Franța, o țară cunoscută pentru bucătăria rafinată, modă, cultură și istorie, are norocul de a avea între granițele ei unele dintre cele mai frumoase locuri de pe pământ. Fie că este vorba de orașe pitorești, de orașe de coastă scăldate de soare sau de relaxatele zone rurale, Franța abundă în destinații care captivează imaginația oricărui călător. Un loc în care poți da peste giuvaieruri ascunse în timp ce te plimbi pe străzi pietruite, te poți minuna de splendoarea unor repere celebre sau pur și simplu te poți relaxa în liniștea unui peisaj aparent neatins.

Vizitarea Franței este o invitație pentru a face cunoștință cu un amestec seducător de frumusețe naturală, istorie bogată și alură contemporană. Priveliștile panoramice de pe Riviera Franceză? Castelele de vis de pe Valea Loarei? Peisajul urban vibrant al Parisului? Cele mai frumoase și fotogenice locuri din Franța au adesea propriul mod de a lăsa o amprentă de neșters în memoria oricui.

Menton

Menton

Unul dintre cele mai bune locuri în care să te îndrăgostești de Riviera Franceză este Menton, cunoscut drept „Perla Franței”. Situat la granița franco-italiană, acest oraș te va duce cu gândul la vremurile de dinainte, cu portul său încântător și clădirile în culori pastelate.

Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Este un miraj? Nu, este Mont Saint-Michel! Această abație insulară, situată la granița dintre Normandia și Bretania, este de secole un loc de pelerinaj creștin. În timpul refluxului, golful vast se transformă într-o mlaștină, dar pentru priveliști cu adevărat spectaculoase ale reflexiei insulei, trebuie să ajungi în timpul fluxului.

CITEȘTE ȘI  5 situri din Grecia, aflate în Patrimoniul UNESCO

Etretat

Etretat

Gândește-te la stâncile de cretă albă și la arcadele naturale din Etretat ca la răspunsul Franței la stâncile britanice din Dover. Oraș de la malul mării din Normandia, Etretat a atras pictori impresioniști precum Eugene Boudin, Gustave Courbet și Claude Monet.

Carcassonne

Carcassonne

Datând din epoca preromană, orașul fortificat Carcassonne din sudul Franței te îndeamnă să faci o incursiune printr-un basm. Orașul este înconjurat de aproape trei kilometri de ziduri și 52 de turnuri masive, cu pasaje interioare și alei perfecte pentru plimbări pe îndelete.

Corsica

Corsica

Va trebui să părăsești Franța continentală pentru a vedea această insulă accidentată din Marea Mediterană. Cu o gamă uimitoare de peisaje și o cultură proprie, Corsica este cunoscută ca locul de naștere al lui Napoleon, dar o vizită pe meleagurile ei depășește imaginația turistului obișnuit.

Riquewihr

Riquewihr

După ce ai văzut centrele alsaciene Strasbourg și Colmar, mergi la Riquewihr, clasificat drept unul dintre cele mai frumoase sate din Franța. Acest oraș de pe Ruta vinului alsacian este cunoscut pentru casele cu bârne de lemn, străzile pietruite și pentru Rieslingul excepțional.

Defileul Verdon

Verdon

Provence nu înseamnă doar câmpuri de lavandă și orașe fermecătoare. Defileul Verdon este una dintre minunile naturale pe care trebuie să le vezi neapărat în Franța, fiind cunoscut ca Marele Canion al Europei. De-a lungul a milioane de ani, topirea gheții din Alpi a creat defileuri superbe, care sunt explorate cel mai bine cu caiacul.

Annecy

Annecy

Considerat de mulți cea mai frumoasă localitate din Franța, acest orășel lacustru aflat în Alpii francezi este pur și simplu fermecător. Munții acoperiți de zăpadă, un lac cristalin, arhitectura veche și canalele frumoase sunt doar câteva motive pentru a vizita Annecy.

CITEȘTE ȘI  Istoria și arhitectura Cartierului Gotic din Barcelona

Reims

Reims

Capitala regiunii Champagne, Reims, este un oraș ce are în spate o istorie de mii de ani. Cândva locul unde erau încoronați regii Franței, Reims a devenit recunoscut la nivel internațional pentru producția de șampanie.

Dinan

Dinan

Vizitatorii se adună la Dinan, un superb loc din Bretania, pentru satul său medieval perfect conservat. Scăpate în mare parte de distrugerile celui de-al Doilea Război Mondial, multe dintre clădirile din Dinan din secolul al XIII-lea au rămas conservate precum în urmăcu sute de ani. Dinan este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru a mânca celebrele clătite franțuzești.

Foto: Canva Photos

Citește și: Cele mai frumoase castele din Franța