Știm cu toții că există cluburi de noapte în care pare aproape imposibil să intri: cozi interminabile la intrare și bodyguarzi care îți caută nod în papură înainte de a te lăsa să te distrezi. Am văzut scenele astea prin filme, iar ele au echivalent și în realitate. Totuși, în unele cluburi chiar este imposibil să intri: vorbim despre un proces care constă în cereri și formulare de înscriere, comitete de admitere, uși secrete, coduri vestimentare stricte, reguli împotriva folosirii telefoanelor mobile și nu în cele din urmă, cotizații anuale uriașe.

Pe bune! Din luxul Dubaiului la străduțele retrase ale Londrei iată câteva dintre cele mai exclusiviste cluburi ale lumii, în care este mai greu să intri ca în Fort Knox.

Cercle de Lorraine (Bruxelles)

Club van Lotharingen
Foto: eventonline.be

Acest club de gentlemeni este una dintre locațiile preferate ale liderilor lumii afacerilor, politicii și mediului academic. Luând în considerare numărul de activități disponibile la Cercle de Lorraine (sau Club van Lotharingen, cum i se mai spune), precum navigatul și golful, dar și abundența de trabucuri de top oferite membrilor, lista oamenilor de elită mai sus amintită începe să capete sens. Pentru a desfășura cum se cuvine o seară condimentată cu aroma trabucurilor fine, în cadrul acestui club ai la dispoziție o superbă cramă unde membrii își pot păstra (și savura) cele mai bune vinuri în condiții sigure și optime.

Silencio (Paris)

silencio
Foto: mindyramaker.com

Spre deosebire de alte cluburi europene care aleg să primească doar figuri cunoscute în business sau figuri din familiile regale, acest club a ales contrariul: tinerii pasionați de artă și de frumos. Destinat să ofere un mediu creativ pentru oaspeții săi, Silencio găzduiește numeroase petreceri exclusiviste, discuții despre cultură și ecranizări speciale. Este, cu siguranță, un loc perfect pentru artiști și stimularea lor creativă sau socială. Mai ales că se află nu departe de palatul și grădinile Tuileries.

39 Monte Carlo (Monaco)

39 monte carlo
Foto: forevermogul.com

Înființat de un jucător profesionist de rugby, acest club privat pentru sportivi este destinația de top a clasei sociale de vârf din principatul Monaco. În cadrul clubului 39 Monte Carlo, membrii se bucură de facilități de top, tratamente de înfrumusețare și meniuri nutritive atent selectate. Pentru a deveni membru, ai nevoie de recomandarea unui membru existent al clubului sau te poți înscrie prin intermediul formularului de contact. O sarcină deloc ușoară, însă.

The Club at The Ivy (Londra)

the ivy
Foto: via Pinterest

Pentru a deveni membru al acestui club exclusivist situat în cartierul West End din Londra ai în mod obligatoriu nevoie de invitație. The Ivy a luat naștere în anul 2008, ca extindere a restaurantului cu același nume, pe ultimele trei etaje ale clădirii. Lista sa de membri atent selectați este plină cu actori, producători și scriitori londonezi consacrați.

CORE (Manhattan)

the core
Foto: businessinsider.com

The CORE este un club a cărui faimă e dată de determinarea cu care se concentrează pe latura cotidiană a vieții membrilor săi. Clubul colaborează cu diferite evenimente culturale, profitând de numeroase oportunități pentru a îmbunătăți experiența generală de zi cu zi a membrilor săi, atât pe propriul teren, cât și în afara acestuia. Astfel, membrii nu numai că se pot bucura de mese luxoase, saloane de înfrumusețare și alte servicii aferente, dar pot lua parte și la evenimente speciale organizate în afara clubului: spectacole de teatru și muzicale, excursii cu iahtul și sejururi private speciale în unele dintre cele mai frumoase destinații din lume.

Capital Club (Dubai)

Capital Club
Foto: iacworldwide.com

Acesta este locul pe care oamenii de afaceri din Dubai îl pot numi „paradisul relaxării”. Accesul în incinta clubului Capital se face pe bază de invitație, iar verificarea candidaturii poate dura până la două luni, timp în care comitetul de „primire” analizează situația financiară a aplicantului. Și totuși, acest club nu se bazează exclusiv pe facilitățile de lux, ci pune accent în mod special pe puternica rețea de business creată în interiorul lui.

China Club (Berlin)

china club berlin
Foto: jagdfeld-design.com

Deși numele te poate induce în eroare, acest club este 100% nemțesc, având elemente cu specific chinezesc în facilitățile oferite membrilor: meniul, decorul etc. Elegantul China Club a fost creat pentru ca oamenii din înalta societate berlineză,  din zona culturii, politicii și afacerilor, să simtă că au la dispoziție o „casă departe de casă”: apartamente private, o bibliotecă, un bar și un restaurant. Aspiranții trebuie să fie propuși de cel puțin un membru existent, sau să fie susținut de comitetul de admitere al clubului.

Hurlingham Club (Londra)

Hurlingham Club
Foto: openhouselondon.open-city.org.uk

Hurlingham Club este atât de exclusivist încât durata de aprobare a cererii de înscriere poate dura până la 15 ani. În plus, pentru a deveni membru, ești nevoit să aștepți până ce unul dintre membrii existenți să renunțe la locul său sau să treacă în neființă. Altfel nu e deloc surprinzător să aflăm că, pe vremuri, Regele Edward al 7-lea obișnuia să ia parte la partide de vânătoare de…  pinguini ce aveau loc pe terenurile clubului. Clubul Hurlingham deține 42 de hectare de pământ, se află pe malul fluviului Tamisa și oferă membrilor, printre altele, terenuri de tenis, grădini întinse și un lan de ceai.

Club 1930 (Milano)

club 1930
Foto: fathomaway.com

În cazul Club 1930, pe lângă faptul că membrii se aleg pe bază de invitație, accesul este atât de exclusivist încât nici măcar nu ai cum să-i dibuiești intrarea pe vreo stradă din Milano. Și asta pentru că aceasta este ascunsă. Se zvonește că acesta este locul în care multe top-modele se relaxează după prezentările de modă în timpul Săptămânii Modei din Milano…

Club Metropolitan (Manhattan)

the metropolitan club new york
Foto: stillwelleventsnyc.com

Situat pe bulevardul Fifth Avenue din Manhattan, The Metropolitan a fost cunoscut la inaugurare sub numele de „Clubul Milionarilor”. Acest club exclusivist păstrează și astăzi un cod vestimentar strict, având în regulament o interdicție în legătură cu elementele moderne, telefoanele mobile și laptopurile fiind excluse în zonele comune. Membrii se bucură de 22 de camere de cazare, o pistă de bowling, crame cu vinuri exclusiviste, o cameră pentru fumători și o sală de mese.

Citește și: Cele mai scumpe case din lume