Accesorizarea unei ținute e un proces amuzant și creativ, însă uneori acesta trebuie să țină cont nu doar de fashion ci și de funcționalitate și necesități. Unul dintre lucrurile spre care putem să ne îndreptăm atenția în acest sens, mai ales dacă avem o natură ce trage cu ochiul spre gadgeturi și tehnologie, este alegerea purtării unui smartwatch.

Vestea bună este că pe piață există suficient de multe ceasuri inteligente, create special pentru femei, din care să selectăm. În plus, știm că există câteva elemente-cheie pe care o femeie le dorește de la ceasul ei inteligent. Unul dintre acestea este posibilitatea de a alege dintre diferite mărimi care să se potrivească la o încheietură mai mică. Ceasurile mari și groase pot reprezenta o declarație de stil, dar în același timp pot fi mai puțin confortabile, arătând grosier la încheietura unei femei.

Michael Kors
Foto: Michael Kors

Și, desigur, femeile aleg întotdeauna un model care să se potrivească perfect cu stilul lor vestimentar. Acesta poate fi unul sportiv sau, dimpotrivă, poate fi unul elegant. În acest sens, din nou… are balta pește: pe piață sunt multe smartwatch-uri sau smartwatch-uri hibride (device-uri care ascund tehnologia sub fațada unui ceas clasic), ce provin de la branduri de fashion sau de la branduri de tehnologie, disponibile în diverse forme, mărimi și culori.

În fine, dar nu în cele din urmă, femeile au în vedere și calitățile de sub carcasă, care includ soft-ul și aplicațiile. Unele ceasuri inteligente dispun de aplicații dedicate exclusiv femeilor, de la cele ce țin de fitness și sănătate la cele personale. În cele ce urmează am selectat câteva dintre cele mai bune smartwatch-uri pentru femei:

Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2
Samsung Galaxy Watch Active2 / Foto: Engadget.com

Galaxy Watch Active2 este cea mai recentă și cea mai bună iterație a unui smartwatch de fitness produs de Samsung. Un wearable Android, compatibil cu iOS, care dispune de senzori îmbunătățiți, de GPS încorporat și de mai multe variante în privința dimensiunilor.

Galaxy Watch Active2 e capabil să monitorizeze nu mai puțin de 39 de diferite activități de fitness, de la mersul pe bicicletă la canotaj și înot iar aplicația medicală a celor de la Samsung oferă inclusiv monitorizarea ciclului menstrual.

Ceasul vine într-o varietate de culori pentru ambele variante de mărime (40 și 44 mm), acest lucru fiind valabil și în privința curelelor, disponibile în versiuni de piele sau de plastic. Un alt avantaj este faptul că bateria lui Galaxy Watch Active2 se descarcă după câteva zile, fiind una dintre cele mai rezistente de pe piață.

Michael Kors Access Runway

Michael Kors Access Runway
Michael Kors Access Runway / Foto: superwatches.com

Uneori, când vrei un ceas nou, încerci să țintești către ambele aspecte: un foarte bun tracker al activității sportive, cu numeroase caracteristici și un aspect care nu se demodează niciodată. Michael Kors Access Runway le are pe ambele. Cu el, te bucuri de o viață a bateriei de 24 de ore la o singură încărcare, de GPS încorporat, monitorizare a activității fizice și a inimii, rezistență la apă (3 ATM), asistent Google, Google Pay și multe altele. Ceasul vine în mai multe variante de culori, inclusiv auriu, roz, negru, argintiu și rose gold. Un design frumos care te-ar putea face să crezi că acest ceas este doar pentru o iubitoare de fashion. Dar lucrurile nu stau doar așa.

Michael Kors Access Runway îți permite să-ți customizezi obiectivele de fitness, să vezi câte calorii ai ars și să-ți planifici rutele de alergare. Există o gamă largă de activități din care să alegi – aerobic, box, antrenamente pe circuit etc, iar unica problemă ar fi aceea că utilizatorii de iPhone-uri vor trebui să ruleze în background aplicația Wear OS pentru ca smartwatch-ul să rămână conectat sau ca să poată primi notificații.

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6
Apple Watch Series 6 / Foto:

La fel ca Seria 5, noul Apple Watch Seria 6 vine în două variante de mărime: 40 mm și 44 mm. Alăturarea dimensiunii de 40 mm cu grosimea de numai 10,74 mm este una dintre cele mai bune opțiuni pentru femeile care au o încheietură mică. Pe lângă asta, poți alege dintr-o multitudine de materiale: aluminiu, oțel inoxidabil, titaniu, după cum poți opta pentru un look albastru sau roșu. De asemenea, ai la dispoziție curele de silicon, de piele sau de inox, toate în multe versiuni de culoare. Ca să nu mai vorbim de faptul că există o piață de producători de curele pentru ceasurile Apple, fapt ce deschide drumul spre nesfârșite posibilități de customizare.

Apple Watch Seria 6 dispune de GPS și LTE pentru a efectua apeluri și a asculta muzică în streaming. Monitorizarea activității fizice e foarte precisă, oferind un nivel foarte detaliat, iar controlul e foarte prietenos, gama de exerciții fiind bogată. Ceasul este și antiacvatic, prin urmare îl poți păstra în piscină sau în valurile mării.

Monitorizarea sănătății este un alt aspect foarte important la cesurile Apple, care dispun de un senzor EKG și unul de oxigen care oferă informații adiționale despre activitatea inimii. Există și o aplicație pentru exercițiile de respirație, una de monitorizare a auzului și alta care monitorizează ciclul menstrual. Dacă poți trăi fără senzorii EKG și de oxigen, preferând să plătești mai puțini bani, poți opta pentru varianta Apple Watch SE, care vine în aceleași variante de dimensiuni.

Skagen Falster 3

Skagen Falster 3
Skagen Falster 3 / Foto: Reddit

Dacă ești în căutarea unui smartwatch cu adevărat bun, care să nu fie Apple sau Samsung, atunci îndreaptă-te către această a treia versiune de Skagen Falster, pentru că acesta e un ceas care arată foarte bine și vine la pachet cu multe caracteristici interesante.

În plus, Skagen, ca întotdeauna, e o alegere excelentă dacă abordezi un stil minimalist și simplu. Ceasul are o carcasă de oțel inoxidabil, la care e asortată o curea din piele sau metalică, după preferințe. Plus, desigur, o sumedenie de fețe pentru customizarea digitală. Are doar 11 mm grosime, fiind unul dintre cele mai subțiri smartwatch-uri de pe piață.

Skagen Falster 3 monitorizează activitatea fizică, e echipat cu senzor GPS și cu un foarte bun senzor ce monitorizează pulsul inimii. Este antiacvatic (3 ATM), fapt ce îl recomandă și pentru amatoarele de înot și oferă tot ceea ce are de oferit sistemul de operare Wear OS, inclusiv Google Pay, control al muzicii și notificări.

Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3
Fitbit Versa 3 / Foto: in.pcmag.com

Având un design similar cu Apple Watch Seria 6, Versa 3 e un smartwatch micuț, cu un cadran de 40 mm și o grosime de 12 mm, care vine în variante de culoare argintie, neagră și rose gold, laolaltă cu o varietate mare de culori în privința curelei.

Fitbit Versa 3 are un display AMOLED de 336×336 pixeli și dispune de un foarte precis sistem de monitorizare a activităților fizice, care mai de care mai diverse. Este un smartwatch subacvatic, rezistând la adâncimi de până la 50 m, are GPS încorporat și poți asculta muzică în timp ce alergi, din playlist-uri de la Pandora sau Deezer (acesta doar doar pentru utilizatorii din State).

Nici zona de sănătate nu este uitată, Fitbit Versa 3 are inclusiv aplicații ce monitorizează ciclul menstrual, exercițiile de respirație și… somnul. Mai mult, are integrat Fitbit Pay cât și Amazon Alexa, iar noul difuzor permite efectuarea de apeluri (cu condiția să ai telefonul alături) direct de pe ceas.

Citește și: Amatoare de shopping online? Atunci nu face aceste greșeli majore!