Februarie este o lună care oferă un amestec unic de experiențe de călătorie, de la peisaje acoperite de zăpadă la festivaluri culturale interesante și escapade pe plaje fierbinți. Este o perioadă ideală pentru călătorii care doresc să îmbrățișeze farmecul de final al iernii sau să evadeze în zone mai însorite. Fie că ești un fan al activităților în aer liber, un pasionat de cultură sau pur și simplu ai nevoie de un refugiu liniștit, luna februarie propune o serie de destinații care se adresează oricărui tip de călător sau turist. Hai să vedem câteva dintre cele mai bune destinații de vizitat în februarie:

Koh Samui, Thailanda

Koh Samui
Koh Samui

Koh Samui și insulele învecinate din sudul Golfului Thailandei sunt cel mai secetoase în februarie, după un sezon umed scurt, dar intens, între lunile octombrie și decembrie. Vei descoperi unele dintre cele mai mari petreceri „full moon” pe insula Koh Pha-ngan, în timp ce nord-estul acestei insule acoperite de junglă este mai liniștit, la fel ca și Koh Tao, vecina mai mică din nord, mai bună pentru scufundări și snorkelling. Koh Samui însăși este o poartă de acces către ambele și a doua insulă ca mărime din Thailanda, după Phuket, astfel că există o mare varietate de plaje, activități și hoteluri.

Maldive

Maldive
Maldive

Cele aproape 1.200 de insule tropicale din Maldive cunosc cea mai secetoasă lună în februarie. Acestea sunt grupate în 26 de atoli care se află într-o buclă alungită, ca niște perle într-un colier, suspendate în mijlocul Oceanului Indian. Rechinii balenă tind să se mute în atolii estici în jurul lunii decembrie și să se întoarcă din nou spre vest în luna mai, dar în atolul Ari, în partea vestică, acești giganți blânzi pot fi observați pe tot parcursul anului, iar luna martie este o perioadă excelentă pentru pentru scufundări, în general, și sezonul de vârf pentru evadări pe plajele cu nisip alb. Bine plasat pentru observarea rechinilor balenă și a razelor manta, Lux South Ari Atoll are vile deasupra apei și bungalouri  cu acoperiș de paie pe o insulă lungă de 1,5 km, plus opt restaurante și o mulțime de opțiuni pentru familii.

CITEȘTE ȘI  Cele mai scumpe camere de hotel din lume

Luxor, Egipt

Luxor
Luxor

Iarna în Egipt presupune să împachetezi ceva mai călduros pentru a purta afară seara. Temperaturile estivale depășesc în mod regulat 40C, așa că, dacă ai în vedere mai degrabă templele și piramidele decât scufundările în Marea Roșie, mergi în februarie pentru condiții plăcute sub soarele deșertului. Răsplata este cu atât mai mare cu cât înaintezi mai mult pe Nil, iar în Luxor (precipitații anuale: mai puțin de 1 mm) vei găsi o concentrație remarcabilă de situri istorice în interiorul și în jurul uneia dintre capitalele Egiptului antic. Februarie este momentul potrivit pentru a explora Valea Regilor fără să te simți la fel de uscat ca și mumiile pe care mormintele sale pictate le conțineau cândva. Cu vedere spre Nil, Sofitel Winter Palace este o bucată de istorie impresionantă a Luxorului, construit în 1886 și vizitat de Agatha Christie, Winston Churchill și sponsorul expediției Tutankhamon, Lord Carnarvon.

Dubai

Dubai
Dubai

Dubai în februarie este un spectacol orbitor de modernitate și frumusețe. Cu o vreme blândă și plăcută, acesta este momentul ideal pentru a explora acest oraș opulent. Coloana emblematică a orașului strălucește sub cerul albastru senin, în timp ce soarele cald te invită să te bucuri de activități în aer liber. Plimbă-te de-a lungul plajelor imaculate, cum ar fi Jumeirah Beach, sau fă un safari în deșert pentru a cunoaște peisajul uimitor al Arabiei. Luna februarie găzduiește Festivalul de cumpărături din Dubai, transformând orașul într-un paradis al amatorilor de shopping, cu reduceri extravagante și divertisment.

Vizitează repere precum Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, și Palm Jumeirah, o minune artificială. Scena culinară variată din Dubai oferă preparate delicioase din bucătăria globală și poți lua masa în mijlocul unor priveliști uluitoare la restaurantele de pe terase. În februarie, Dubai îmbină perfect luxul, cultura și minunile naturale, creând o experiență de neuitat.

CITEȘTE ȘI  5 muzee de artă din Franța pe care trebuie să le vizitezi

Veneția, Italia

Venetia
Venetia

Timp de două săptămâni, în fiecare februarie, Veneția prinde viață pentru sezonul Carnavalului. În întregul oraș au loc evenimente gratuite (sau nu), de la concerte și opere la spectacole acrobatice și vânători de comori. În centrul acțiunii se află Piazza San Marco, unde au loc zilnic spectacole costumate. Pentru vizitatori, a intra în spiritul evenimentelor înseamnă să se îmbrace în costume elaborate și să poarte măști – ambele pot fi închiriate, însă așteaptă-te ca prețurile să fie piperate. Iar dacă intenționezi să participi la unul dintre baluri, planifică-ți asta cu mult timp înainte.

Valletta, Malta

Valletta

Săptămâna dinaintea Miercurea Cenușii aduce lumea în ceea ce este de altfel extrasezonul Maltei, pentru sărbătorile de carnaval din întreaga națiune insulară mediteraneană. Mică, dar bogată în atracții istorice, capitala Valletta este centrul acțiunii, cu care alegorice uriașe, cu figuri colorate și adesea satirice și dansatori în costume la fel de interesante. Alte festivități includ Carnavalul Nadur din Gozo, cu teme ceva mai macabre. Dincolo de veselia costumată, este o perioadă temperată în Malta, cu valori de aproximativ 10 grade Celsius; nu este chiar o vreme de plajă, dar este o alegere bună pentru a profita de soarele iernii în Europa.

Foto: Canva Photos