Natura a fost întotdeauna o sursă de inspirație și de admirație, iar frumusețea ei este adesea prezentată sub forma unor corpuri de apă care îți taie respirația. Piscinele naturale, în special, au un farmec aparte, combinând ape cristaline, împrejurimi care îți taie răsuflarea și un sentiment de liniște care le transformă într-o experiență unică și de neuitat.

De la golfulețele izolate din Mediterană la apele turcoaz din Caraibe, lumea e plină de piscine naturale, pretabile nu doar pentru înot, ci și pentru a le explora, a face plajă sau pur și simplu pentru a admira frumusețea naturii. Hai să vedem câteva dintre cele mai frumoase piscine naturale din lume, unde, poate, vei avea ocazia să ajungi vreodată:

The Devil’s Pool, Zambia

Cele mai frumoase piscine naturale din lume
Foto: zambiatourism.com

Cu o înălțime de peste două ori mai mare decât cea a cascadei Niagara, cascada Victoria din sud-estul Africii măsoară 355 de metri înălțime și peste 1.500 de metri lățime. Dar pentru unele suflete curajoase, vârful cascadei este doar o altă… piscină în care se poate înota. Când nivelul apei e cel mai scăzut (din septembrie până în decembrie), înotătorii se aventurează în Devil’s Pool, o zonă cu un curent minim, la doar câțiva metri de locul în care apa țâșnește sute de metri spre defileul de dedesubt. Nu multe piscine naturale se pot lăuda cu propriile cascade, iar dacă ești un împătimit al senzațiilor tari ai putea să încerci Piscina Diavolului.

To Sua Ocean Trench, Lotofaga, Samoa

To Sua Ocean Trench
Foto: samvaltenbergs

Tradus literalmente prin „gaură mare”, To Sua este un șanț oceanic adânc de 30 de metri, care a fost transformat într-o piscină uriașă, la care se poate ajunge cu o scară.

CITEȘTE ȘI  Cele mai frumoase sate și orășele din Alpi

Situată în Lotofaga, pe coasta sudică a insulei Upolu, piscina este înconjurată de junglă și vegetație luxuriantă. Pentru a o accesa, turiștii trebuie să plătească o taxă de 15 dolari.

Peștera Poeziei, Italia

Cave of Poetry
Foto: Totajla

Legenda spune că o frumoasă prințesă obișnuia să vină și să se scalde în această groapă din Roca, Italia. Poeți din sudul Italiei veneau să se inspire din frumusețea ei, prin urmare așa a apărut numele „Peștera Poeziei” (Grotta della Poesia). Astăzi, oameni din întreaga lume vin să se bucure de apele turcoaz ale aceste frumoase piscine naturale.

Pamukkale, Turcia

Pamukkale
Foto: Tandace Khorrami

Pamukkale se traduce din turcă prin „castel de bumbac”, cu referire la cascadele albe ale acestor spectaculoase piscine termale. Acest munte de băi minerale s-a format de-a lungul a mii de ani și este alimentat de bogate izvoare termale. Apa, despre care se presupune că are proprietăți terapeutice, conține în principal săruri de calciu și dioxid de carbon. Temperatura acesteia variază între 36 și 57°C.

Ik Kil, Chichen Itza, Mexic

Ik Kil
Foto: Alex_Blackbird

Ik Kil, din Parcul Eco-Arheologic Chichen Itza, este o cenotă, adică o groapă naturală adâncă, rezultată în urma prăbușirii unui strat de calcar sau al unui tavan de peșteră. Bazinul de apă subterană din partea inferioară este un loc ideal pentru cei care ajung acolo și doresc să se răcorească în apă.

Poți avea acces la piscina adâncă de 40 de metri, care se află la 26 de metri sub nivelul solului, prin intermediul unei scări care coboară până la o platformă de înot.

Giola, Thassos, Grecia

Thassos_gkiola

Laguna Giola este o piscină naturală din stâncă de pe insula Thasos, probabil binecunoscută celor care iubesc această bijuterie colonizată de români pe timp de vară. La această splendoare izolată se poate ajunge cu mașina, urmată de o scurtă drumeție, după care te poți scufunda direct în laguna turcoaz.

CITEȘTE ȘI  10 castele superbe din Europa de care probabil nu ai auzit niciodată

Cascada Havasu, Arizona, SUA

Havasu
Foto: LaserLens

O prezență surprinzătoare într-unul dintre cele mai calde și mai uscate locuri din lume – deșertul Arizona. Cascada Havasu se deschide într-un bazin mare, iar intensa culoare verde-albastră a apei este datorată concentrației mari de carbonat de calciu.

Zona e parte integrantă a Rezervației indiene Havasupai, fiind administrată de tribul cu același nume. Vizitatorii pot înota în unele bazine, dar numărul acestora este limitat, pentru acest lucru fiind necesare permise, disponibile online.

Citește și: Macedonia de Est și Tracia, fascinanta regiune din nordul Greciei