Dacă locuiești într-un apartament, e posibil să stai în dubiu atunci când vine vorba despre decizia de a adopta un prieten canin. Motivele se cunosc – acestea țin de adaptabilitatea câinelui la un spațiu mic, la vecini, ore de scos la plimbare ș.a.m.d. Cu toate acestea, există multe rase de câini care sunt pretabile pentru a fi crescute într-un apartament. Trebuie să te orientezi către o talie mică spre medie, dar și către una care să nu fie gălăgioasă și care să nu debordeze de energie. Iată 7 rase de câini perfecte pentru apartament:

Bichon Havanez

bichon havanez
Souri garantează că bichonii havanezi sunt cei mai cool câini de apartament

Bichonul Havanez, originar din Cuba, este unul dintre favoriții iubitorilor de câini, datorită temperamentului vesel și sociabil, a atitudinii jucăușe și a blândeței de care dă dovadă. El a fost crescut pentru a se adapta vieții de familie, e ascultător și loial. Are un nivel mediu de energie, însă nu este foarte zgomotos, în afara de momentele în care își dorește ceva și se exprimă în consecință. Trebuie plimbat în mod regulat (nu exagerat), se simte foarte bine în apartament și se adaptează la condițiile de viață care i se oferă, înțelegându-se excelent și cu copiii.

Cavalier King Charles

Cavalier King Charles
Foto: Life on White

Cavalierii sunt foarte simpatici și joviali, în același timp calmi și blânzi. Au un nivel mediu de energie, pe care și-l consumă prin plimbări zilnice și jocuri. Le place compania și nici nu latră prea mult, fiind deosebit de fericiți să stea cuminți pe canapea și să fie mângâiați.

Bichonul maltez

bichon maltez
Foto: David Clarine

Jucăuș, dar docil, bichonul maltez e un deliciu. Are nevoie doar de activitățile fizice de bază, care să includă o plimbare sau două. Nu e zgomotos, comparativ cu alți câini de talie mică și nimic nu adoră mai mult decât să-ți stea în poală și să-și arate afecțiunea.

Pudel

pudel
Foto: fanjanhua

Pudelul de toate taliile (toy, miniatură, standard) se adaptează foarte bine la viața în apartament. E un câine inteligent, cu un nivel de energie moderată spre mare. Așa se face că unii pudeli au nevoie de activități fizice mai intense pentru a-și consuma energia și a fi fericiți în apartament. Din fericire, pe de altă parte, sunt foarte disciplinați și ascultători, dacă au parte de un dresaj bun.

Shih Tzu

Shih Tzu
Foto: chaoss

Un câine mic, cu blană lungă, cu atitudine „regală”, dar foarte fericit, afectuos și jucăuș. Shih Tzu nu are nevoie de mai mult de o activitate fizică de bază și de un dresaj minimal. Are tendința de a se atașa foarte mult de persoana pe care o consideră favorită, însă, pe de altă parte, se relaxează fără probleme atunci când pleci de-acasă și îl lași singur în apartament.

Bulldog

Bulldog
Foto: ivanovgood

Bulldogii de talie medie au un nivel de energie moderat. Desigur, trebuie să și-o consume, prin plimbări obișnuite, însă bulldogilor nu le place să aibă o activitate intensă. În general, sunt câini loiali și joviali, care nu latră mult și care te vor deranja doar prin faptul că obișnuiesc să sforăie destul de des.

Basset Hound

basett
Foto: mariakbell

Basset-ul, acest câine cu picioare scurte care era folosit de francezi pentru vânătoarea la pas moderat, este cunoscut a fi „clovnul” lumii canine, fiind inteligent, sociabil, afectuos, loial și, totodată, independent. Adoră compania și are o energie de nivel moderat, care scade pe măsură ce înaintează în vârstă. Pentru el e suficientă o plimbare pe zi, în rest poate să-și petreacă timpul lenevind.

Ai nevoie de un produs cool pentru cățelul tău? Apelează la Urban Dog Mom! Și nu uita că adopția/achiziția unui animal de companie este, în primul rând, asumarea unei responsabilități. Un câine nu este o jucărie de care te poți debarasa, ci un prieten de care trebuie să ai grijă!

Citește și: Cum să te împrietenești cu calul