Din Bavaria în Zanzibar, lumea e plină de hoteluri unice, speciale și de-a dreptul ciudate. Iar dacă itinerariile te poartă în vreunul dintre locurile de mai jos, poate ai șansa – întâmplător sau nu – să te cazezi măcar pentru o noapte într-unul dintre cele mai bizare hoteluri din lume:

Sand Hotel, din Weymouth Beach, Anglia

Sand Hotel on Weymouth Beach

Vorbim despre unul dintre cele mai efemerice stabilimente ale lumii: hotelul de nisip din Weymouth Beach, Anglia. Locul e considerat un paradis pentru creatorii de castele de nisip, sculpturile de pe plaja Weymouth fiind cunoscute în întreaga lume. Pe lângă acestea, hotelul ridicat de o întreagă echipă, a fost construit din 1000 de tone de nisip, care s-au „dus” nu doar în „zidurile” hotelului ci și în turnulețe și ornamente.

Hotelul avea o singură cameră, cu paturi de nisip, plus o zonă de relaxare completă, de asemenea din nisip. Sand Hotel oferea posibilitatea petrecerii unei nopți sub stele, cu vedere la mare, pentru suma modică de 10 lire pe noapte. Unica problemă era reprezentată de faptul că nu s-a luat în calcul construirea unei toalete, deci… înnoptai pe riscul tău. De ce vorbim la trecut? Pentru că, desigur, hotelul de nisip a fost disponibil până la prima ploaie consistentă.

Hotelul de sare din Bolivia Luna Salada

Bolivia Luna Salada

Toate zidurile acestui hotel din Bolivia sunt făcute din blocuri de sare, însăși podeaua fiind împânzită cu cristale de sare. Pentru construcția lui s-au utilizat circa un milion de bucăți de sare, inclusiv la mobilă și tavane.

Aflat pe un deal în satul Colchani, de unde oferă priveliști minunate asupra celebrului deșert de sare Uyuni, din apropiere, Hotel Luna Salada e unic în lume și oferă un singur lucru: relaxare în… sare. Pentru 150 de dolari pe noapte, ai la dispoziție facilitățile hotelului, care includ o piscină sărată și o saună.

Manta Underwater Room, Zanzibar

Manta Underwater

Ei, da! Iată un „hotel” care întrece orice idee de unicitate și exclusivitate. În largul coastelor Tanzaniei există un dormitor sub apă! Hotelul cu o cameră se numește Manta Resort și e construit pe trei nivele. Poți sta pe acoperiș, la soare, sau în dormitor, sub apele cristaline ale Oceanului Indian.

Noaptea te înconjoară lămpi plutitoare, care creează o atmosferă magică. În același timp, luminile calde atrag caracatițele pe care le poți admira din pat, înainte de a adormi. Nu știm dacă Vali Vijelie s-a cazat aici când și-a făcut vacanța în Zanzibar, dar știm că o noapte la Manta Resort costă în jur de 1200 de dolari.

Waldseilgarten Höllschlucht, Bavaria, Germania

Waldseilgarten-Hollschlucht

Nu te chinui să pronunți numele acestui „hotel”. Important e să reții că, dacă ești un mare iubitor de natură și, mai ales, nu ai rău de înălțime, poți petrece noaptea sub cerul liber, cocoțat în copaci… undeva în Bavaria.

De fapt, e vorba de un soi de corturi suspendate de ramurile unor copaci cu ajutorul unei frânghii după ce, în prealabil, ai făcut un mini-curs de cățărare. Apoi, de sus, ai acces la priveliștile încântătoare ale munților Pfronten. Nu te costă „decât” 300 de dolari pe noapte, dar, să recunoaștem, „cazarea” nu e doar plină de adrenalină ci și de-a dreptul romantică.

Montana Magica Lodge, în Huilo Huilo, Chile

Montana Magica Lodge

Acest hotel din Rezervația Huilo Huilo, aflată în Patagonia, este mai degrabă cunoscut sub numele Magic Muntain Hotel. Aici, viața se desfășoară ca în romanul Lord of the Rings: pe un deal plin de vegetație. Hotelul e construit sub formă de munte, fiind accesibil grație unui pod suspendat, și este înconjurat de o pădure deasă. O cascadă se revarsă din vârful „muntelui”, dar lucrul cel mai de apreciat este faptul că întreg locul e amenajat din materiale de calitate, sustenabile, în deplină armonie cu natura și cu magia pădurii.

Pentru o noapte la Montana Magica Lodge trebuie să plătești echivalentul a 215 dolari. Hotelul este vizat nu doar de către eco-turiști ci și de către călătorii aventurieri din întreaga lume.

Giraffe Manor Hotel, Kenya

Giraffe Manor Hotel

Un hotel cu animale sălbatice îmblânzite nu se poate afla decât în Kenya. Și nicăieri în altă parte nu poți face cunoștință atât de bine cu girafele. Încă de la primele ore ale dimineții, aceste creaturi cu gâturi lungi își fac apariția în preajma hotelului, deoarece știu că aici li se oferă mâncare.

La fiecare mic dejun al oaspeților, girafele au propriul lor mic dejun, amplasat la ferestrele și ușile hotelului. Acest lucru permite ca între vizitatori și girafe să se creeze o interacțiune cât se poate de apropiată: le poți mângâia, fotografia și chiar te poți pricopsi cu un celebru sărut de girafă. Prețurile variază, în funcție de sezon, dar oricând te-ai duce, așteaptă-te să plătești foarte mult pentru o noapte de cazare.

Kakslauttanen Hotel, Laponia, Finlanda

Kakslauttanen Hotel

Hotelul Kakslauttanen este cunoscut drept un sat de igluuri, din Finlanda, în care vii să te bucuri de cea mai autentică iarnă polară, cu luminile Nordului incluse (dacă ai noroc). Unele dintre igluri dispun de piscină în aer liber, dar toate au pereții de sticlă, permițându-ți să vezi cerul înstelat din confortul propriului pat.

La fața locului sunt disponibile tururi cu sănii trase de câini husky, iar prețul pe noapte pentru un iglu pornește de la 200 de dolari.

Sala Silvermine, Suedia

Sala Silvermine

Un apartament într-o mină de argint. La circa 120 km vest de Stockholm se află Silvermine Underground Lounge, probabil hotelul aflat la cea mai mare adâncime din lume. Pe scurt, ceea ce a fost cândva o mină de argint, s-a transformat într-un hotel aflat la 155 m sub pământ.

Recomandarea este să-ți iei haine groase dacă vrei să înnoptezi aici, fiindcă temperatura în camerele hotelului nu depășește trei grade. Nu vei avea semnal la telefon, dar, stai fără grijă, există rețea wifi, cu ajutorul căreia te afli în permanent contact cu suprafața. Hotelul e deschis tot timpul anului, iar prețurile încep de la 430 de euro.

Citește și: 7 locuri bizare în care ți-ai dori să ajungi