Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare și, de asemenea, insula cu cel mai mare număr de vizitatori din arhipelag. Acest lucru se datorează diversității peisajelor și  activităților propuse turiștilor, deoarece Tenerife are ceva de oferit pentru fiecare tip de oaspete, de la vremea superbă pe tot parcursul anului, până la petrecerile memorabile și competițiile sportive.

Chiar dacă vizitezi Tenerife iarna, în încercarea de a fugi de temperaturile scăzute, sau, inițial, având în gând doar plajele minunate, ideea e să petreci ceva timp explorând insula și descoperind numeroasele atracții naturale și frumoasele orașe tradiționale, unde poți gusta cultura locală, arhitectura și, evident, la modul propriu, gastronomia locală. Iată ce să faci și ce să vezi în Tenerife:

Stâncile Los Gigantes

los gigantes
Foto: via booking.com

Când ajungi în Tenerife, nu rata oportunitatea de a vedea stâncile Los Gigantes sau Acantilados de Los Gigantes, așa cum li se spune în spaniolă. Poți petrece timp de calitate pe plajă (Playa Los Guios), dar dacă vrei să te bucuri de una dintre cele mai bune priveliști ale stâncilor, ar trebui să te îndrepți  spre Mirador de Archipenque (acesta este locul perfect pentru a privi apusul, deoarece oferă o vedere de top către La Gomera, insula vecină).

Din portul de agrement Los Gigantes există și opțiunea de a face excursii cu barca, o asemenea croazieră fiind una dintre cele mai populare activități din această parte a insulei  Tenerife.

Parcul Siam

siam park
Foto via blooloop.com

Celebrul Parc Siam a fost desemnat doi ani consecutivi cel mai bun parc acvatic din lume. Poți vizita acest paradis al apelor în orice moment al anului, deoarece piscinele sunt încălzite la o confortabilă temperatură de 24 de grade. Dacă ajungi în Tenerife iarna, vei descoperi că parcul este mult mai puțin aglomerat decât în plin sezon estival; cu toate acestea alege o zi însorită (lucru deloc dificil în Tenerife).

Vizitează capitala: Santa Cruz de Tenerife

santa cruz de tenerife
Foto: Anita_Bonita

Dacă în mod nefericit ai parte de o zi înnorată în sud și nu știi ce să faci în afară de a sta la  piscină, o idee este să vizitezi capitala insulei – Santa Cruz de Tenerife. Vei găsi multe obiective interesante de văzut, la care se adaugă excelente oportunități de shopping (ca sugestie, singurul Primark de pe insulă este situat în centrul comercial Meridiano).

Masca, satul ascuns

masca tenerife
Foto: Flavio Vallenari

Masca este un sat pitoresc, așezare înființată de către localnicii care se ascundeau când erau atacați de pirați. Dacă ai o mașină închiriată, poți ajunge acolo de unul singur, dar ar fi bine să o faci cât mai devreme, fiindcă pe parcursul zilei se aglomerează.

Priveliștile sunt spectaculoase și aici vei descoperi un restaurant cu „vedere”, unde ar trebui să ajungi  chiar și numai pentru a savura o ceașcă de cafea, împreună cu peisajul.

Garachico, poate cel mai fermecător oraș din Tenerife

Garachico
Foto: tupungato

O vizită în Garachico este ca o întoarcere în timp: acest orășel are o istorie destul de întunecată, fiind distrus de două ori de erupțiile vulcanice.

Colindă-i străzile înguste, mănâncă o înghețată pe malul mării și, dacă-l vizitezi în lunile de vară, scufundă-te în piscinele naturale. Piscinele naturale din Garachico reprezintă, de fapt, o atracție populară din Tenerife nu doar pentru turiști, ci și pentru localnici, prin urmare locul e foarte aglomerat în special în zilele fierbinți de weekend din iulie și august.

Descoperă uimitorul parc rural Anaga

parcul anaga
Foto: Charles03

Pădurea Anaga este unul dintre locurile magice de pe insula Tenerife, cu laurii și plajele lui  sălbatice, între acestea din urmă distingându-se playa Benijo. Dacă ai închiriat o mașină, nu rata o excursie de o zi în această parte a insulei, deoarece aici vei avea multe motive de bucurie și încântare. Verifică prognoza meteo înainte de a face călătoria, deoarece uneori, îndeosebi în lunile de iarnă, vremea poate fi schimbătoare.

Fă o excursie de observare a balenelor și a delfinilor

balene tenerife
Foto: surflifetenerife.com

Nicio vacanță în Tenerife nu ar fi completă fără o excursie cu barca în care poți admira delfini și balene în habitatul lor natural. Apele dintre Tenerife și La Gomera sunt ideale pentru a observa aceste maiestuoase mamifere, iar croaziera durează 3 ore și include băuturi nelimitate, șampanie, gustări și preluare de la hotel.

San Cristobal de la Laguna

San Cristobal de la Laguna
Foto: Karol Kozlowski

Orașul San Cristobal de la Laguna face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO și merită să-i acorzi cel puțin câteva ore în care să te plimbi și să admiri remarcabilele clădiri. Dacă ești în vacanță cu copiii, o variantă este să vizitezi Muzeul Științei și Cosmosului și Muzeul de Istorie și Antropologie.

Citește și: 10 insule spectaculoase ale lumii