Stilul personal nu inseamna sa urmezi trendurile de fashion cu ochii inchisi, ci sa alegi din noianul de propuneri sezoniere ceea ce ti se potriveste si poate sa comunice mai bine despre cine si ce esti tu cu adevarat. In mod evident, este ideal sa iti cunosti stilul sau macar sa fii precaut in alegeri atunci cand nu il stapanesti foarte bine, si asta pentru ca vrei sa creezi o impresie placuta, sa prezinti incredere si sa te folosesti de stilul vestimentar in avantajul tau. Iar culoarea potrivita alaturata unei piese vestimentare bine alese, poate sa faca minuni!

Iata cam ce efect au culorile asupra ta, dar si a celor din jur!

Rosul – atrage atentia, dar cateodata si emotiile negative precum agresivitatea, furia, stresul. Totodata, rosul inseamna incredere de sine, autoritate, pasiune, succes, dar si… sex appeal! Poarta-l doar atunci cand vrei si stii ca vei face senzatie!

Rozul – folosit atunci cand si cum trebuie, te poate imbraca superb! Dar, cand o femeie poarta prea mult roz… pentru prea mult timp, inseamna ca aceasta refuza sa accepte schimbarile aparute in viata sa si vrea sa se simta, in continuare, o fetita – un fel de Peter Pan… in fusta -, pe cand la barbati poate fi considerat un semn de incredere in propria persoana.

Oranjul – mai multe studii arata ca, cea mai putin placuta culoare este portocaliul, si asta pentru ca e asociat cu uniformele de puscarie, costumele de protectie ori semnele de avertizare. Este insa o culoare care te incarca pozitiv si iti da vitalitate! O piesa vestimentara in aceasta culoare poate fi o alegere inspirata! Sfat: stinge-i din intensitate cu putin alb!

Galbenul – se pare ca este o culoare placuta de cei care lucreaza in zona IT, este vibrant, optimist si cateodata semnaleaza imaturitatea, frica, ceva probleme cu sistemul digestiv ori cel nervos… dar, are o energie foarte buna! 😉

Arata bine alaturat aproape oricarei nuante de ten sau culori de par!

Verdele – este culoarea echilibrului si are un efect relaxant, dar nu inseamna ca iti rezolva problemele… Il aleg persoanele sensibile, care au nevoie de spatiu sau schimbari in viata.

Albastrul inchis – este un manifest de autoritate, putere.

Albastrul deschis – da liber la distractie, are efect calmant, linistitor.

Violetul – este asociat cu spiritualitatea, depresia si persoanele introvertite. Partea buna este ca ramane o culoare imperiala… 🙂

Albul – este o nonculoare si simbolizeaza puritatea, inocenta, curatenia.

Negrul – tot o nonculoare, asociata cu insecuritatea; il purtam atunci cand incercam sa trecem “nevazuti”, arata nevoia de protectie, dar si “clasa”, eleganta, stil! Poate fi perceput ca agresiv, dominant, intimidant sau… trist.

Credite foto: WEB