Plănuiești o călătorie în Italia și cauți câteva destinații frumoase pe care să le adăugi la itinerariul tău? Atunci gândește-te mai intens la uimitoarele insule italiene, fiecare cu farmecul ei unic. De la peisajul stâncos al Sardiniei la clădirile colorate din Burano, există o insulă italiană pentru toată lumea. Hai să le explorăm, pe scurt, pe cele mai frumoase:

1 Sardinia: o bijuterie mediteraneană

sardinia

Sardinia este, fără-ndoială, una dintre cele mai frumoase insule din Italia, ba chiar mulți o plasează pe locul întâi. Cu coasta sa accidentată, apele cristaline și istoria culturală bogată, Sardinia este o destinație care face parte din categoria „obligatoriu de vizitat o dată-n viață”. Nu rata șansa de a vedea frumoasele plaje de pe Costa Smeralda, de a explora ruinele antice din Nora sau de a te bucura de delicioasa gastronomie tradițională a insulei.

2 Capri: insula romantismului

Capri

Cunoscută pentru frumusețea sa naturală uimitoare, viața de noapte plină de farmec și atmosfera romantică, insula Capri este o destinație de top în special pentru cuplurile aflate în luna de miere. Fă un tur cu barca pe lângă celebra Grotă Albastră, plimbă-te prin fermecătorul oraș Anacapri sau fă o drumeție până în vârful Muntelui Solaro pentru o priveliște uluitoare asupra insulei.

3 Sicilia: un tărâm al contrastelor

Taormina

Cea mai mare insulă din Marea Mediterană, Sicilia este un tărâm al contrastelor. De la străzile pline de viață din Palermo la satele liniștite de pescari de pe coastă, Sicilia oferă ceva pentru toată lumea. Vizitează ruinele antice grecești din Agrigento, explorează elegantul și fermecătorul oraș Taormina, vezi un apus de soare superb în Cefalu sau pur și simplu relaxează-te pe frumoasele plaje ale insulei.

CITEȘTE ȘI  7 superbe situri din Italia, aflate în Patrimoniul UNESCO

4 Burano: un curcubeu de culori

Burano

Situată în laguna venețiană, Burano este o insulă mică, binecunoscută pentru clădirile sale colorate și canalele fermecătoare. Plimbă-te pe străzile pitorești, vizitează Muzeul dantelei pentru a învăța despre meșteșugul tradițional al insulei sau privește lumea stând la o masă într-una dintre numeroasele cafenele și restaurante de pe insulă.

5 Elba: o bijuterie ascunsă

Elba

Situată în largul coastei Toscanei, Elba este o bijuterie ascunsă care abia așteaptă să fie descoperită. Cu apele sale cristaline, coasta accidentată și localitățile fermecătoare, Elba este destinația perfectă pentru oricine caută o evadare liniștită. Nu rata șansa de a vizita frumoasele plaje din Biodola sau Fetovaia, sau de a explora orașul istoric Portoferraio.

6 Ischia: o oază termală

Ischia

Cunoscută pentru izvoarele sale termale naturale și băile termale, Ischia este o destinație de top pentru oricine caută să se relaxeze și să… întinerească. Scaldă-te în apele vindecătoare ale numeroaselor centre spa de pe insulă, fă o drumeție prin frumoasele grădini din La Mortella sau explorează fermecătorul oraș Forio.

7 Procida: un paradis pastelat

Procida

Situată în largul coastei orașului Napoli, Procida este un paradis ascuns care așteaptă să fie vizitat de către cei care nu sunt atrași ca un magnet doar de insula Capri. Cu clădirile sale colorate, străzile fermecătoare și priveliștile de senzație asupra Mediteranei, Procida este destinația perfectă pentru oricine caută relaxarea. Vizitează plaja din Chiaiolella și explorează fermecătorul sat de pescari Marina Corricella.

8 Ponza: un tărâm de vis

Ponza

Situat în largul coastei laziale, Ponza este un paradis balnear cunoscut pentru plajele frumoase și apele cristaline. Fă un tur cu barca al numeroaselor peșteri și grote de pe insulă și explorează fermecătorul oraș care dă și numele insulei.

CITEȘTE ȘI  New York in alb, negru si multe nuante cenusii…

9 Insulele Eoliene: minunile vulcanice

Stromboli

Insulele Eoliene sunt un grup de șapte insule mici, cunoscute pentru frumusețea lor „accidentată” și pentru peisajele vulcanice unice. Încearcă o drumeție până în vârful lui Stromboli, unul dintre puținii vulcani activi din Europa, sau relaxează-te în apele termale de la Vulcano. Explorează fermecătorul oraș Lipari, testează bucătăria delicioasă din Salina și bucură-te de soare pe una dintre numeroasele plaje ale arhipelagului.

10 Lampedusa: micul paradis anonim

Lampedusa

Situată în largul coastei Tunisiei, Lampedusa este o mică insulă idilică (parte a arhipelagului Pelagie) cunoscută pentru spectaculoasa ei frumusețe naturală și apele sale cristaline. Aici poți face un tur cu barca al numeroaselor golfulețe și plaje, poți explora fermecătorul oraș Lampedusa sau poți face fotografii spectaculoase la La Tabaccara, acolo unde bărcile par să plutească pe apa extrem de limpede.

Foto: Canva Photos

Citește și: 7 superbe situri din Italia, aflate în Patrimoniul UNESCO