Tuturor ne place să înotăm, nu-i așa? Dacă o facem în apele mării sau ale oceanului, e o relaxare de vacanță, mai mult o bălăceală în joacă. Dar când suntem la o piscină, parcă lucrurile se schimbă un pic și ne dorim ceva mai mult de la momentul în care intrăm în apă. Condiție fizică, efort, depășirea propriilor limite… Când căutăm o piscină în care să facem sport ne dorim ca aceasta să aibă cât mai multe facilități. Și, dacă se poate, să fie cât mai… șic.

Cele mai bune piscine combină arhitectura modernă cu frumusețea naturală. Piscinele de mai jos sunt adevărate opere de artă, care îți vor fura inima din momentul în care pășești în ele. Caută-le și încearcă-le, indiferent că sunt piscine private sau publice!

Four Seasons Safari Lodge / Serengeti, Tanzania

Serengeti
Foto: Booking.com

Four Seasons Safari Lodge se află în mijlocul Parcului Național Serengeti, din Tanzania. Complexul este cunoscut drept unul extrem de luxos, care oferă experiențe magice pentru orice participant la un safari în această minunată zonă a Africii. Una dintre aceste experiențe se desfășoară chiar în cadrul resortului și are în prim-plan piscina de tip infinity, care oferă priveliști superbe asupra parcului național și a vieții sălbatice ce se desfășoară aici.

San Alfonso del Mar / Algarrobo, Chile

San Alfonso del Mar
Foto: Booking.com

Dacă vrei să înoți în cea mai mare piscină din lume, atunci trebuie să ajungi în Chile. Piscina complexului San Alfonso del Mar are mai bine de un kilometru lungime și o capacitate de 250 milioane de litri de apă de ocean filtrată. Practic, această piscină se întinde pe suprafața a 15 terenuri de fotbal (8 hectare!), atingând pe alocuri adâncimea de 35 de metri.

CITEȘTE ȘI  Cele mai scumpe camere de hotel din lume

Odată ajunsă acolo, poți înota, poți face schi nautic sau chiar poți lua o bărcuță cu care să faci o plimbare. Pentru aceleași activități acvatice, Oceanul Pacific e cealaltă opțiune, la doar câțiva metri distanță.

Marina Bay Sands Infinity Pool / Singapore

Marina Bay Sands Infinity Pool

Singapore e cunoscut pentru locațiile de top, iar aceasta nu face excepție. Aflată la etajul 57 al hotelului Marina Bay Sands, bazinul din imagini este considerat cea mai întinsă piscina de tip infinity aflată pe un acoperiș. Are o lungime de 150 de metri și este construită de-a lungul acoperișurilor celor trei turnuri ale hotelului. Imaginează-ți cum e să stai întinsă pe apă și să privești apusul de soare de la înălțimea de 200 de metri.

Grand Hotel Tremezzo / Lacul Como, Italia

Grand Hotel Tremezzo

Grand Hotel Tremezzo are una dintre cele mai idilice locații din lume, fiind construit pe malurile Lacului Como. Un complex art nouveau care, printre alte minunății, include o piscină flotantă, amplasată chiar pe lac. Pe lângă aceasta, în mod cert nu ți-ai dori să ratezi celelalte două piscine: una de tip infinity și pe cea plasată în grădină, ambele cu priveliști fascinante.

Città del Mare Hotel Village Toboggan / Palermo, Italia

Città del Mare Hotel Village
Foto: VFM Leonardo

„Ascunse” între stâncile din nord-vestul coastei siciliene, piscinele de la hotelul Città del Mare formează o mică bucată de paradis pentru iubitorii de adrenalină. Toboganul care „însoțește” aceste piscine este cel mai înalt din Europa. De fapt, e vorba despre o serie de 11 tobogane care trec prin trei piscine, pentru ca, la final, să te arunce în Marea Mediterană. Din fiecare bazin ai parte de priveliști superbe asupra Golfului Castellammare.

CITEȘTE ȘI  Creta, insula cu parfum de ierburi salbatice

Grace Hotel / Santorini, Grecia

Grace Hotel Santorini
Foto: Booking.com

Sunt multe hoteluri în Santorini care au piscine de tip infinity, dar cei care au fost la Auberge Resorts Grace Hotel spun că acesta dispune de cea mai frumoasă și, chiar dacă se întâmplă să plouă, fotografiile de aici vor fi la fel de frumoase. Ca să nu mai vorbim despre apusurile de soare, pentru care minunata insulă grecească este renumită.

The Cambrian / Adelboden, Elveția

The Cambrian
Foto: Booking.com

O piscină cu apă fierbinte, în mijlocul unui superb peisaj de iarnă. Aburi ieșind dintr-o piscină de tip infinity, amplasată în Munții Alpi, unde iarna ai toate șansele să simți fulgii de zăpadă cum ți se așează pe umeri, iar vara nu vei ști cum să te bucuri mai mult de peisajul-amfiteatru, cu pante verzi, cascade și piscuri albe. Totul, la complexul elvețian The Cambrian.

Viceroy Los Cabos / Mexic

Viceroy Los Cabos
Foto: .viceroyhotelsandresorts.com

Piscine în interiorul altor piscine – un design fabulos ce poartă semnătura arhitectului Miguel Angel Aragones, care aduce astfel un omagiu apei, la hotelul Viceroy Los Cabos, din Mexic. Prețioasa resursă naturală este prezentă peste tot în jurul complexului, dând efectiv iluzia că toate clădirile acestuia plutesc pe apă. Construcțiile cubice moderne, vopsite în alb, contrastează cu formele curbe ale piscinelor, inclusiv cu cea pentru adulți, amplasată pe acoperiș.

Citește și: Cele mai frumoase vile clasice din Italia