De ce nu la delfinariu? Pentru că, în principiu, nu e ok să chinuim animalele în cuști sau acvarii și pentru că iubim natura și vrem să le vedem în mediul lor natural.

Mulți turiști ignoră acest atu al Europei, însă Bătrânul Continent este destinația perfectă pentru a observa delfini și chiar balene. Hai la o aventură pe apele albastre ale insulelor Azore, Tenerife sau ale Bretaniei în încercarea de a descoperi cele mai bune destinații din Europa pentru a urmări delfinii și balenele!

1 Insulele Azore, Portugalia

balene azore
Foto: portugalholidays4u.com

Probabil nu știai, însă Insulele Azore reprezintă unul dintre cele mai mari sanctuare pentru balene din lume. În acest Paradis de pe Pământ poți descoperi și vedea cu ochii tăi inclusiv specii rare de balene. Rezervă-ți o cameră de hotel în Azore (prețurile nu sunt mari) și aruncă o privire și la celelalte activități pe care le poți face aici – un safari sau turul uimitoarei Lagoa do Fogo.

2 Madeira, Portugalia

madeira delfini
Foto: thisismadeiraisland.com

Insula Madeira este, la rândul ei, o altă variantă de Paradis portughez, o destinație perfectă pentru iubitorii de natură, drumeții, cumpărături și gastronomie, care-și uimește vizitatorii cu o bogată selecție de hoteluri cu prețuri accesibile și activități atractive: excursii cu diverse ambarcațiuni pentru a vedea delfinii și balenele sau plimbări la levade, în mijlocul naturii protejate și neexploatate.

3 Algarve, Portugalia

delfini algarve
Foto: dreamwavealgarve.com

Algarve – aflată în sud-vestul Portugaliei – este una dintre cele mai frumoase regiuni din Europa. Mulți călători și turiști aflați în căutarea soarelui o cunosc foarte bine. Dar această destinație nu este Paradisul doar pentru cei care își doresc doar relaxare, soare și odihnă, ci reprezintă locația perfecta și pentru iubitorii de natură. Vino să admiri delfinii care se zbenguie de-a lungul coastelor din Algarve, făcând o excursie cu barca de o zi, în timpul căreia superbele mamifere îți vor aduce bunădispoziția și zâmbetul pe buze.

4 Tenerife, Spania

delfini tenerife
Foto: xploretenerife.com

În câteva cuvinte, Tenerife este cea mai mare insulă dintre Insulele Canare – o destinație însorită pe tot parcursul anului, cu peste 1.800 de hoteluri, apartamente și case de vacanță la prețuri foarte accesibile. Piscine îmbietoare, cer albastru, vulcani, dar și… delfini și balene! Alege Tenerife pentru o vacanță spaniolă de vis și nu uita să rezervi o mini-croazieră pentru a admira frumoasele mamifere.

5 Mont Saint Michel, Franța

mont st michel delfini
Foto via Pinterest

Mont Saint-Michel nu este doar „al doilea cel mai vizitat monument din Franța” (după Turnul Eiffel), ci este, de asemenea, un sanctuar pentru delfinii care se bucură de apele golfului în care se află. Aceștia sunt cei care aduc zâmbetele pe fețele localnicilor Normandiei, dar și ale turiștilor deopotrivă.

6 Ouessant, Franța

Ouessant
Foto: Richard A.Lopez

Bretania este una dintre cele mai frumoase și neexploatate regiuni din Franța. Locuitorii sunt foarte prietenoși, iar cultura și gastronomia regiunii sunt remarcabile. Bretania este o destinație autentică, perfectă pentru iubitorii de natură, iar bărcile care leagă continentul de Insula Ouessant sunt deseori „escortate” de foci și delfini, un lucru foarte interesant pentru privitori.

7 Islanda

balene islanda
Foto: Peter Reffi

Islanda este cunoscută ca fiind una dintre cele mai incitante destinații europene, care dispune de  o natură neexplorată, ce așteaptă să fie descoperită. Apele ce scaldă coastele Islandei găzduiesc mai mult de 20 de specii diferite de balene, inclusiv binecunoscutul „cașalot”, care a inspirat celebrul roman „Moby Dick”.

8 Tarifa, Spania

delfini tarifa
Foto: tripkay.com

Printre bucuriile pe care le poți avea într-o vacanță de vis în Tarifa (regiunea Andaluzia) se poate număra excursia în timpul căreia să admiri nu mai puțin de șapte specii diferite de delfini și balene. De altfel, se cunoaște faptul că Tarifa este una dintre cele mai cunoscute destinații europene pentru observarea delfinilor și a balenelor – localitatea aflându-se în cel mai sudic punct al Peninsulei Iberice.

Citește și: 8 locuri izolate în care te poți bucura de liniște