Bali este o insulă minunată, pe care se află multe temple incredibil de frumoase. Templele din Bali sunt cunoscute pentru cultura lor hindusă unică și, în plus, oferă priveliști minunate asupra oceanului, la care se adaugă posibilitatea de a admira apusuri de soare impresionante și priveliști rurale. Aceste temple prezintă, de asemenea, cea mai bună arhitectură și artă balineză, fiind diverse în ceea ce privește dimensiunile, designul, materialele folosite etc., prin urmare vei găsi cu siguranță unul pe gusturile tale. Dacă ajungi în Bali, nu rata aceste superbe temple, atracții turistice pentru orice vizitator.

Templul Tanah Lot

tanah lot

„Tanah Lot” înseamnă „pământ în mare”. Legenda spune că zeul hindus, Varuna, și armata sa de șerpi de mare protejează de spiritele malefice ale mării. Fie că este adevărat sau nu, cu siguranță au făcut o treabă grozavă, deoarece templul a fost ridicat în vârful unei stânci uriașe de corali, chiar lângă mare.

Cu configurația sa unică, Pura Tanah Lot este locul perfect pentru a privi apusul de soare. Turiștii adoră să se adune în acest loc sfânt datorită priveliștii spectaculoase a apusului de soare asupra coastei largi și a brizei blânde care creează o atmosferă romantică. În timpul fluxului, templul arată și mai magic, deoarece dă impresia că plutește deasupra apelor.

Templul Lempuyang

Lempuyang

Dacă te întrebi care este cel mai instagramabil loc din Bali, răspunsul este, în mod cert, Templul Lempuyang, renumit pentru Porțile Raiului. Probabil că ai văzut câteva fotografii uimitoare ale acestui loc care, la urma urmei, este considerat poarta de intrare în lumea occidentală și unul dintre cele șase temple care alcătuiesc pilonii din Bali.

CITEȘTE ȘI  Locuri din Scoția în care s-au filmat pelicule celebre

Poți urca pe scările infinite ale templului, care duc la priveliști panoramice incredibile ale Muntelui Agung ce se înalță deasupra junglei din Bali. Atenție însă: pentru a ajunge în vârf este nevoie să urci mai mult de 1.500 de trepte.

Templul Uluwatu

Uluwatu

Similar cu templul Tanah Lot, Uluwatu se află pe o stâncă, sub o plajă impresionantă. Acesta oferă unul dintre cele mai bune locuri pentru deliciile apusului, cu priveliștea de fundal a soarelui care domină frumosul ocean. Seara, chiar în fața intrării în templu, se poate observa un dans balinez, Kecak Dance, un spectacol fermecător în care bărbați îmbrăcați în saronguri albe și negre stau în poziția lotus și își ridică mâinile, incantând „ke-cak-ke-ke-cak”.

Acest templu este unul dintre cele șase temple principale din Bali, cunoscut sub numele de Pura Sad Kahyangan. S-a spus chiar că acesta a fost locul în care Empu Kuturan și-a făcut apariția, fiind urmat de Dang Hyang Nirartha, care a ajuns în Moksha, sau Nirvana.

Sub acest templu se află binecunoscutul paradis, Uluwatu Beach. Plaja este renumită pentru valurile perfecte pentru surfing și atmosfera relaxantă.

Templul Ulun Danu Beratan

Ulun Danu Beratan

Situat pe înălțimile muntoase ale insulei Bali, maiestuosul templu Ulun Danu Beratan are, sub reperul religios, o apă strălucitoare – Lacul Beratan – ce aduce o atmosferă calmă și curată.

Pura Ulun Danu Beratan a fost construit în adorarea lui Danu, zeița apei, a lacurilor și a râurilor. Această arhitectură tradițională este formată din patru clădiri sacre. Linga Pura se înalță pe trei niveluri, devenind un loc de venerare a lui Shiva. Pura Puncak Mangu are 11 etaje, fiind construit pentru Vishnu. Pura Teratai Bang este templul principal, iar Pura Dalem Purwa este construit întru adorarea lui Sang Hyang Widhi Wasa.

CITEȘTE ȘI  7 locuri unde poți admira aurora boreală

În afară de plimbarea în jurul acestui sit, pentru a învăța lucruri noi despre istoria și moștenirea sa, poți experimenta, de asemenea, unele activități de recreere în apă. Deoarece templul este situat pe Lacul Beratan, Tabanan, te poți bucura de aerul răcoros făcând o plimbare cu o barcă, în căutarea fericirii pure.

Goa Gajah

goa gajah

În Gianyar, Bali, se află un sit istoric, Goa Gajah. Este o peșteră antică ce servește ca loc arheologic cu o curte plină de relicve. În interiorul curții se poate vedea wantilan-ul mare sau o sală de întâlniri tradițională balineză, completată cu sculpturi vechi din piatră. Există, de asemenea, o piscină, care a fost excavată în 1954. În interiorul acestuia se află statui despre care se spune că îi înfățișează pe îngerii hinduși. Există diferite zone din Goa Gajah pe care le poți explora, inclusiv apa sfințită, grădina și râul – poți vedea chiar și statuile sale istorice și mai multe stupe.

Se spune că această arhitectură tradițională a fost construită în secolul al XI-lea, în epoca Warmadewa. Acum, acest templu este folosit pentru budiști și hinduși ca loc de închinare și de aculturație a celor două religii.

Foto: Canva Photos