradis.

Citește și: 10 locuri din întreaga lume care arată ca de pe altă planetă