Aprilie este o lună magică pentru călătorii, când natura se trezește la viață în multe zone ale globului (din emisfera nordică), iar temperaturile devin mai plăcute pentru explorare turistică.

De la spectaculoasele flori de cireș din Japonia (în unele regiuni) până la apele azurii ale Mediteranei care încep să se încălzească, luna aprilie oferă o paletă largă de destinații de neuitat. Îți dorești o escapadă culturală? Ești dornic să te relaxezi pe plaje idilice, deja „călduțe”? Ți-e dor te avânți în aventuri outdoor? Lumea este plină de locuri care vibrează în mod special în această perioadă a anului. De aceea, hai să vedem 7 destinații superbe de vizitat în aprilie:

Cotswolds, Anglia

Cotswolds
Cotswolds

Sezonul înfloririi cireșilor în Marea Britanie nu este o obsesie națională așa cum se întâmplă în Japonia, dar oricine este dornic să recreeze acest ritual de primăvară în Insulă, va găsi locuri superbe în întreaga țară. În Cotswolds, Batsford Arboretum deține colecția națională de cireși japonezi înfloriți din Marea Britanie, care înfloresc de obicei cel mai bine de la mijlocul lunii aprilie, iar la Westonbirt există și alte exemple similare.

Pădurile capătă un covor de albăstrele ceva mai târziu în cursul lunii și, de asemenea, vei vedea miei nou-născuți la multe ferme din această regiune de sate care a prosperat datorită comerțului medieval cu lână. The Horse and Groom este un pub clasic din satul Cotswolds, datând din epoca georgiană, cu cinci camere luxoase, în Bourton-on-the-Hill, lângă Batsford Arboretum – o sugestie de cazare foarte bună, în caz că treci Cotswolds pe lista cu dorințe.

Creta, Grecia

Creta
Creta

Aprilie este ultima lună a pre-sezonului turistic în cea mai mare parte a Greciei, dar cu potențial pentru o mulțime de activități locale. Paștele ortodox nu pică în aprilie în 2024, ci la începutul lui mai dar în Creta, cea mai sudică și cea mai mare insulă a Greciei, satele vor fi ocupate cu festivaluri de toate felurile, atât solemne, cât și vesele.

În afară de șansa de a încerca mâncăruri speciale de Paște după post, este momentul perfect pentru drumeții în munți în zilele răcoroase spre blânde, dar însorite. Este posibil ca stațiunile de pe plajă să nu fie încă deschise, dar orașele de la malul mării sunt baze bune, precum Rethymno, cu orașul său vechi de epocă venețiană.

CITEȘTE ȘI  Cum să călătorești cu buget redus

Amsterdam, Olanda

Amsterdam
Amsterdam

Dacă lalelele sunt mereu în floare în tablourile cu naturi statice aflate în Rijksmuseum din Amsterdam, la țară, sezonul lor real este mai limitat și, în general, cel mai bine te poți bucura de el la mijlocul lunii aprilie. Festivalul lalelelor din Amsterdam, care durează o lună, are ca scop să asigure culoare în tot orașul fapt ce poate fi completat cu excursii în afara capitalei, la Grădinile Keukenhof și la câmpurile comerciale de lalele de pe Bollenstreek.

Indiferent dacă florile sunt timpurii sau târzii, este o lună în care localnicii redescoperă bucuriile parcurilor și ale bărcilor de pe canale. Iar dacă aveți în garderobă un obiect portocaliu pe care nu-l porți niciodată, ia-l în bagaj pentru 27 aprilie, de Ziua Regelui, când în țară se organizează târguri și petreceri în toată regula.

Liguria, Italia

Cinque Terre
Cinque Terre

Cu doar cinci sate de pe malul mării, în ceea ce italienii numesc Cinque Terre, această porțiune de vis de pe Riviera italiană se poate umple foarte ușor de vizitatori în sezonul turistic. Vizitează Liguria mai degrabă acum decât în timpul verii, pentru a uniformiza povara acestor grămezi de case colorate, cocoțate abrupt, precum și a drumurilor sinuoase și a traseelor de plimbare care le leagă.

Micile hoteluri locale ar trebui să fie deschise și, deși ploile din aprilie în Italia sunt destul de frecvente, zilele de soare blând care intervin fac drumețiile mai puțin obositoaare în parcul național din zonă. Regiunea Liguria, în formă de semilună, devine treptat mai însorită pe măsură ce te îndrepți spre vest, spre orașele istorice de stațiune, cum ar fi San Remo.

Istanbul, Turcia

Istanbul
Istanbul

Înainte ca lalelele să devină un stereotip olandez, ele au fost o specialitate turcească – perioada lalelelor din anii 1720 a fost o epocă deosebit de bogată în arta și arhitectura otomană, iar florile sunt astăzi un simbol național apreciat.

CITEȘTE ȘI  7 orașe europene perfecte pentru femeile care călătoresc singure

Festivalul lalelelor din Istanbul are loc pe tot parcursul lunii aprilie și (într-un sezon normal) vei putea vedea parcurile și grădinile din acest oraș pline de culoare. Temperaturile de aproape 20 de grade readuc mesele în fața cafenelelor și, în general, este o perioadă plăcută pentru a explora Istanbulul înainte ca numărul vizitatorilor să crească doar 2-3 săptămâni mai târziu.

Printre multele locuri de vizitat în Istanbul, cartierul Sultanahmet găzduiește Palatul Topkapi și alte obiective turistice de top, precum și cele mai extinse spații verzi din centrul orașului.

Singapore

Gardens By The Bay
Gardens By The Bay

În Singapore, oraș tropical, căldura este garantată pe tot parcursul anului, însă cele două anotimpuri musonice au niște argumente.

Mergi în aprilie și vei beneficia atât de prețurile sezonului uscat, cât și de cele ale pre-sezonului, ceea ce înseamnă că vei avea o experiență mult mai accesibilă și mai plăcută.

Printre lucrurile pe care trebuie să le bifezi se numără o plimbare nocturnă prin Gardens by the Bay, un tur culinar și cultural al Kampong Glam, cartierul musulman din Singapore, și o zi de plajă pe insula Sentosa. De asemenea, ceea ce face din această destinație o destinație de top sunt piețele hawker, delicios de ieftine, dar și unele dintre cele mai bune baruri din lume.

Ibiza, Spania

Ibiza
Ibiza

Milioane de oameni vin pe această insulă din Baleare între lunile mai și octombrie pentru unele dintre cele mai bune petreceri din lume. Dar, ocupați cu spectacolele ireale de la Hï Ibiza și luminile strălucitoare de la Pacha, mulți vizitatori ratează farmecul autentic al insulei Ibiza.

Cu toate acestea, viziteaz-o cu câteva săptămâni înainte de deschiderea mega-cluburilor și descoperă o cu totul altă față a insulei albe. Verifică din timp pentru a vedea ce localuri și hoteluri sunt deschise; în aprilie există deja viață în orașul vechi și în zone precum Santa Eulalia. Pentru cea mai autentică evadare din Ibiza, îndreaptă-te spre nord – este mult mai liniștit decât sudul insulei, cu peisaje accidentate și plaje ascunse departe de aglomerație.

Foto: Canva Photo