Motoare încinse, modele elegante și mirosul îmbătător de cauciuc ars – acestea sunt caracteristicile visului oricărui pasionat de mașini. Celor pentru care automobilele sunt totul, lumea li se pare un vast teren de joacă, presărat cu orașe care oferă experiențe de neegalat. Fie că ești un admirator al mașinilor clasice, un fan al tehnologiei de ultimă generație sau pur și simplu cineva care se bucură de emoția unui drum la volan, vei fi încântat să te îmbarci în călătoria noastră care are în vizor cele mai bune orașe de vizitat pentru pasionații de mașini.

De la muzeele iconice ale automobilelor până la emoția de neuitat a circuitelor de curse, aceste destinații nu numai că prezintă evoluția ingineriei auto, ci și sărbătoresc cultura, istoria și arta pură a minunilor pe patru roți care au modelat lumea noastră.

Tokyo, Japonia

salonul auto tokyo
Foto: Marc Riccioni/Speed Hunters

Japonia este responsabilă pentru aducerea în lume a unora dintre cele mai populare mărci și a celor mai cumpărate vehicule. Companii precum Nissan, Toyota și Honda numesc Japonia acasă, iar mașinile lor, precum Nissan GT-R, vorbesc de la sine. Salonul auto anual de la Tokyo este unul dintre cele mai mari evenimente din lume și prezintă unele dintre cele mai noi și inovatoare mașini din lume.

Chicago, Illinois

salonul auto chicago
Foto: rove.me

Chicago se mândrește cu faptul că este casa celui mai mare salon auto din America. Salonul auto din Chicago este una dintre cele mai variate expoziții de vehicule pe care le poți găsi în SUA. În zilele salonului, orașul e invadat de o mulțime uriașă și, chiar dacă nu ești mare amator de saloane auto, există șanse foarte mari să zărești pe străzile din Chicago o super-mașină sau să auzi vuietul motoarelor răsunând în jurul clădirilor din centrul orașului.

CITEȘTE ȘI  Cele mai romantice locuri din lume, de vizitat împreună cu partenerul

Frankfurt, Germania

frankfurt
Foto: rove.me

Dacă te afli în Frankfurt, se poate spune cu siguranță că vei avea parte de o surpriză, în special dacă se întâmplă să ajungi acolo în timpul Salonului Auto, încă o expoziție anuală a unora dintre cele mai impresionante mașini din lume – una dintre cele mai mari din Europa. Ca să nu mai vorbim de faptul că orașul în sine este o minune arhitecturală.

Geneva, Elveția

geneva
Foto: autoexpress.co.uk

La fel ca orașele menționate mai sus, Geneva găzduiește propria sa adunare a pasionaților de mașini cu ocazia Salonului Internațional de Automobile. În cadrul salonului sunt prezentate o mulțime de mașini de curse și supermașini, acesta oferind șansa iubitorilor de automobile de a afla mai multe despre unele dintre cele mai rapide mașini din lume.

Los Angeles, California

los angeles cars
Foto: cnet.com

Los Angeles este casa francizei Fast and the Furious. Filmul a evidențiat pentru prima dată scena underground a curselor de stradă transformându-se apoi în ceva mult mai mare. Cu toate acestea, nu doar cursele de stradă ar trebui să atragă pasionații de mașini în Los Angeles. Fiind o Mecca pentru Hollywood, cei bogați și faimoși pot fi văzuți adesea plimbându-se în vehicule exotice, ceea ce îl face un oraș excelent pur și simplu pentru a privi și „vâna” mașini. În plus, nu ar trebui să uităm nici de râvnitul Los Angeles Auto Show.

Las Vegas, Nevada

Las Vegas
Foto: autoshowlv.com

Cine ar putea uita de Sin City atunci când vine vorba de mașini, mai ales când găzduiește Las Vegas Auto Show și faimosul salon SEMA? Stilul de viață din Las Vegas se pretează, de asemenea, la mașini rapide și la bani, ceea ce transformă orașul într-o destinație excelentă pentru pasionații de mașini. Ca să nu mai spunem că la Las Vegas Motor Speedway este întotdeauna un boost de adrenalină.

CITEȘTE ȘI  Cele mai ciudate parcuri de distracții din lume

Paris, Franța

paris
Foto: jds.fr

Cultura bogată a Parisului se pretează excelent la gusturile scumpe. Orașul este cunoscut drept una dintre capitalele modei, dar el impresionează, de asemenea, și la capitolul automobile. Iar acest lucru este valabil mai ales în perioada Salonului Auto anual de la Paris.