Ți-ai dorit vreodată să îți trăiești visul din copilărie de a dormi într-o casă în copac realizată după regulile artei? Ei bine, acum poți! În lume există sute de hoteluri cu case în copaci, pentru toate gusturile și vei fi surprinsă să afli cât de diverse sunt hotelurile de acest tip, deoarece multe dintre acestea sunt făcute să se integreze perfect în decoruri unice. Unele se află la înălțime, în junglă, înconjurate de maimuțe, altele în aer liber, în tufișurile africane, unul se află chiar într-un vechi fuselaj de avion. Multe dintre aceste hoteluri în copaci oferă vizitatorilor adevărate condiții de lux, transformându-le șederea într-una de neuitat din mai multe puncte de vedere. Hai să vedem câteva dintre cele mai interesante hoteluri în copaci:

Lion Sands Resort, Africa de Sud

Lion Sands Resort
Foto: gouncharted.com

Deși pe unii oameni îi sperie, gândul de a sta într-o casă în copac, în aer liber, în mijlocul tufișurilor africane are ceva special și, totodată, romantic. La Lion Sands Resort, în interiorul Parcului Național Kruger, există 3 unități de vis, care oferă o priveliște a cerului sud-african lipsită de… obstacole. Nici nu se poate mai bine, deoarece privitul stelelor în savană este, practic, o „activitate” pe care ar trebui să o încerci măcar o dată-n viață. Pentru siguranță, toate căsuțele din copac au fie ușă dublă, fie o punte de tragere, plus contact radio direct cu un ranger. Deoarece cabana principală se află la doar 5-10 minute distanță, nu ai de ce să-ți faci griji. În interiorul căsuței există o chiuvetă și o toaletă, dar dușurile sunt disponibile la cabana principală. Căsuțele din copaci nu au electricitate, iar dacă-i întrebi pe cei de la Lion Sands despre WiFi probabil vor începe să râdă.

Playa Viva, Mexic

Playa Viva
Foto: playaviva.com

Aflată în mijlocul palmierilor din peisajul înfloritor al Mexicului de la nord de Acapulco, această căsuță în copac ecologică a fost construită folosindu-se materiale sustenabile și oferă oaspeților electricitate și apă caldă generate de energia solară. Un pat king size, vedere la ocean și un hamac încorporat fac din această reședință în formă de tub o escapadă tropicală, unică în felul ei.

727 Fuselage Hotel, Costa Rica

727 Fuselage Hotel
Foto via Reddit

Parte a resortului Costa Verde, hotelul 727 Fuselage se află la înălțime, în jungla luxuriantă a Costa Ricăi.  Avionul – pentru că aceasta este partea interesantă a „hotelului” – este un Boeing 727 construit în 1965, care a fost renovat și transformat într-un apartament cu două dormitoare, ce oferă priveliști fabuloase. Deoarece apartamentul se află, practic, în Parcul Național Manuel Antonio, oaspeții au parte adesea de maimuțe rezidente care să îi întâmpină la micul dejun. De fapt, localnicii susțin că maimuțele sunt chiar mai numeroase decât oamenii din sat. Plaja vastă din apropiere are zone pentru călărie și băi de soare, plus locuri de cazare suplimentare. Restaurantul de la Costa Verde este, de asemenea, un jumbo jet reamenajat, ceea ce face ca întregul complex să aibă atmosfera unui episod din celebrul serial Lost.

Free Spirit Spheres, Canada

Free Spirit Spheres
Foto: modlar.com

Bine ai venit în casele Ewok din Star Wars! Arată ca niște imenși globi oculari care plutesc în pădure, și sunt niște sfere lucrate manual și suspendate de frânghii, ca niște pandantive.  Ideea este de a oferi un habitat pentru spiritul neîmblânzit care există în toată lumea, fără a deranja foarte tare natura. Cele 3 camere ce se pot închiria sunt foarte cool, iar senzația pe care o ai când acestea se leagănă ușor în bătaia brizei este ireală. Sferele sunt în deplină siguranță, având puncte de ancorare în cel puțin 3 copaci fiecare, ceea ce atenuează balansul. Iar formele curbate ajută ca interiorul să pară mult mai mare decât este, făcând loc pentru un pat, o masă și câteva scaune plasate în spațiul respectiv.

Four Seasons Tented Camp, Thailanda

Four Seasons Tented Camp
Foto: Four Seasons

Odată ce ai experimentat glamping-ul la Four Season’s Tented Camp, un cort obișnuit ți se va părea cel mai banal obiect din lume.  Situat la marginea junglei, în apropiere de Triunghiul de Aur din Thailanda, hotelul oferă cadrul perfect pentru a începe o adevărată aventură.

Locuințele de lux sunt pline până la refuz de mobilier artizanal: mesele au picioare sculptate sub formă de elefant, iar căzile de baie de două persoane din cupru bătut manual au diverse accesorii speciale, ca să nu mai vorbim de dușurile private în aer liber. În zonă poți face diverse activități, de la drumețiile în junglă cu elefanții, la răsăritul soarelui, până la o croazieră pe fluviul Mekong sau un masaj în timp ce admiri priveliștile uluitoare.

Tree Hotel, Suedia

TreeHotel
Foto: TreeHotel

Numele „jocului” la Tree Hotel este să nu tulburi cu (aproape) nimic natura. Toate camerele au o amprentă foarte mică, dar reușesc în același timp să fie unice. Apartamentul cel mare, de tip OZN, pare desprins din filmele science-fiction, iar cazarea aici reprezintă o experiență ieșită din comun. S-ar putea însă, ca preferatul să fie uriașul cub cu oglinzi, ce se integrează perfect în natură: fațetele placate fac ca structura să pară aproape invizibilă, deoarece reflectă frumusețea naturală din jurul ei. Tree Hotel are, de asemenea, o cabană asemănătoare unei lăzi ce se înalță deasupra văii, un cuib imens de pasăre, un apartament ce pare făcut din piese de Lego etc.

Châteaux dans les Arbres, Franța

Chateau dans les arbres
Foto: smallhousebliss.com

În umbra Chateau de Biron, la aproximativ două ore de Bordeaux, se află un uimitor set de 5 jucăușe căsuțe în copaci, ce se pot închiria. Fiecare dintre căsuțele din copac, asemănătoare unui castel, sunt modelate chiar după forma unui castel francez, fiind cu adevărat potrivite unei stări de spirit… regale. Camerele magice din vârful copacului sunt și destul de luxoase în interior, fiind dotate inclusiv cu căzi de baie cu hidromasaj!

Citește și: Cele mai frumoase hoteluri de gheață din lume