Singapore este un oraș-stat plin până la refuz de atracții impresionante, care oferă activități interesante și o mulțime de excursii de o zi pentru toată lumea. Acest mic stat insular este, de asemenea, un tărâm al contrastelor; Chinatown și Little India, ambele centre gastronomice și de cumpărături de sine stătătoare, reprezintă incredibila diversitate etnică a țării. Dar iată câteva atracții turistice de top din Singapore:

Marina Bay Sands

Marina Bay Sands
Marina Bay Sands

Marina Bay Sands este un complex hotelier impresionant, care domină peisajul orașului cu cele trei turnuri înalte și piscina de tip infinity de pe acoperiș. Aici poți admira o priveliște panoramică asupra orașului, poți vizita muzeul de artă și știință, poți juca la cazinou sau poți face cumpărături în mall-ul luxos. Seara, poți asista la un impresionant spectacol de lumini și apă în fața hotelului.

Gardens by the Bay

Gardens By The Bay
Gardens By The Bay

Grădinile din Golf – Gardens by the Bay – sunt o adevărată oază de verdeață în mijlocul orașului, unde poți explora diferite ecosisteme și admira plante exotice. Cel mai cunoscut element al grădinilor sunt supercopacii, niște structuri metalice în formă de arbori, care au rol de a colecta apa de ploaie, de a genera energie solară și de a susține plantele care cresc pe ele.

Poți urca pe pasarela suspendată dintre supercopaci pentru a te bucura de o priveliște spectaculoasă și, de asemenea, poți vizita serele cu flori și plante tropicale, sau grădina cu sculpturi și fântâni.

Insula Sentosa

Sentosa
Sentosa

Insula Sentosa este locul ideal pentru distracție și relaxare, unde poți găsi o varietate de atracții și poți face o mulțime de activități pentru toate gusturile și vârstele. Ajungi pe insulă cu telecabina, care îți oferă o perspectivă unică asupra orașului și a mării, iar aici poți alege să te bronzezi pe plajele cu nisip fin, să te răcorești în parcul acvatic, să vizitezi acvariul cu peste 100.000 de viețuitoare marine, să te fotografiezi cu celebrități de ceară la Madame Tussauds, sau să te aventurezi în parcul tematic Universal Studios, unde să experimentezi atracții inspirate din filme celebre.

CITEȘTE ȘI  7 locuri unde poți admira aurora boreală

Little India

Little India
Little India

Little India este un cartier dinamic și colorat, unde iei pulsul culturii asiatice. Admiră templele hinduse și chinezești, biserica și moscheea, care conviețuiesc în armonie. Savurează preparate delicioase și foarte picante – curry, biryani sau dosa, la una dintre tarabele stradale. Fă cumpărături – suveniruri, bijuterii, mirodenii sau textile – în magazinele de pe străzile aglomerate. Și participă la festivaluri și evenimente culturale, cum ar fi Deepavali, Anul Nou Chinezesc sau Thaipusam, în funcție de perioada în care vizitezi Singapore.

Muzeul Național din Singapore

Muzeul Național
Muzeul Național

Galeria Națională de Artă este un muzeu dedicat artei contemporane din Singapore și din Asia de Sud-Est. Muzeul este situat în două clădiri istorice, fosta Curte Supremă și Primăria, care au fost renovate și conectate printr-o pasarelă de sticlă.

Aici poți admira peste 8.000 de opere de artă, care reflectă istoria, cultura și identitatea regiunii, vizitezi expoziții permanente sau temporare, participi la tururi ghidate sau ateliere interactive, sau te relaxezi într-una dintre cafenelele sau restaurantele muzeului.

Chinatown

Chunatown
Chunatown

Dacă ai vizitat vreodată China, cartierul Chinatown din Singapore te va aduce înapoi în această țară. De la micile magazine de tip „mama și tata” și mâncarea chinezească autentică până la strălucitoarele felinare roșii, în acest cartier există mult entuziasm și agitație. Vizitează Centrul Patrimoniului Chinezesc și impresionantul templu hindus Sri Mariamman.

Un alt templu care merită văzut este templul Buddha Tooth Relic. Dacă te trezești suficient de devreme (la 4 dimineața), poți auzi ceremonia matinală a tobelor.Sau poți prinde ceremonia de închidere, care are loc la ceas de seară.

CITEȘTE ȘI  Cele mai bune destinații de vizitat în luna ianuarie

În cartier au fost instalate indicatoare de patrimoniu în engleză, japoneză și chineză simplificată, astfel încât vizitatorii să poată înțelege mai bine semnificația zonei. Dar acest cartier nu este doar o mărturie a influenței chinezilor de-a lungul trecutului din Singapore ci și un cartier progresist (cu Wi-Fi gratuit pentru toți), care găzduiește zona la modă Ann Siang Hill, unde bistrourile pitorești și buticurile de lux sunt la ele acasă, ca în orice oraș occidental.

Aeroportul Jewel Ghangi

Aeroportul din Singapore
Aeroportul din Singapore

Adesea votat ca fiind cel mai bun aeroport din lume, Jewel Ghangi, cu înălțimea lui de 10 etaje, nu este un centru de transport obișnuit. De fapt, ar trebui să îl pui pe lista de locuri pe care trebuie să le vizitezi în Singapore, fiindcă este un spectacol în sine

Pe lângă cele peste 300 de magazine, cea mai cunoscută caracteristică a aeroportului este HSBC Rain Vortex, o cascadă interioară de 40 de metri înălțime, înconjurată de peste 2.000 de copaci. Fiecare dintre cele trei terminale ale aeroportului (toate conectate fără întreruperi) are, de asemenea, propria grădină. Există o grădină de cactuși în Terminalul 1; o grădină de floarea-soarelui în T2; și o foarte faimoasă grădină de fluturi în T3, care găzduiește peste 40 de specii de fluturi, o cascadă de șase metri în formă de grotă și o mulțime de plante cu flori.

Aeroportul adăpostește, de asemenea, două cinematografe, un colț de divertisment cu aparate jocuri vintage de tip arcade, un parc acoperit cu labirinturi de grădină și punți de vizionare uimitoare, precum și un tobogan înalt de 12 metri (adică patru etaje) pe care atât copiii, cât și adulții sunt bineveniți să îl folosească.

Foto: Canva Photos