Să dormi sub stele, mângâiat de șoapta blândă a vântului printre frunze și să te trezești în inima unei naturi luxuriante – aceasta este esența experienței de neuitat pe care o poți trăi în hotelurile din copaci. Întrucât tot mai mulți oameni simt nevoia de a evada în locuri neobișnuite, am întocmit această listă cu cele mai bune hoteluri în copaci din întreaga lume. Cu panorame uluitoare, o conexiune autentică cu natura și fiorul aventurii, casele în copaci promit escapade extraordinare pentru călătorii care caută experiențe unice. Și care duc dorul căsuței din copacul copilăriei, în care obișnuiau să se joace fericiți.

Treehotel, în Harads, Suedia

Treehotel
Treehotel

În inima peisajului rural suedez, acest hotel este o minune arhitecturală construită în mijlocul unui mediu natural la fel de impresionant. Totul aici a fost proiectat pentru a se garanta că hotelul se îmbină armonios cu împrejurimile sale naturale. 7 case de lux în copac, construite la înălțime, fiecare cu propriile ei caracteristici speciale.

Una dintre ele este un imens cub reflectorizant care strălucește cu miriadele de nuanțe de culori și forme ale pădurii, alta arată ca un cuib de pasăre și există chiar una în formă de OZN. Un stil sobru și original, care nu se contrazice niciodată cu mediul înconjurător. Într-o încercare de sustenabilitate, restaurantul hotelului servește o preparate locale elegante.

Green O, în Greenough, Montana, SUA

Green O, un hotel doar pentru adulți, cuprinde 12 unități de cazare elegante și independente, cu patru modele elegante și contemporane, situate pe terenul împădurit al Resort at Paws Up, în nord-vestul statului Montana din SUA. Înălțate în coronament, suitele „tree haus” sunt structuri Tetris cu trei etaje, cu schelet de sticlă, cu o scară cilindrică în spirală în centru.

Pe lângă multiplele platforme de observare și un șemineu confortabil, există și o cadă cu hidromasaj la nivelul solului.

Toate sunt dotate cu ferestre din podea până în tavan, mobilier în stil Wild West-chic din piele și fier forjat și mai mult de 1.000 de metri pătrați de spațiu de locuit interior. De asemenea, la fața locului există trasee de drumeție, care încep la câțiva pași de ușa hotelului, plimbări cu calul de-a lungul râului Blackfoot și plimbări cu balonul cu aer cald deasupra maiestuoșilor Munți Swan.

CITEȘTE ȘI  10 castele superbe din Europa de care probabil nu ai auzit niciodată

Keemala, Phuket, Thailanda

Forme curbate și o arhitectură extrem de neobișnuită sunt caracteristicile locuințelor inventive de la Keemala, un tărâm al minunilor cu vile cu piscină, amplasat departe de aglomerația din Phuket și cu vedere la Kamala Village și la Marea Andaman. Pentru amatorii de distracție, stațiunea este suficient de aproape de animația plajei Patong Beach și de toată acțiunea dinamică pe care Phuket o are de oferit, dar suficient de îndepărtată pentru a face un pas înapoi și a se bucura de liniștea din jurul pădurii tropicale și de o multitudine de activități holistice și de preparate culinare care să contribuie la starea de bine.

Umbrite de un baldachin fermecat de pădure tropicală și conectate între ele printr-o rețea de alei din junglă, cele 38 de vile ale complexului sunt concepute pentru oaspeții care doresc să experimenteze o evadare rustică, dar somptuoasă. Unele vile sunt construite în coronament, având două etaje, cu o piscină privată, un dormitor principal la nivelul superior și un lounge mare și o zonă de luat masa la nivelul inferior.

andBeyond Ngala Treehouse, Africa de Sud

andBeyond Ngala Treehouse
andBeyond Ngala Treehouse

Dacă mergi la un safari, de ce să nu faci ceva cu adevărat spectaculos? Rezervă un sejur la Ngala Safari Lodge sau Ngala Tented Camp în rezervația privată Ngala Game Reserve a companiei andBeyond (parte a Parcului Național Kruger) și adaugă o noapte la Treehouse, căsuța din „copac”.

Structura pe trei niveluri are un dormitor rezistent la intemperii cu vedere 360 de grade în centru și o terasă unică pe acoperiș pentru un vin la apus sau o cină la lumina stelelor. Poate că arată un pic rustic, dar în interior este lux pur, cu un pat king-size, un bar aprovizionat și gustări ideale pentru o lună de miere sau o oportunitate de pe lista de dorințe. Ngala înseamnă leu. Și, da, aici vei vedea lei.

CITEȘTE ȘI  Cum să „supraviețuiești” unui zbor de lungă durată și să faci față diferenței de fus orar

Loire Valley Lodges, Franța

Loire Valley Lodges
Loire Valley Lodges

Arta și natura se îmbină în această oază de pădure privată. Fiecare dintre cele 18 cabane cu nume și dotări unice este inspirată și decorată de un artist contemporan.

Cabana Nude a fost realizată de pictorul Gilles Ballini, în timp ce cabana Essential a fost creată de Tara, o cântăreață și compozitoare internațională. Fiecare dintre cabanele de lux din vârful copacilor de la Loire Valley Lodges oferă o experiență de design diferită într-un „buzunar” al Franței pe care poate nu te-ai aventurat niciodată să îl explorezi.

Sunset at the Palms, Negril, Jamaica

Sunset at the Palms
Sunset at the Palms

Deși vei dormi într-o căsuță în copac în această stațiune all inclusive pentru adulți din Jamaica, vei fi înconjurat de lux.

Amplasate în grădini extinse, cu alei de trecere pe întreaga suprafață, fiecare căsuță în copac are tavane înalte, podele din lemn închis la culoare, televizor prin satelit, acces Wi-Fi gratuit, baie modernă și verandă privată. În afara camerei sau suitei, te poți bucura de activități precum snorkeling, caiac și muzică reggae live, atunci când nu te relaxezi pe plajele cu nisip alb sau nu stai la piscină. Proprietatea găzduiește, de asemenea, Ginger Lily Spa, plus 7 restaurante și baruri. Oaspeții sunt deosebit de elogioși cu privire la personalul prietenos și sociabil al stațiunii.

Amilla, Insulele Maldive

Amilla
Amilla

Înoată printre nuci de cocos în ceea ce ar putea fi cea mai înaltă vilă cu piscină în vârful unui copac din Maldive. Aflată la 30 de minute de mers cu hidroavionul de la Aeroportul Internațional Velana, Amilla Maldives are opțiuni de vis cu una sau două camere în copac.

Poți savura ceai din Sri Lanka de pe balconul tău, în timp ce păsările ciripesc în copacii din jur. După o baie în piscina cu pereți de sticlă, coboară spre o zonă de plajă rezervată special pentru cei care locuiesc în copaci în cadrul stațiunii.