Chiar daca originile broderiei se pierd undeva prin Epoca Fierului, China Antica pare sa se faca “vinovata” de ceea ce intelegem noi, astazi, prin broderie!

Aparuta din nevoia de “a semnala” fie statutul social, fie rangul, fie puterea de care se bucura o anumita persoana, broderia a devenit rapid o modalitate de a transmite mesaje simple si foarte clare prin intermediul unor simboluri incarcate cu diverse semnificatii.

Mai mult decat atat, datorita frumusetii pe care o aducea hainelor, broderia a devenit si un mijloc de exprimare vizuala a identitatii unei tari sau a unei regiuni anume.

Si, chiar daca in zilele noastre simbolistica se pierde cumva in umbrele trecutului, facand loc, cu precadere, esteticului, anul acesta este, fara nicun fel de indoiala, anul broderiei.

Primele indicii au aparut inca din toamna anului trecut, insa colectiile de Primavara / Vara 2017 si cele de Toamna 2017 abunda in piese care mai de care mai incarcate cu broderii extrem de colorate.
Fie ca vorbim despre bluze, fuste, pantaloni sau jeansi, despre jachete de piele sau denim, despre rochii de seara sau chiar despre pantofi, ghete, cizme si genti, totul se transforma intr-o adevarata opera de arta in care texturile, materialele si culorile se impletesc intr-o armonie perfecta.

Marile case de moda s-a intrecut insa in creativitate si au dus lucrurile si mai departe, propunand aplicatii de broderie 3D, un detaliu rafinat si exclusivist menit sa transforme o piesa vestimentara intr-o adevarata bijuterie!

Credite foto: WEB

CITEȘTE ȘI  Must have vara aceasta