Atunci cand vorbim despre calatorii, cuplurile se impart in doua grupuri: cele cu copii si cele fara. Si, cum este si normal, daca ai copii… te mulezi pe nevoile lor, daca nu ai… atunci, te concentrezi pe nevoile tale!

Din ce in ce mai multe hoteluri “schimba macazul” si interzic prezenta copiilor sau a tinerilor pana la 16 sau 18 ani, peste tot in lume aparand conflicte intre cei ce au copii si cei care cauta sa se odihneasca in mult asteptata vacanta. Cererea este atat de mare pentru acest tip de cazare incat, in republica Dominicana, se va deschide un hotel cu 1000 de camere… adults only! Insa si familiile care opteaza pentru all inclusive sunt o sursa de venituri frumoase pentru hotelieri, asa ca, nu va faceti griji pentru acestia! ☺

Termenul de “adults only” poate sa sune ciudat sau sa aiba unele conotatii nepotrivite pentru multi, acestia intrebandu-se daca, nu cumva aceste resorturi dedicate doar adultilor sunt locuri menite decadentei.
Insa termenul este folosit pentru a descrie cat mai simplu si foarte clar – fara nici un alt inteles ascuns – faptul ca aceste resorturi exclusiviste accepta doar adulti, neinsotiti de copii. Nu se poate trisa, pentru ca toate datele sunt cerute la inregistrare, hotelurile rezervandu-si dreptul sa anuleze rezervarea daca nu sunt indeplinite toate conditiile.
Si nu, nu inseamna nici ca turistii sunt in cautare de senzatii tari… Cei mai multi vin in cupluri sau in grupuri de prieteni care vor sa se bucure de o atmosfera relaxanta, romantica si foarte linistita.

Ridicate in zone izolate, dar foarte bine cotate, aceste hoteluri pot oferi o doza mult mai mare de relaxare si confort din toate punctele de vedere, pentru ca aceste resorturi nu cheltuiesc bani cu activitati pentru copii, resursele fiind indreptate spre delectarea adultilor cu programe de buna calitate, mobilier si design de bun gust, gradini luxuriante, atentie la detalii si meniuri sofisticate.

Asezate in locatii perfecte, cu privelisti extraordinare si servicii de foarte buna calitate, au amenajate locuri unde poti citi in liniste o carte, plaje private, piscine imense si Jacuzzi spatioase, colturi romantice si paturi in stil Bali, spa-uri unde poti beneficia de tratamente de lux si restaurante superbe – cu o mancare delicioasa gatita de chefi cu experienta – si multe alte dotari la superlativ. Asadar, nu numai locatia este importanta, dar si tot ceea ce si-ar dori un adult care vrea sa se bucure din plin si fara griji de zilele libere.

Romantice? Cu siguranta! Unice? Bineinteles! Scumpe? O, daaa!! Dar merita din plin, mai ales atunci cand iti doresti sa petreci cateva zile linistite, intr-un decor de vis si fara nicio grija!

Credite foto: WEB